Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Home server / házi szerver építése
- Léghűtés topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomas791120
újonc
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni !
Végigolvastam a hozzászólásokat. De nem tudom eldönteni, hogy érdemes lenne e lecserélni a jelenlegi ue40es6540-es Tv-m, egy qe65q60t-re? Nektek mi a véleményetek? A régit 50eft-ért elvinnék, az új 280eft. 230ezret nem szívesen adnék ki csak azért, hogy nagyobb képátlom legyen.
A segítséget előre is köszönöm -
Zerno
csendes tag
Sziasztok,
Pooont ilen tv-m van QA49Q60RAKXXS egy dolog érdekelne ha valakinek Q60 széria van hogy az optikai kimenet nállatok is aktiv mindig ?
Mert ha csak a tv t halgatom akkor is szól ha át állítom optikára akkor lekapcsolja a tv hangszórót és ugyis szól,egyedül bluetootnál hallgat el.
Ez ilyen vagy csak bekkrepált nállam ? -
NeRo2642
újonc
Valaki tudja h az alábbi 3 típus között mi a különbség?
Samsung QE65Q60RA
Samsung QE65Q65RA
Samsung QE65Q67RA -
Neomien
csendes tag
Sziasztok,
QE65Q60RA és DELL G5 5590-en (win10 64) között sajnos nem működik a wireless display megosztás. Mindkettő készülök ugyanazon az 5G hálózaton van, Archer C20 által támogatva.Következőket próbáltam:
- win defender kikapcsolása a hálózatra
- router minden jellegű security korlátozás kikapcsolása
- dell g5 5590 ide vágó wifi / gpu stb driver újratelepítése
- a laptop engedélyezve van a tv-n, látszik is a hozzá tartozó menüben
- samsung telómat gond nélkül tükrözi ugyanazon a hálózatonHiba lefolyása:
Win 10 -> connect to wireless display -> TV kiválasztása
TV: Csatlakozás a "laptopnév" eszközhöz...
rövid homokóra
TV: A "laptopnév" készülékről érkezett kapcsolódási kérés sikertelen volt. Megpróbálhat újrakapcsolódni a mobileszköz segítségévelEsetleg valamilyen javaslat, vagy alternatív megoldás a laptop-tv vezeték nélküli összekapcsolásához?
Egyelőre Samsung remote helpdesk sem mond semmit, visszahívást ígértek.
Előre is köszi! -
brumicica
tag
Lát valaki különbséget a "Fényerő mozgáshoz" vagy a "Környezeti fény észlelése" beállítások aktiválása között? Pontosan mi az a "fényerő mozgáshoz"?
-
bufurc
tag
Sziasztok! Ti nem tapasztaltatok olyat, hogy a hattervilagitason nem lehet allitani? Hiaba teszem barhova a fenyero nem valtozik semmit.
-
b0077
tag
Sziasztok!
Van valakinek ez a QE55Q60-as tv-je? Én a héten vásároltam egyet (igazából egy QE55Q67R-t, de a keret színén és a prémium fém távirányítón kívül elvileg ugyan az a kettő), de nagyon nem vagyok megelégedve vele... Tudtam, hogy csak edge led megvilágítású, 1-2 ember panaszkodott is erre a neten, de a többség nem, többek között itt a cikk írója sem. Így meg mertem venni, viszont nekem eléggé "felhős", "foltos" az alsó sarkoknál sötét, de inkább fekete képek esetén. Továbbá ami számomra durvább, hogy egészen oldalról belenézve a sarkoknál látszik a megvilágító led fénye. Így nem tudom, hogy ez a széria ennyire gagyi vagy belefutottam egy félig meddig hibás termékbe. Nem tudom hogy gariba küldjem vissza, vagy álljak el a vásárlástól és inkább a Q70-es szériát vegyem-e. -
Busman012
csendes tag
FreeSycn a képtöredezés miatt lenne fontos, mivel a mostani 60hz-es TV-én ez a legnagyobb gondom ha van 100-120 fps-em.... Ha V-sync-t bekapcsolom akkor nem FIX a 60 fps, és belassul be droppol az egész játék ha le esik 50-58-ra az fps....
-
Busman012
csendes tag
Üdv!
Egy TV GURU segítségére lenne szükségem aki otthon van TV ügyben nagyon.
SAMSUNG QE43Q60 QLED 4K TV-ről érdekelne egy pár infó....
1. FreeSycn képes-e? (Mint a nagy tesók?)
Utána nézegettem de erről a típusról semmi sincsen. Ha felmegyek az AMD oldalára ott sincs semmi infó róla, nem szerepel a listán! Nagyobb testvérek vannak csak ott.
2. Kérdésem: 1440p felbontáson PC-re kötve ez tudja a 120Hz-t mint a nagy tesók?
Alábbi linken az egyik nagy tesó....
[link]Én monitornak venném, mert jelenleg is egy TV-t használok monitornak. De ez sajnos 60hz-s fullhd tv csak (101cm). A telekomtól nekem ez jó vétel lenne előfizetés hosszabbításhoz ha tudná a fenti 2 dolgot is.... De minél jobban kutakodtam, annál bizonytalanabb lettem...
Így jelenleg vissza mondtam a rendelést. Monitort sajnos most nem tudok venni, és helyszűke miatt nem is lenne a legjobb. -
salapp
addikt
Egy 65-ös példányt vettünk, elsődlegesen nem nappaliba szánt megjelenítőnek. Tényleg nem rossz, beállítgatás után, de sima FHD BD egy 2015-ös Sony W809C-n egyértelműen jobban mutat, és nem csak a mérhetően jobb natív kontraszt miatt, de valahogy a használt képalkotó algoritmusok se annyira acélosak, vagy csak a 4K felkonvertáláshoz karcsúak, fogalmam sincs.
4K, ha korrekt az alapminőség, az nagyon szépen tud ezen a Samsungon mutatni.
Ha valaki Samsung-fan, vagy QLED-et akar a legkisebb beruházással, annak ennyit megérhet. -
nexplo
őstag
Az árán meglepődtem, nem is rossz. Pár éve nem vagyok benne a tv-k világában de ezt elfogadnám kipróbálni. Egyedül az ambilight hiányozna ami a mostanimban benne van
Ennek a képe tuti veri az enyémet. -
törölt tag
Nekem se tetszik a talp, de van olyan előnye ennek a kialakításnak, hogy a tévé alá férhet egy soundbar.
Leszerelve pedig nem foglal sok helyet a szekrényben. Talp nélkül meg ez is éppen olyan szemből, mint a többi újabb tévé általában. Én legalábbis csak a logó alapján tudom megmondani, hogy ez most éppen egy Samsung.
-
snecy20
nagyúr
Olyan ez a TV kinézetre, mint egy 50.000ft-os 720p HD-Ready noname gyártós gagyi. Ez a fajta talp-kialakítás pedig egy emberiség elleni bűntény.
-
flexxx2
őstag
Ha már qled:
[A Samsung kiakadt a QLED miatt panaszkodó LG-re]
Ha fordítva lenne a szitu, a Samu is üvöltene a QLED marketing bullshit miatt. Ebben az ügyben tiszta kínaiak.
-
RudY
addikt
Folyamatosan javul, de lényegében nem változott jelentősen a beépített médialejátszók helyzete. Manapság is a megjelenítésre helyezik hangsúlyt a TV készülékeknél. Aki tökéletes lejátszásra tart igényt, annak erősen javasolt egy normális médialejátszó vagy HTPC beszerzése.
-
PuMbA
titán
FullHD Blu-ray maximális bitrátája bármelyik időpillanatban csak 48Mbit/s lehet és ez szabványban van rögzítve
"BD Video movies have a maximum data transfer rate of 54 Mbit/s, a maximum AV bitrate of 48 Mbit/s (for both audio and video data), and a maximum video bit rate of 40 Mbit/s. "
Ha ezt túllépi valami, akkor az nem szabványos kódolás.
Ugyanígy 4K Blu-ray-nél ezek az értékek: "The new 4K Blu-ray drive players will be able to extract data from discs at 82 megabits per second for 50GB discs, 108Mbps for 66GB discs, and 128Mbps for 100GB discs."
-
lewisfm
aktív tag
Nyilván, az átlag 100 mbit/sec alatti, de a csúcs fölé tud menni.
Csak egy példát hadd mondjak:
Van egy akciófilm, amiben éppen egy robbantás van, sok-sok törmelékdarabbal az amúgy is mozgalmas képen, s a csúcs kb. 70 mbit/sec, s mindez egy fullhd filmnél.A legtöbb TV okosítót is kifekteti, aminek 100 mbit/sec sebeséggű ethernet csatija van csak, a TV-met is (2011-es középkategóriás modell).
-
-
törölt tag
Nincs rajta gigabites Ethernet, ahogy tudtommal egyik jelenlegi tévén se.
Külső lejátszón kívül a Wi-Fi, vagy USB/PCMCIA > Ethernet adapter lehet a megoldás. (Viszont az lutri, hogy az adaptereket kezeli-e az adott tévé, és ha igen, melyik modellt. De kábelen ezekkel érhető el a 100 Mbps fölötti sebesség.)
A Samsung tévék mellé kell egy erősítőhöz kötött külső lejátszó, ha valaki ki akarja maxolni a filmeket. Más gyártónál közben van olyan modell, amelynél a belső lejátszó + eARC is alternatíva, és nem egy béna dimminggel megvert edge LED-es szar. Azért fogalmazok ilyen nyersen, mert ez a tévé a statisztikákban felhúzza a csúcskategóriához társított QLED számait, miközben egy közepes modellről van szó. Nekem pedig ez nagyon nem tetszik.
-
lewisfm
aktív tag
Egyszerűen nem értem, miért nincs Dolby TrueHD és a Dolby Atmos audio codec támogatás.
Így felejtős.
Ha igazán élvezni akarom a filmeket, akkor ilyen audio codec-ekkel van a hangsáv kódolva, így vagy nem lehet az ilyen hangot megszólaltatni, vagy ami rosszabb az az, hogy a lejátszás el sem indul.Az ethernet csati milyen rajta?
100 Mbit/sec vagy 1 Gbit/sec?Csak azért, mert NAS-ról lejátszva a csúcsminőségű filmeknek a 100 Mbit/sec már édes kevés.
-
MeszesKPT
őstag
Azért az LG oldalán jobb a helyzet:
"LG has confirmed to FlatpanelsHD that all HDMI ports in the 2019 OLED models are full 48Gb/s HDMI 2.1 ports capable of supporting 4K120 with HDR inputs."Mondjuk a teljes bizonyossághoz talán jobb megvárni az Ampere és PS5 megjelenését, de 2020-ban lehet végre eljön a Kánaán.
-
sb
veterán
válasz
AxBattler #73 üzenetére
Ez ilyen...
10 éve én is Kodi cfg-t hellektem Nvidia Ion-on, hogy meglegyen a 24p és ne legyen frame drop egy film alatt se (na jó, ez most is zavarna). Most meg két részletben nézek meg egy filmet, figyelve a tökéletes hangzásra is: BT fülesen... vagy hanggal, de akkor az 55"-os nappalis TV helyett inkább az 50"-os hálószobain.
A TV csomagot meg le kéne mondani, mert 5 hónapja rossz a UPC box, de még nem is szóltam nekik, ennyit használjuk.A vga-n 2 éve nem indítottam el játékot. De azért kellett.
-
De ettől még otthoni használatban valahogy nem hiányzik. Még úgy sem, hogy pl IPS-től falnak mennék a szürkéjével...
Egyszerűen szerintem normál igényekhez mások a preferenciák szerintem. ahogy TV-ből soha nem mertem még VA-n kívül IPS-t venni, de pl. monitorban sikítva futottam a lassú VA-tól, ellenben nem zavart soha az IPS... Kicsit olyan az OLED feketéje, mint egy 800LE-s sportautó. Jó, de felmerül, hogy minek is.
Yup. Ráadásul ahogy megy az idő, úgy van egyre kevesebb időm TV-zni, filmezni, játszani, stb. -
sb
veterán
válasz
AxBattler #61 üzenetére
Annyira nem drágák már, legalábbis 55"-on és főleg akciósan. 300 körül voltak már akciók, de már alapáron sem sokkal drágábbak.
Engem inkább a beégés aggaszt még mindig. Tudom, hogy a qled beégés fikázás is túl van tolva, de az sem igaz, hogy ne lenne valós veszély olyan felhasználásnál ami hajlamos rá. a fő gond, hogy kumulatív a dolog, tehát hosszú időtávra mindenképpen összeadódik kis időszeletekből is.
Ezen kívül meg pár feature túl van misztifikálva szvsz, pl.e z a fekete szint. Nem azt mondom, hogy nem ütős. Én is azt mondom, hogy ég és föld a különbség bármilyen LCD-hez képest. Sőt, még az áruház közepén lévő fényárban is ez látszik szvsz, nem csak otthon, este... nekem legalábbis szembetűnő. De ettől még otthoni használatban valahogy nem hiányzik. Még úgy sem, hogy pl IPS-től falnak mennék a szürkéjével...
Egyszerűen szerintem normál igényekhez mások a preferenciák szerintem. ahogy TV-ből soha nem mertem még VA-n kívül IPS-t venni, de pl. monitorban sikítva futottam a lassú VA-tól, ellenben nem zavart soha az IPS... Kicsit olyan az OLED feketéje, mint egy 800LE-s sportautó. Jó, de felmerül, hogy minek is.
Jelenleg az régebbi Samsungom tartogattam még, mert 3D-s
de épp a 3D háttérvillogtatás kezd meghalni rajta (PWM-en érdekes módon nincs gond, de a 3D/BFI villogásra hibázik). Úgy voltam vele, hogy marad amíg bírja és utána már OLED. De jó kompromisszumnak tűnik a Qled is. Persze jobb áron, semmiképp nem OLED árazással.
De ettől függetlenül nyilván ott motoszkál az OLED is a fejemben... lehet ha bírja még 1-2 évet akkor meglátjuk hogy alakul ez a beégés téma... (meg a használat, mert végül is játék/PC-s használat már kikopott nálam, egyedül HTPC, menük tekintetében lehet veszélyes... bár 1-2 év múlva már lehet, hogy a gyerek kezdi majd a játékot.)
-
Chaser
legenda
HuMai eszkozok nem 15 evre vannak tervezve, nehany peldany megerhet annyit, de a zome boven elhullik 10 even belul, gyartotol, tipustol fuggetlenul
Qledekre ugy tudom a samu 10 ev garanciat vallal de csak a panelre, beeges ellen, lehet ez sem minden modellnel el
Anno egy kommersz samu tvnk tilelte a garidot egy evvel, elektronika es tuner halt ki benne, nem erte meg javittatni, monitornak lehetett hasznalniSzerk:
Foglalt név
Otthon megkeresem mi a video cime ami direkt ilyenekre es szinekre megy ra, aztan tesztelhetsz:)
Szinekben en ugy lattam tud jobb is lenni a qled esetenkent, de homogenitasban es bevilagitas mentes tortenetben az oldben nincs jobb, van egy film ahol a tagnak csak a feje latszik sotetben, es a sotet valodi fekete, felelmetes este nezve h semmilyen feny nem szurodik bele -
VipJoco
tag
Nagyon gondolkodom, hogy ezt a modellt vegyem vagy a 65ru7402. Köszi a tesztet, de még mindig nem tudok dönteni
.
Amire használnám: TV és Filmnézés, telefon tükrözés és lehet majd egyszer játék is, de ennek kicsi a valószínűsége. A hang mindenképp döntő szerepet játszana, de gyanús kell hozzá hangprojektor is. -
bakgab
csendes tag
Vajon ez bírná-e addig, ameddig a régi Orion tévék? Nekem a tartósság is fontos, bár lehet 15 év múlva Super--KLED-5D szagos TV lesz a menő.
-
Sifre
senior tag
válasz
Foglalt név #62 üzenetére
Nem a teljesen fekete tartalomnál van gond, mert akkor simán lekapcsolja a ledeket. Próbálj ki egy csillagos égről vagy világűrről készült felvételt. Még nem láttam olyan lcd-t ami tudta volna normálisan kezelni a több ezer világító pontot a fekete háttér ellenében.
-
Foglalt név
addikt
Nekem még mindig az a véleményem, hogy este a sötét szobában a qled tv fekete tartalommal egy lyuk a falon. Mérni biztos lehet, azt is elhiszem, hogy valaki látja, sőt ha egymás mellett van nekem is lehet feltűnne a különbség az oledhez, de egyáltalán nem érzem, hogy átvertem magam vele.
Az sokkal zavaróbb, hogy oldal irányban kis 10-20cm nézőpontváltozás is jelentős változást okoz a képben. -
bteebi
veterán
Áruházakban nagyon meggyőzőek tudnak lenni a QLED-ek is, de azért a körülmények nem ugyanazok, mint otthon. Én spec. nagyon szeretnék egy OLED TV-t, de a képátló, az ár (és minimális mértékben a beégés) miatt inkább egy QLED-et vennék.
Anyagi korlátok nélkül persze nyilván OLED.
Összességében az lehetne igazán döntő, ha egy-két filmet "mozis" körülmények között (ergo sötétben) megnézve mekkora különbséget látok. Mert bár fényes nappal elég jónak tűnhet egy ilyennek is a kontrasztja, de este jó eséllyel csúnyán elvérezne...
-
Interceptor
addikt
Ez akkor visszalépés a Q6FN-hez képest? A hang nálam Q6FN-nél jobb mint a 2.1-es hangfalon, egyszerűen jobb mélyet tol
Az utód hangrendszere akkor, hogy lehet ilyen eke?
-
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #55 üzenetére
forza úgy az igazi ( :
lehet tinting a jelenség neve, az 55-ösömnél semmi gond nincs
audio rendszernek lesz egy korrekt aktív stereo, nem bonyolítom túl, ha belekezdek nem lesz jó vége ( : , a 2-2,5m az jó lesz sztem ebből a szempontból is nézési távolságnak
egyébként sztem meglepően jó a b8 beépített audio részlege is, bár sokan fikázzák, nyilván nem hoz fél milliós külső rendszert, de használható -
törölt tag
A széles betekintési szög pedig az OLED egyik erőssége, inkább tinting miatt lehet gond. Bár, 1 méterről fene tudja. De szerintem az amúgy is nagyon közeli a 65"-hoz, a 75-77"-hoz pedig méginkább.
