Hirdetés

4K OLED tévé a mobil tesztpadunkon!

LG 65EG960V 4K OLED tv

Amióta az LG bejelentette, hogy Ultra HD felbontású OLED tévéket is piacra dob, azóta szerettünk volna kipróbálni egyet közülük. Ebben a hazai képviselet egyelőre nem tudott segíteni, ám egy lelkes és elhivatott Prohardver olvasó, Strezi, vásárolt magának egy egyet, konkrétan a 65EG960V modelt, és lehetővé tette, hogy otthonában eltöltsünk néhány órát a készülék társaságában.

LG 65EG960V - 4K OLED tv
LG 65EG960V 4K OLED tv [+]

Ebből következik, hogy a hagyományos tesztelésre nem nyílt mód. A rövid idő miatt csak a legfontosabb dolgokra koncentráltunk, tehát hogy mekkora a valós kontrasztarány, milyen a képminőség, és azon belül is elsősorban a mozgásmegjelenítés, amely sokak szerint még mindig az OLED technológia egyik gyenge pontja. Emellett vetettünk pár pillantást a médialejátszóra is, itt elsősorban az érdekelt minket, hogy boldogul-e a 4K fájlokkal, és hogy mi a helyzet a 3D videókkal.

Hirdetés

Pazar külső

A legtöbb LG OLED televízió hajlított kialakítású, az EG960V is ebbe a vonalba tartozik. Ez a formavilág alapvetően meghatározza a külsejét, és tény, hogy az ívelt készülékház ma még mindenképpen sokkal figyelemfelkeltőbb a hagyományos lapos kialakításnál. Az elvárásokat igazolva ez a készülék is sokkal vékonyabb, mint a legtöbb LCD modell, hiszen a mélysége fél centiméter, és ahol a csatlakozók vannak, ott sem éri el vastagsága az 5 centimétert.

LG 65EG960V - 4K OLED tv
LG 65EG960V 4K OLED tv [+]

A keret nélküli kialakításnak köszönhetően az egy centiméter széles kávák kikapcsolt állapotban láthatatlanok, az oldalán és a tetején végigfutó ezüstszalag kombinálva a feketével kifejezetten elegánssá, letisztulttá teszi a megjelenését. A promóciós fotókon az átlátszó nyak miatt úgy tűnik, mintha a tévé a levegőben lebegne, de a valóságban azért jól látható ez a modul. A hajlított fémszínű talp jól passzol a termékhez, úgyhogy mindent összevetve kifejezetten szép készüléket sikerült összehozniuk az LG dizájnereinek.


[+]

A hátlapon három HDMI 2.0 mellett elhelyeztek két USB 2.0, egy USB 3.0, valamint egy-egy komponens, kompozit, SCART, Ethernet, analóg és digitális audió csatlakozót. Szorítottak helyet a fejhallgató-kimenetnek, és természetesen nem hiányzik a fizetős digitális műsorok vételéhez szükséges kártyák fogadására szolgáló CI+ foglalat sem.

Főbb paraméterek
LG 65EG960V
Panel LG 4K OLED, hajlított
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális kontrasztarány Végtelen
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Játék, Normál, Sport, Mozi, 2 ISF Felhasználói
Hangbeállítások Hírek, Játék, Mozi, Normál, Sport, Zene
Hangrendszer 2 x 10 watt (Harman Kardon)
Beépített digitális tunerek DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audió, analóg audió, CI+ slot, 3,5 mm jack, Ethernet
Extrák digitális zajcsökkentés, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 2.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító, Dual Play, hangalapú keresés, kislexikon, képvarázsló, LG Photo Editor, Miracast-támogatás
Teljesítményfelvétel 140 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1447 x 826 x 49,9 (állvánnyal 237 mm)
Tömeg 20 (talppal 25,1) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 65EG960V
Fogyasztói ár 1 990 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés