2018. december 17., hétfő

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Sharp LC-39LE750: mire képes a középkategória?

Kipróbáltuk a japán gyártó 3D megjelenítésre képes, médialejátszóval megtámogatott LCD televízióját.

Netes tartalmak, 3D

Alkalmazások, böngésző

A modell megkapta a vállalat saját, Aquos NET+ névre hallgató rendszerét, amely tartalmaz egy teljes értékű böngészőt és számos alkalmazást is. A böngésző sebessége közepes, legalábbis ami a tévéket illeti, azaz vannak nála gyorsabbak is, de azért az agyzsibbasztóan lassú kategóriától távol van. Mindenesetre egy átlagos számítógéppel e téren nem versenyezhet.

Az elérhető alkalmazások száma örvendetes módon megnőtt, összesen 84 ilyen kapott helyet a kínálatban, de mivel néhány duplán került be, így összesen kb. 75 program közül lehet válogatni. Ezek között megtalálhatóak a kihagyhatatlan darabok, tehát például a YouTube videó- vagy a Picasa képmegosztó, a Facebook, a Twitter, valamint néhány játék, és a webrádiókat tömörítő szoftverek.

Emellett viszont szinte csak különféle konzerv videóanyagokat tartalmazó appok kerültek be a rendszerbe, cserébe ezek a potenciális felhasználók igen széles csoportját lefedik. Van itt minden, mint a búcsúban: gyerekeknek szóló, szórakoztatással, életmóddal kapcsolatos filmek, autós- és sportvideók, animációs alkotások, videoklipek, koncertfelvételek rogyásig. Ezek minősége sok esetben egész jó, úgyhogy mindent összevetve az Aquos NET+ nyugodtan nevezhető az LE750 egyik erősségének.

3D

Három évvel ezelőtt az LG kivételével az összes gyártó buzgón állította, hogy ők aztán örökkön-örökké kitartanak az aktív shutteres technológia mellet. Ehhez képest mára a legtöbb piaci szereplő átpártolt a passzív-polarizációs képalkotási eljárás mellé, legalábbis ami az LCD televíziókat illeti. Kivételt csak a Samsung és a Sharp jelent, így ez a modell is az aktív rendszerre épül, annak minden előnyével és hátrányával.

Tehát a készülék biztosítja a Full HD felbontás megjelenítését a háromdimenziós anyagok esetében is, cserébe a passzív modelleknél némiképp nehezebb, integrált LCD kijelzővel és akkumulátorral ellátott szemüvegeket kell használni. A készülékhez az alapkiszerelés részeként nem jár ilyen kiegészítő; a Sharp az AN-3DG20 típusjelzésű darabot ajánlja mellé, de mivel a dobozban ezt nem leltük, ezért egy másik terméket használtunk.

Normális forrásból származó 3D anyagok esetén a megjelenítéssel nincs gond, szellemképesedés, akadozás nem jelentkezett. Be lehet állítani, hogy amennyiben ilyen videókat érzékel a tévé, automatikusan váltson 3D módba, de ez manuálisan is bekapcsolható. A jelenleg használatos szabványokkal gond nélkül boldogul, viszont a mélység, a térhatás intenzitása nem módosítható. Képes a hagyományos, kétdimenziós anyagokból térhatásút varázsolni, viszont ez csak bizonyos típusú, elsősorban statikus hátterű vagy alapvetően lassú tartalmak esetén működik igazán jól. Mindenestre a végeredmény ilyenkor sem lesz olyan, mint egy már alapból 3D kamerákkal rögzített film esetén.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.