Néha én is beültem elé közelre, de általában kellemesebb távolabbra fókuszálnom. Illetve a 2,5-3 méter nálam a házimozi miatt is kell.
-
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #53 üzenetére
néztem gyári lg videót, persze két emberes ( :
monitornak nem használom, de konzolon használtam, vmelyik nap adtam el, de majd lehet veszünk újra, csak most elég volt belőle, úgy kb 1m-ről néztemtv-ként most kb 2,5-3m lehet a távolság, de elég lesz az sztem 2m-ről is majd, csak most nem megoldható, úgy meg már 75" 4k sztem zavarna, esetleges játéknál biztosan, 77" meg pláne ( : + azoknál a méreteknél már ahogy néztem elég bajos lehet a minőség, lehet nem is magával a panellel van gond, hanem a színszűrő réteggel, de sokkal nagyobb eséllyel léphet fel, h ugyanazt a színt nem tudja azonosan megjeleníteni a panel egész területén - pl focinála füvet, ami speciel nem érdekel, de természetfilmeket sokat nézünk és ott már lehet ilyen szempontból hasonló tartalom -, már 65-ösöknél is láttam ilyen észrevételt, szóval vannak itt is hibák, de majd egyszer talán megoldják
-
Chaser
legenda
válasz
#72042496 #49 üzenetére
nem sz@rtam be tőle, nem kell engem félteni, de izgalmas volt az 55-ös b8-at egyedül összerakni, persze ha lett volna segítségem az más, de épp nem volt ( : mozgatni úgy szoktam ha kll, talpnál alul megfogom, sehol máshol nem lehet, 65-ösnél már nem tudnám eljátszani, ha váltunk meg is van a terv min fog lenni, a legtöbb tv szekrény írtó béna - nekem legalábbis -
75-ös biztos nem lesz egy darabig, 4k 55-ön nagyon penge, 65-ön még jó eséllyel oké, de sztem 75-ön már látnám a pixeleket - ledeket -, nem 5m-ről akarom nézni, hanem ugyanannyiról mint az 55-öst, 75"@8k olednek emberi ára nem mostanában lesz -
$atirka
őstag
Jó kis tv ez!
-
törölt tag
Én küldtem vissza (LG) OLED-et is, nem kell beszarni tőle. Az is csak egy tévé, a csomagolás pedig végig támasztja a vékony részeket.
(#48) dethroner
LG-knél a panel felső kétharmada talán centi vastag sincs. Arra kell figyelni, hogy ott ne legyen rajta nyomaték. Persze, természetes, ha tart tőle az ember, de igazából nem kell.Én egy 55"-ost küldtem vissza, de a mostani 65"-os OLED-et is háromszor mozgattam már, és legalább kétszer fogom is még, remélem. (Lesz egy felújítás, illetve idővel egy nagyobb jön majd a helyére.)
-
dethroner
veterán
Az én seggembe se fért egy zabszem sem, amíg a bolt vissza nem jelzett hogy minden rendben van a visszaküldéssel
De tényleg ennyire óvatosan kell bánni az oleddel? A mostani tévém pneumatikus falikaron van, amikor nem nézem hátra van tolva a falra, amikor meg nézni akarom akkor előrehúzom, beállítom a dőlést, magasságót és az esetleges oldalra fordítást ha csak rápillantgatok néha gépezés közben. És ilyenkor nem bánok kesztyűs kézzel vele, megmarkolom oldalt, néha a hátát, feszítem ahogy akarom, nem gond neki. Akkor ez oleddel nem menne? -
Chaser
legenda
válasz
dethroner #46 üzenetére
oledről tudok nyilatkozni, meg is tettem, hímestojás kategória, nem örültem volna neki ha vissza kell küldenem
ha eladom úgy fog történni, a kedves vevő ideadja a pénzt, aztán csomagolhatja, ha hoz valakit azzal, ha nem akkor egyedül, én hozzá nem nyúlok ( : ő meg addig nem, amíg ki nem fizette ((( : -
törölt tag
Q60R messze van a felsőkategóriától. Q70R már FALD, szerény 40 zónával, egy XG9505 Sony pedig 60al rendelkezik mégis középfelső kategóriába sorolják.
-
-
Reggie0
félisten
válasz
#21346560 #39 üzenetére
A feher erzetet tobbfelekeppen is el lehet erni. Pl. harom szin osszekeveresevel, vagy a teljes spektrum adott gorbe szerinti osszekeveresevel(innen jonnek a szinhomersekletek is).
Tehat amikor te szinszurozol egy feher szint, majd a komponensek aranyat valtoztatva keversz ki mas szineket, akkor nagyon nem mindegy, hogy az adott komponensek spektruma milyen, mert ebbol kell aztan szamitassal lekepezni az elmeleti CIE/RGB szinteret, hogy barmit ki tudjal keverni. Minel tobb hiba van a komponensek spektrumaban, vagy elter a modellezet a valostol, annal nagyobb hibaval fog rendelkezni ez a lekepzes. A legjobb az, hogy ha a feher szin spektruma egyenletes, es a szurok is negyzetesen ablakozzak ezt a spektrumot. Persze ilyen nincs, de minel jobban kozeliti, annal jobb lesz az eredmeny.
(Egyik komoly problemaja a hagyomanyos kijelzok szinkeveresenek, hogy a turkizkek tartomanyban - 475nm - nem igazan letezik LED dioda vagy fenypor, igy a feher spektrum kikeveresenel egy luk van itt. Ezert is bocsajtanak ki a kijelzok sok kek szint, mert a keveres soran az ugyan olyan erzet kivaltasahoz kek tulsulyra lesz szukseg.)
-
törölt tag
"széles spektrumú fehér fény jön létre."
Ezt valaki nekem elmagyarázná jobban?! -
Chaser
legenda
válasz
Foglalt név #33 üzenetére
Fenyero csak az egyik tenyezo, masik qz adott terulet preciz megvilagitasa, direct ledes tvnel meg ossze is johet, ha nagy a ledek surusege, edge lednel biztos nem, ez negint olyan ficdor' ami oleden a legszebb, egyszer sem volt kerdes nalam hdr tartalmat nezek v sem, egyertelmu
A langolo fiu v valami hasonlo cimu csodanal volt egy resz, sotetben az urhajon vilagitott v megcsillant valami sotetben, az is pont olyan h minden mas tech elverzik a megjelenitesenel
Nem tunnek ezek nagy dolgoknak, de csak addig amig az ember nem latja ( : -
Én az asztalosomra várok, ugyanis a régi tv asztalra ez a láb kialakítása miatt nem fér el sajna. Falra meg nem akartam tenni.
Kíváncsi leszek rá, mert egy jó pár éves akkori felső kategóriást vált (PS51E8000).
Ismerősömnél a korábbi Q6 modellt láttam, ott is leesett az állam, mennyivel szebb kép van rajta mint az idejét múlt samsungomon.
Remélhetőleg ez meg még jobb lesz -
GSP
aktív tag
Hmm semmi extra.
-
MeszesKPT
őstag
Rtingsen tesztelték 1080p és 1440p @120 Hz-en VRR mellett, de 4K-n valamiért nem. Ez akár gyanús is lehet, ha valaki esetleg konzol mellé is venné.
Az input lag és a homogenitás viszont elég meggyőző, utóbbi főleg az Edge-LED miatt.
-
Foglalt név
addikt
-
icemad
nagyúr
válasz
Hieronymus #30 üzenetére
Igen, de nekem az 55 is elég.
-
-
icemad
nagyúr
Az szép... Olaszoknál 650 euró. Annyit még lehet, hogy rászánok...
[kép] -
Chaser
legenda
nem elegendő mennyiségű háttérfénnyel biztos nem egy nagy élmény a hdr, edge ledes tévéknél max "papír effekt", gyakorlatban jellegéből adódóan nem fogja azt hozni amire kitalálták, amikor vettem a tv-t nem is érdekelt a hdr, de nagyon sokat hozáad egyes filmekhez, de még játékhoz is, forzánál nagyon korrekt
ha sok pénzem lesz lesz egy 55"-ös oled monitornak, egy 65-75 meg tv-nek ( : -
Bossp
addikt
válasz
Foglalt név #24 üzenetére
HDR tartalom fuggo mintsem TV! Van ra azt hisz.teszt tecsőn nézz rá arra
-
Chaser
legenda
válasz
AxBattler #23 üzenetére
ekkora cuccnál nem olyan vidám az elállás sztem ( :
Foglalt név
b8-nál konkrétan "kiveri a szemed" érzés van hdr-nél, nem kell keresni ( :
igazából egy jó extra, van olyan film aminek "jól áll", csatahajót szeretjük nagyon, és mindegy mennyiszer nézzük meg, áll leesik, van olyan film aminél lényegtelen, viszont a tökéletes fekete és konstans képminőség az minden tartalmon javít
jobb a feketéje már a qledeknek, de nem oled szint és nem is lehet az, nyilván nagy előrelépés nem-qled tv-hez képest, mert a legtöbb tv-nek a feketéje hitvány
vannak direkt olyan természetfilmek/montázsok amik az oled képességét aknázzák ki, ott nagyon durván kijönnek a különbségek, ahogy korrektül összerakott filmnél is -
Foglalt név
addikt
Én egy 55Q8-at nézek kb. 3,5 méterről. Ha csak ketten ülünk egymás mellett és helyet cserélünk, már akkor szembeötlően látszik a különbség. Erre akkor jöttem rá, mikor 3. órája próbáltam rábírni, hogy jöjjön ki belőle HDR kép.
Egyébként ez a fekete dolog érdekes, fórumot is lehet olvasgatni, de szerintem keveseknek van otthon 4 tv egymás mellett, nem tudom mennyi vélemény lesz releváns.
Nekem a QLED feketéje egyértelmű előrelépés az előző tv után, nem hagy hátra hiányérzetet, hogy mégis OLED kellett volna.
A 120Hz hoz látható különbséget gépre kötve. Ellenben a HDR-t néznem kell, hogy éppen megy-e vagy sem (driver és beállításfüggő). Itt nem érzem, hogy annyira szembeötlő lenne a különbség. -
Chaser
legenda
válasz
dethroner #14 üzenetére
ekkora méreteknél már nem feltétlen tökéletes a kép pont szemből sem, lehet ips és va a panel, akkor sem
direkt led nem garancia, mert ahhoz h hatékony legyen sok kell, edge led viszont garancia a tré minőségre ( :
olednél ahogy más már mondta, pwm mentes kijelző is adott, samunál ez sem, illetve a b8 panelje ha jól rémlik 120hz-et is tud, 10 bites, igazából bármilyen forrással használtam lehengerlő minőséget ad, én is gondolkodtam korábban qleden , nem bántam meg h oled lett, és értelmes áron is lehet lőni, nekem is sikerült boltból, kb egy samu q6-os 55"-os akkori áráért
ami még nagy hátránya az oledeknek, h iszonyat kényesek fizikai behatásra, az enyém úgy jött, h nem voltak benne a kiemelő pántok, két mm-es srác hozta, valahogy kiszedték ( : de voltam lyan hülye, h nem kértem h dobjak rá a talpat is, így ott maradtam egyedül, de megoldottam végül, 65-ösnél nem ment volna az 100%épp ránéztem 65b8-akra, első kommentelőnek sikerült is eltörnie a panelt falra szereléskor, én nem használnám úgy
ha az esetleges beégés veszélyével, a borotválkozó tükörrel és hímestojás kezeléssel tiztában van az ember, akkor nincs gond, ellenkező esetben viszont érdemesebb qledet venni - én szemem biztos nem bírná a villogós panelt -
ami bajom van vele, h lehetne 65-ös ( : de jövőre ha úgy adódik lecseréljük nagyobbra -
Sinesol
veterán
válasz
Partizan182 #15 üzenetére
Két fő a fenét, azért ne vicceljünk már, ez nem egy TN panel..
-
dethroner
veterán
válasz
Partizan182 #15 üzenetére
Remekül elférünk ketten a tévével szembeni kanapén, szóval pipa
Az LG gyárépítésnél én pontosan OLED panelra gondoltam, ezért írtam hogy remélem majd ezzel a több panellal a még a nagyobb méretek is olcsóbbak lesznek. -
lmno
őstag
A PWM-ről itt miért nem írnak sose a tesztekben?
Rtings.com-ról:
"The Q60R is not flicker-free. Like the NU8000 and Q6FN, the backlight flickers at 240Hz in most modes, but the flicker frequency changes depending on the mode. In 'Movie' and 'Game' mode, or when Auto Motion Plus is set to either 'Custom' or 'Auto,' the flicker automatically changes to 120Hz, similar to the Q6FN."Ennyi, ez is egy kukába való szemét. Ugyanúgy vibrál, mint a legolcsóbb/legócskább tv-jük. Aki normális tv-t akar, annak az OLED az egyetlen értelmes választás.
-
Partizan182
senior tag
válasz
dethroner #14 üzenetére
Betekintési szög inkább annak fontos aki nem egyedül tévézik/játszik, vagy nem csak 1 darab szék van középen a nappaliban
Egy ilyen VA panelt kb 2 fő tud jól használni egyszerre (tapasztalat), kivéve ha kilóméterre ülsz.
Edge led: az összes komolyabb gép már Direct led FALD, senki sem bohóckodik edge leddel a középkategória felett (páran - Pana, Phillips - úgy amblokk elfelejtette az LCDt a felsőkategóriában).
LG gyárat már csak Olednek épít egy ideje, Samu is most zárta be a koreai LCD gyárát, max a kínaiakban bízhatsz.
-
dethroner
veterán
Betetintésik szög annyira túl van lihegve szerintem, mert az ember ha tévét néz, akkor kvázi szemben van a tévével, ott úgy sincs torzulás. Ha meg csak háttérben megy és nagyon oldalról rápillant az ember, akkor nem mindegy hogy mennyire torzul? Úgyse nézi, ha nézné akkor vele szemben ülne. Most egy 55H6400 van nekem, az direkt ledes, oké, nem egy csúcskategória, de rendesen van benne bevilágítás és foltososás is látszik. Szóval számomra a direkt led nem jelent garanciát. Ha már LCD, akkor inkább az edge-re lennék kíváncsi, állílag sokkal szebb képet ad, nemhiába voltak a felsőkategóriás tévék jellemzően oldalról viláígítva. Majd talán ha épíz még pár kijelzőgyárat az LG és még olcsóbbak lesznek a nagyobb méretek, akkor veszek egyet. Mert 55 colnál csak nagyobbat vennék, ezt már majdnem kicsinek találom. Addig remélem húzza a mostani
-
ricsik
őstag
A hátlapi csatlakozókat mutató képhez direkt egy másik tv képe van betéve?
Panasonic TX-58GX810E -
Chaser
legenda
szubjektív, ha a képminőség az elsődleges akkor oled
szép a qled, temetni sem kell, de nem edge ledekkel, direct ledes árazása pedig vicces, betekintési szögek sem lesznek olyanok mint olednél, no meg a fekete sem sosem, és olyan filmeknél aminél a fekete jeleneteket korrektül megcsinálták, nem egy szürkés trutymó, ott áll leesik
ha van film ami érdekel 4k hdr-ben, olyan beszabehu' élményt nem fog adni a qled, sem a csilló méteres projektor sem, mint az oled
b8-am van, arról tudok nyilatkozni, jó minőségű 720p-t is úgy felskálázza, ha az ember nem tudja lazán 1080p-nek érzi, 1080p már tökéletes, 4k-t fél méterről is lehet nézni h hibát találj
napokban próbáltunk 1080p hdr-t, meglepően jó volt, két órás film belefért 17gb-ba ( : sajnos a wifi és lan nem ennek a tv-nek az erőssége, de áthidalható külső médialejátszóval, ami bosszantó, mert egyébként kvázi tökéletes a media része
meg persze ha néha játszanál, forza4 4k hdr-ben lemászott a falról, a gyönyörű is enyhe kifejezés rásztem egyébként nem kamu a samu marketingje, h nem ég be, volt már elég lcd kijelzőm, egyiknél sem volt beéégés, win tálca és chrome fejléc mostani gépnél is már szép időt megért, ezt olednél nem játszanám el, de ha "hagyományos tv-znék" akkor sem vennék oledet
szerk:
AxBattler
multi csalóka, hangtechnikát sem úgy veszel h bekacsolod miközben nyüzsögnek az emberek, igényes helyeken van hangszigetelt próba szoba, no tv-t is így kell(ene) nézni, ilyen helyen már csúnyán elvérzik a qled az oled mellett, világos helyiségben nem annyira feltűnő a valódi fekete hiánya, és a felhősödés, bevilágítások sem
oled nagy hátránya viszont a csilli' bevonat, nyugodtan lehet borotválkozótükörnek is használni nappal ( :...no de sötétben nincs párja, mi jellemzően este filmezünk, szóval nem gond, nappal meg tükör ( : -
-
dethroner
veterán
Hát a tévé adás miatt nem vennék tévét. Vagy FHD focimeccs, vagy FHD mkv-ból film, másnak nincs esélye bejutni a tévémbe. Amúgy ezt a méret a lényeg dolgot csak azért kérdezem, mert jelenleg 55-ös FHD LCD-t nézek 2,5 méterről és néha már kevésnek tűnik. Én is Oledet néznék persze ha volna rá keret, de 65-ös méretben még 500K felett van, az meg már vállalhatatlanul sok pénz tévére
-
-
-FLY->
őstag
Van 43"-os is, ahh, nem kell bámulni a lyukat a nappali szekrénysorba.
-
A tesztet köszönjük szépen. Semmi extra, maradjunk annyiban.
Mondjuk arra, hogy "nincs beégés", én nagyon kíváncsi lennék. Ugyanis az LCD TV-k is be tudnak égni, igen szépen. Szóval a Samu marketingje minimum kérdőjeles nálam...
-
dethroner
veterán
Akkor most ez a jobb vétel, vagy 50 ezerrel többért a 25 centivel kisebb Oled? Mert a tévében azért a méret (is) a lényeg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a 4K felbontású, HDR támogatású, kvantumpontos Samsung Q60R televíziót.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jön a DirectX Raytracing 1.2, de nem sok újítást hoz
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chrome
- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest