A Samsung meghajolt a düh előtt: jön az új Evolution Kit

A vásárlók azzal vádolták a céget, hogy becsapták őket, és a tv árának visszatérítését követelték.

A Samsung 2012-ben mutatta be Evolution Kit koncepcióját, aminek lényege, hogy a vállalat egyes televízióihoz csatlakoztatható egy speciális dobozka, melynek segítségével a régebbi modellek is megkaphatják ugyanazt a hardveres és szoftveres támogatást, amit a legújabb készülékek kínálnak, leszámítva nyilván a panelt.

Samsung Evolution Kit
Samsung Evolution Kit [+]

Azonban az ötlet nem aratott nagy sikert, 2015-ben már nem is adtak ki ily módon frissítést a Full HD tévékhez, 2016-ban pedig lelőtték az egész projektet. Ez természetesen rengeteg vásárló dühét kiváltotta, hiszen állításuk szerint nem kapják meg az ígért szolgáltatást. Norvégiában közel hatvanan álltak össze és közös keresetet nyújtottak be a bíróságra, amely a javukra döntött és kötelezte a céget, hogy térítse vissza a készülékek árát.

Erre már a Samsung is lépett, és úgy döntött, hogy inkább kiadja az Evolution Kit új verzióját. Ennek köszönhetően érkezik hamarosan a SEK-4500 típusjelzésű doboz, amely tartalmazza a 2018 Smart Hubot, a Tizen alapú okostévé rendszer legfrissebb verzióját, kompatibilis a cég SmartThings technológiájával, és az One Remote nevű távirányítóval is. A 300 euroba (~97 000 forint) kerülő SEK-4500 a 2012 és 2014 között forgalomba került Full HD, és a 2013 és 2015 forgalomba került UHD televíziókhoz csatlakoztatható. Megkérdeztük a magyar képviseletet, hogy itthon árulják-e majd, azt a választ kaptuk, hogy jelenleg is vizsgálják ennek a lehetőségét.

Előzmények

Hirdetés