Hirdetés

Serial ATA-merevlemezek tesztje

Hirdetés

Játékok

Alkalmazástesztjeink befejezéseként játékokat vettünk elő, és azt mértük le, hogy az egyes pályákat mennyi idő alatt tölti be a számítógép. Ebben a tesztben evidens, hogy a processzor és a RAM sokkal nagyobb prioritással szól bele a végeredménybe, de mivel mindennapi alkalmazások, ezért ezeket is ki kellett próbálnunk. Unreal Tournament 2004 alatt a különbségek minimálisak, mindössze 4 másodperc az eltérés az első és az utolsó helyezett között.

Far Cry-ban már 10 másodpercre növekszik ez a szám, és minő meglepetés, a Maxtor DiamondMax 10 áll ismét az első helyen (bekapcsolt NCQ-val), mögötte a Hitachi és a Caviar SE következik, majd a Samsung merevlemeze, és furcsa módon a Raptorok csak ezután jönnek. Úgy tűnik, hogy ezekben a tesztekben a Raptorok már korántsem olyan virgoncok, mint a benchmarkokban.

Doom 3 alatt is a Far Cry-hoz hasonló eredményt kaptunk annyi különbséggel, hogy a Barracuda bekapcsolt NCQ mellett megszerezte az első helyet. A DMax 9 mindhárom tesztben az utolsó lett, és itt a Raptorok sem szerepeltek valami fényesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Gigabájtok olcsón

  A hazánkban elérhető merevlemezek árairól és fajlagos költségeiről szolgálunk összefoglalóval - a szokásos piaci szemle mellett.

 • Processzorkörkép

  Processzorok és 2,5 hüvelykes merevlemezek árainak áttekintésével és a megszokott hardverajánlóval szolgálunk friss cikkünkben.

 • Merevlemez-körkép

  Megvizsgáltuk a merevlemezek újabb generációját, továbbá az NCQ-funkció működését és előnyeit.

 • WD: hosszanfriss kaviár

  A Western Digital hosszabb élettartammal és más extrákkal kecsegtető Caviar RAID Edition merevlemezét vizsgáltuk.

Előzmények

Hirdetés