Tesztpadon a legolcsóbb Samsung QLED tévé

Kipróbáltuk a 4K felbontású, HDR támogatású, kvantumpontos Samsung Q60R televíziót.

Hirdetés

Kezelés, netes alkalmazások, hangminőség

Okostévé

A gyártó összes idei televíziójához hasonlóan a Q60R-be is a házon belül készülő, Tizen-alapú smart platform került. A magyar nyelven is kommunikáló grafikus kezelőfelületen csak minimális változtatásokat végeztek a korábbi verziókhoz képest, pedig azért ráfért volna egy komolyabb ráncfelvarrás. Túlzsúfolt, a struktúra nem az igazi, egyes menüpontok rossz helyen vannak, bizonyos paramétereket, funkciókat pedig hosszadalmasan lehet elérni. Ebből fakadóan a navigáció, a kezelés nehézkes, ám az is tény, hogy a sebességgel és stabilitással nincs gond, nem lassult be, nem fagyott le és nem produkált spontán újraindulásokat.


[+]

A termék dobozában talált távirányító egy szimpla kialakítású, nem túl dizájnos, cserébe sok gombot tartalmazó kiegészítő. Ezt sokkal jobb megoldásnak találjuk, mint a csúcsmodellek mellé pakolt, kecses, szép, de kevés gombbal ellátott perifériákat, hiszen így jóval egyszerűbben és gyorsabban elérhetőek közvetlenül az egyes szolgáltatások, beállítások. A tévé képes együttműködni az USB-n keresztül rádugott egérrel, billentyűzettel, ami a különféle netes applikációk futtatása során meglehetősen hasznos lehet.


[+]

Netes tartalmak

Mert hát természetesen ezek sem hiányozhatnak! Nagyjából 130 applikáció letöltésére és futtatására van lehetőség, amelyek között a trendeknek megfelelően legnagyobb arányban a különféle tartalomszolgáltató appok kaptak helyet. A kínálatban megtalálható a Netflix, az HBO Go, az Amazon Prime, a YouTube, a Spotify, hogy tényleg csak a legfontosabbakat, legnépszerűbbeket említsük. Emellett akad néhány életmóddal kapcsolatos szoftver, például olyan, ami recepteket tartalmaz és segít megtanulni főzni, valamint a játékok sem hiányoznak, bár ezek olyan primitívek, hogy még nagyon rövid ideig sem neveznénk szórakoztatónak őket. A netes szörfözésre is van mód, azonban a böngésző a weboldalak mobilos verzióját tölti be, ami viszont egy ilyen nagy, fektetett képernyőn elég idétlenül fest.


[+]

Hangrendszer

A beépített hangrendszeren érződik a spórolás, hiszen a magasabb kategóriás Samsung QLED televíziókkal ellentétben ebből a modellből hiányzik az integrált mélysugárzó, ugyanis csak két, egyenként 10 wattos, rejtett hangsugárzó került bele. Ennek megfelelően a basszusokból gyakorlatilag semmit sem hallani, a hangzás steril, művi, hiányzik belőle az élet, a dinamika.


[+]

Hanghibákba mondjuk nem futottunk bele, zörgést, zajosodást nem tapasztaltunk, mindenesetre akinek fontos a megszólalás, az nem ússza meg egy jobb külső hangrendszer beüzemelése nélkül. A kínálatban csak két előre programozott hangmód található meg. Amennyiben valakinek ezek közül egyik sem nyeri el a tetszését, akkor még mindig ott lenne a hangszínszabályzó, amelybe azonban nem sikerült belépnünk, így nem is tudtuk módosítani az arányokat. Érdekes....

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés