Nem halott a hajlított tévé!

Kipróbáltuk a Samsung középkategóriás, 4K felbontásra és HDR megjelenítésre képes, Tizen OS-re épülő ívelt televízióját.

Samsung UE55MU9002

Lassan ritkaság lesz az ívelt tévé

Ahhoz képest, hogy pár évvel ezelőtt hogy elöntötték a világot az ívelt televíziók, mostanra jelentősen visszaszorultak. Ott tartunk, hogy 2017-re a legtöbb gyártó száműzte kínálatából az ilyen darabokat, legyenek azok IPS vagy VA LCD, esetleg OLED panellel szerelt modellek. Viszont az is igaz, hogy akad még egy-két igazi nagy hal, aki kitart a hajlított tévék mellett, közéjük tartozik a globális tévépiacot egy évtizede uraló Samsung, az a cég, amelynek volt olyan éve, hogy a felsőkategóriában nem is kínált hagyományos, sík készüléket.

Samsung UE55MU9002
Samsung UE55MU9002 [+]

Mostanra azért ők is visszavettek, finomítottak az arányokon, de továbbra is lehet rájuk számítani, ha valaki ívelt tévében gondolkozik. Mindenképpen szerettünk volna idén is kipróbálni legalább egy ilyen készüléket, és ha lehet, nem a legdrágábbat. Ezért esett a választás a MU9002 család 55 hüvelykes tagjára, amely jelenleg a középkategória tetejét képviseli a portfólióban. Azaz nem az idei, forradalminak kikiáltott, továbbfejlesztett kvantumpontokra épülő QLED panelre épül, de a kapcsolódó szolgáltatásokat tekintve papíron nem marad el jóval többe kerülő társaitól.

Dizájn

Az UE55MU9002 külsején az elmúlt években a Samsung televízióin megismert formai jegyek köszönnek vissza: a viszonylag vastag, fémből készült, "T" alakú, nyakkal egybeépített, hátlapig felnyúló talp masszívan öleli át a vékony készülékházat. Stabil tartást ad a televíziónak, amely nem billeg, nem nyeklik, de sajnos maga a képernyő nem forgatható.

Samsung UE55MU9002 Samsung UE55MU9002
Samsung UE55MU9002 [+]

A káva ezúttal is rendkívül keskeny, oldalt mindössze 14 milliméter, az ezt övező vékony fémszínű keret tökéletesen passzol az állványhoz. Az összhatás teljesen rendben van, a tv kifejezetten elegánsan fest. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy olyan, mint egy műalkotás vagy szobor, de szépnek tényleg szép. A vállalat ezúttal a korábban már jól bevált és kényelmesen használható, a készülékhez egyetlen vékony kábellel csatlakozó One Connect fantázianevű külső dobozon helyezte el a ki- és bemeneteket. Így található rajta négy darab HDMI 2.0, két USB 2.0, valamint egy-egy optikai digitális audiocsatlakozó és Ethernet port. Tehát fejhallgató továbbra sem dugható rá, ami egy kicsit furcsa, de Bluetoothon keresztül azért csatlakoztatható hozzá ilyen eszköz. Emellett a hátlapon található még egy USB 2.0 port, illetve a fizetős műsorok megtekintéséhez szükséges CI+ slot.


[+]

Főbb paraméterek
Samsung UE55MU9002
Panel Samsung VA LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (140 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
HDR támogatás Igen
Maximális kontrasztarány n. a.
Maximális fényerő 438 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Film, Kiemelt, Normál, Természetes
Hangbeállítások Normál, Optimalizálva, Hangosított
Hangrendszer 2.1 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T2/-C/-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 3 db USB 2.0, digitális audió, CI+ slot, Ethernet
Extrák Tizen okostévérendszer, médialejátszó, böngésző, netes alkalmazások futtatása, GameFly felhőalapú játékok, integrált mélynyomó, hangalapú vezérlés, kislexikon, HDR támogatás, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel 110 watt (normál mód), 180 watt (maximális), készenléti üzemmódban 0,06 watt
Méret 122,6 x 714,4 x 9,91 (talppal: 122,6 x 797,8 x 35,1) cm
Tömeg 17,9 kg (talppal 20,2 kg)
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung UE55MU9002
Fogyasztói ár kb. 400 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés