Diamond Star merevlemezház

Külső HDD-keret

Újabb, külső merevlemezekhez szánt keretet próbáltunk ki; jelen típusnál a széles körben elterjedt USB 2.0 csatlakozó mellé egy Firewire is társult.

A Diamond Star márkát képviselő készülék kizárólag a 3,5 hüvelykes meghajtóknak kínál otthont, kisebb merevlemezekhez adapterre lenne szükség, amit azonban a gyártó nem mellékel.

A bruttó 14 000 forintért megvásárolható doboz tartalma e hiányzó kellék nélkül is teljes: a mellékelt kötelező adapter mellé USB és Firewire vezetékeket is kapunk. Az alumíniumból készült ház kellő stabilitással áll a rápattintható műanyag talpon, annak ugyanis csúszást megakadályozó gumitappancsai vannak.

A doboz elején egy viszonylag nagy kereszt alakzat világít, amíg az eszköz áram alatt van. A benne lakó merevlemez aktivitását külön LED nem jelzi, így a HDD kerregésén kívül semmiféle visszajelzést nem kapunk az esetlegesen zajló munkáról.

A hátoldalon apró méretű ventilátort látunk (pontosabban csak a légzőnyílásait), mellette két különböző formátumú IEEE1394 (Firewire) csatlakozót, továbbá az USB és a tápegység aljzatát. Legszélére került a bekapcsológomb, amely kissé lötyögősre sikeredett.

Ha a krómozott fenéklemezt kihúzzuk, szem elé kerül a vezérlőelektronika és a merevlemezt tartó keret. Íme, a kis ventilátor, melynek légszállítása megdöbbentően jó, ám a kis jószág termetéhez képest zajos (rezonál):

A keretbe kukkantva látható, hogy a kéken világító LED nemcsak a kereszt alakzaton, hanem az alatta és fölötte elhelyezett nyílásokon keresztül is világít. A keretet a vezetősínek miatt csak egyféleképpen lehet betolni az alumíniumházba.


Bitangul világít a kis kék LED

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Serial ATA-merevlemezek tesztje

  Öt gyártó nyolc, SATA csatolóval ellátott winchesterének teljesítményét vizsgáltuk.

 • Mentőövek fotósoknak

  Az X's-Drive-okkal fellélegezhetnek a betelt memóriakártyák, míg a muzikális fotósok akár zenét is hallgathatnak velük.

 • Apacer adattár

  Nagysebességű, USB 2.0 csatolófelületű külső adattárolót kaptunk bemutatóra a hazai forgalmazótól.

 • RAID technológia

  A korszerű alaplapok többsége által támogatott és a kevésbé ismert RAID-változatokról adunk rövid áttekintést.

Előzmények

Hirdetés