Hirdetés

Sharp LC-70LE835 tévé: csak a kép számít

Sharp 70LE835

Amikor a Sharp magyarországi képviselete felajánlotta, hogy egy villámteszt erejéig kipróbálhatjuk főhadiszállásukon az LE835 típusjelzésű tévét, azonnal lecsaptunk a lehetőségre. A CES-en bemutatott készüléket egyik zászlóshajójának szánja a vállalat az idén, úgyhogy közelebbről megvizsgálva nagyjából képet kaphatunk arról, hogy milyen irányt választ a cég a közeljövőben. Ez azért is különösen érdekes most, mert a Sharp annyi más konkurenséhez hasonlóan igen komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni a tavalyi évben, amiben éppúgy közrejátszott a globális gazdasági helyzet, mint a cunami vagy a fukusimai erőművel kapcsolatos problémák, de a lényeg az, hogy mindez hatással lehetett a 2012-es modellekre is.

Konzervatív dizájn

Hirdetés

Első pillantásra látszik, hogy a dizájn megújítása nem kapott elsődleges szerepet, sőt nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a tavaly év végi top tévékhez képest semmilyen változtatás nem történt. Tehát amíg más gyártók különlegesen vékony kávákkal, a fém és különféle trükkös talpak bevetésével próbálják magukhoz édesgetni a potenciális vásárlókat, addig a Sharp maradt a kitaposott ösvényen.

A ma már vastagnak számító keret így a hagyományos, látványos, ám igen kényes, fényes fekete fényezést kapta. A díszítőelemekkel is találkozhattunk már korábban, hiszen a bal felső sarokba pozicionált Quattron logó és a márkajelzés alatt helyet kapó fordított V betű sem újdonság. A gyártó más tévéihez hasonlóan a lenti keretet itt is kettéosztották, és a szálcsiszolt alsó részbe építették az érzékelőket, illetve a 3D szinkronjeladót. A tesztpéldány falra volt függesztve, így a talpról-nyakról nem tudunk nyilatkozni, de a termékképek alapján maradtak a már bevált megoldásnál.

Nyolccentiméteres szélességével egyértelműen a vastagabb darabok közé tartozik a tévé, viszont mielőtt valaki legyintgetni kezdene, nem árt megjegyezni, hogy Full LED háttérvilágítású készülékről van szó, azaz a fénykibocsátó diódákat nem a keretbe pakolták, hanem mátrixba rendezve helyezték el a képernyő mögött.

A hátlapra kerültek a hangszórók, a távirányító távollétében használható vezérlőgombok, illetve a csatlakozók. Ezek között megtalálható négy darab 1.4-es HDMI (az egyik ARC támogatású), egy-egy SCART, AV, komponens, D-Sub, RS232, Ethernet, digitális és optikai audio csatlakozó, egy USB port, CI+ kártyaolvasó a fizetős adásokhoz, illetve a videók tárolására szolgáló SD kártyaolvasó. Ellátták beépített Wi-Fivel, valamint DVB-T/C/S digitális tunerekkel is.

Sharp LC-70LE835E
Panel 3D X-gen Quattron LCD
Maximáis felbontáss Full HD (16:9)
Képernyőméret 70 hüvelyk (177 centiméter)
Háttérvilágítás Full LED
Maximális kontrasztarány Mega DCR (n. a.)
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög n. a.
Felbontás Full HD, 1920x1080 (16:9)
24p lejátszás Támogatott
AV beállítások Auto / Szabványos / Film / Játék / Felhasználói / Dinamikus / Dinamikus (Rögzített)
Hangszórók 2 x 10 W
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S
Interfész 4 db HDMI 1.4, USB 2.0, komponens, AV, SCART, analóg és optikai audio, RS232, D-Sub, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák 200 Hz, aktív shutteres 3D, digitális zajcsökkentés, Aquos NET, Eco szenzor, Aquos Link, 2D-3D konverzió, Skype, vezérlés okostelefonról, time-shift, műsorrögzítés
Teljesítményfelvétel 134 watt, készenléti üzemmódban 0,2 watt
Méret 1613 x 975 x 89 (talppal 333) mm
Tömeg 44 kg (talppal)
Gyártó honlapja www.sharp.hu
Termék honlapja Sharp LC-70LE835E
Fogyasztói ár 1 450 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés