Hirdetés

Samsung F8500 tévé: prémium plazma próbája

Samsung PS64F8500SL

Ha csak a témához kapcsolódó hozzászólásokat nézi valaki, akkor könnyen alakulhat ki az a a benyomása, hogy az LCD és a plazmatechnológia népszerűsége, piaci részesedése közel azonos. Ehhez képest a valóság az, hogy a folyadékkristályos eljárás 2013-ra gyakorlatilag kifilézte a riválist. Mára csupán három gyártó maradt talpon, de az ő kínálatukban is egyre kisebb szerepet játszanak a plazmatelevíziók.

Közéjük tartozik a Samsung is, az a cég, aki azért láthatóan nem veszi félvállról ezt a szegmenst sem. Legalábbis erre utal tesztünk alanya, a PS64F8500SL típusjelzésű tévé, mely az előzetes információk alapján a prémium kategóriát képviseli. A készülékbe elméletileg az UHD felbontású panelen kívül minden olyan szolgáltatás, funkció bekerült, amire ma egy televízió csak vágyhat. Tehát képes a 3D tartalmak megjelenítésére, rendelkezik okostévérendszerrel, médialejátszóval, digitális tunerekkel, kislexikonnal, beépített kamerával, emellett vezérelhető hanggal és mozgással egyaránt. Kíváncsi voltunk, hogy a valóságban a szép szavakból mi igaz, hogy hétköznapi körülmények között hogyan teljesít ez a valóban figyelemreméltó külsejű televízió.

Hirdetés

Különleges külső

Az elmúlt években jó néhány különleges talppal ellátott modellel találkozhattunk, és ezt a sort erősíti ez a televízió is. Olyan, mintha a nyak nélküli állvány a készülékház szerves része lenne, pedig külön kell rászerelni. A készülék ugyan stabilan áll, viszont ennek a megoldásnak megvan az a hátránya, hogy nem lehet forgatni, csak a talppal együtt húzogatni.

Az összhatás mindenesetre pazar, és egyedisége révén a modell státusszimbólumként is remekül beválhat. A kávák ugyan nem olyan vékonyak, mint a mostani LCD televíziók esetén, de azt túlzás lenne állítani, hogy bumfordiak lennének. A mindenféle csicsát, díszítést nélkülöző, sötétszürke matt keret nagyon elegáns külsőt kölcsönöz neki. 5,5 centiméteres mélységével nem veheti fel a versenyt a slim LCD televíziókkal, de ezen a pár centin igazából semmi se múlik. A tesztelt 64 hüvelyk képátlójú modell súlya talp nélkül 32,8 kg, talppal együtt 36,2 kilogramm, tehát nem egy pillekönnyű darab. Egy kevésbé strapabíró szekrényke simány összerogyhat alatta.

A szellőzőnyílások a szokásoknak megfelelően a hátlapra kerültek. Ezekre szükség is van, hiszen több órás használat során a készülékház rendesen átmelegedett. A csatolókat is ide pozicionálták, az Evolution Kitnek szánt placc szomszédságába. A négy darab HDMI 1.4 és három USB 2.0 mellett került rá egy-egy komponens, kompozit, SCART, digitális audio, valamint Ethernet csatlakozó, és a fizetős műsorok dekódoláshoz szükséges modulok fogadására képes CI slot sem hiányzik róla.

Samsung PS64F8500SL
Panel 3D HyperReal plazma
Képernyőméret 64 hüvelyk (162,57 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a. (Mega, > 5 000 000:1)
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög Vízszintesen kb. 160 fok, függőlegesen kb. 130 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Film, Normál, Pihentető
Hangprofilok Film, Hangosított, Normál, Zene, Tiszta Hang
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek 2 db DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4 HDMI, 3 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audio, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák Smart rendszer, aktív shutteres 3D, 2D->3D konverzió, 3D Explore, médialejátszó, beépített kamera, hangvezérlés, mozgásvezérlés, kislexikon, egér és billentyűzet támogatása, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, második távirányító, Evolution Kit
Teljesítményfelvétel 252 watt, készenléti üzemmódban: 0,4 watt
Méret 1482,6 x 877,7 x 55,4 (320 talppal) mm
Tömeg 32,6 (36,2 talppal) kg
Gyártó honlapja www.samsung.hu
Termék honlapja Samsung PS64F8500SL
Fogyasztói ár kb. 1 100 000 Ft

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés