Hirdetés

Processzorkörkép

Alaplap
Esik. Nem csak az eső, az árak is. A nagy dual-core processzoráradat és az AMD-s foglalatváltás előtt áttekintés adunk a hazai CPU-árak alakulásáról, és folytatjuk a merevlemezek felsorolását a kisebb méretosztállyal, valamint a hordozható példányokkal. Árainkat nagykereskedelmi partnereink listái alapján képeztük kiskereskedői haszon és 25 százalék áfa hozzászámításával.

Alaplap

Megérkezett az első Pentium 4-eket fogadó SLI-s alaplap! Az MSI P4N Diamond az NVIDIA nForce4 SLI Intel Edition lapkakészletre épül, és a legigényesebb felhasználókat is kielégíti. Befogadja a 1066 MHz-es FSB-vel rendelkező CPU-kat, legfeljebb 16 GB DDR2-667-es memóriát és két PCI Express-es videokártyát kezel.

Az északi és a déli híd között HyperTransport kapcsolat van, a lap délen négy PATA- és hat SATA-merevlemezzel boldogul, melyekből négy akár SATA II szabványú is lehet. Természetesen a többi kiegészítő áramkor is elsőrangú, a két gigabites hálózati vezérlő mellé alaplapra integrált, 24 bites Sound Blaster Live! chip szolgáltat zenét, és tíz USB 2.0, valamint három FireWire port is rendelkezésre áll. A 67 300 forintos ár nem meglepő egy ilyen extra alaplapnál.

A múlt héthez hasonlóan egy kifutóban lévő, így kellemes árfekvésű DFI alaplapot is megemlítünk. A DFI LAN Party 865PE a leköszönőben lévő Socket 478-as Intel processzorokat fogadja. Fekete nyomtatott áramköri lapjával és narancssárga, ultraibolya fényre érzékeny csatlakozóival igazi vizuális élmény. A tuningosokat széleskörű BIOS beállítási lehetőségek fogadják, de a RAID vezérlőről, gigabites hálózati csatlakozótól és FireWire portokról sem kell lemondani; merevlemezből legfeljebb nyolc (négy SATA és négy PATA) csatlakoztatható a deszkára.

A tuningos DFI alaplap 19 800 forintos ára nagyok kedvező, sőt a dobozba UV fényérzékeny kábeleket, előlapi panelt és LAN-partira cipekedőknek hasznos számítógépes hordtáskát is csomagoltak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés