Hirdetés

Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban

Alsó kategóriás CPU-kat vizsgáló tesztünket kiegészítettük a Pentium G4560-nal is.

Hirdetés

Összegzés

Az összegző diagramokon a Ryzen 3 1200-hoz képest határoztuk meg a számítási teljesítményeket. A SPECwpc V2.0 workstation-VeraCrypt-Cinebench R15-HWBOT x265 benchmarkjainkkal a Ryzen processzorok piaci pozicionálásuk szerint sorolódtak be, nem tapasztaltunk semmi feltűnő jelenséget. Az 1300X 5%-kal az i5 mögött végez, míg a gyengébbik főszereplő a két Kaby Lake i3 között teljesít felhasználói programokat reprezentáló tesztsorunkban.

Játéktesztjeink összesített eredménye két részre bontható: a két Ryzen és az i5 közel hasonló eredménye annak tudható be, hogy címenként változott az erősorrend. Az i3-ak és Pentium jelentősebb lemaradással teljesítettek, utóbbiról kijelenthető, hogy teljesen alkalmatlan a ma használatos felbontásokon, képjavító eljárások használatával játékra.

A számítási teljesítmény és a fogyasztás arányát nézve – melyet a Prime 95 mérés eredményei alapján számoltunk ki – a győzelmet a Core i5-7400 szerzi meg, melynél a remek teljesítmény mellé a mezőnyben közepes fogyasztás társul. A Core i3-4150 kivételével a Ryzen 3-ak előtt végez a teszt többi Intel szereplője is, sikerüket zömmel alacsonyabb fogyasztásuknak köszönhetik.

Természetesen itt is pár szó az Intel Pentium G4560 szerepléséről: összességében elmondható hogy az AMD Ryzen 3 1200-tól teljesítményben méréseink szerint 13-14%-al marad csupán el, de a teljesítmény-fogyasztás mutatója 10,5%-al jobb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés