Hirdetés

Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban

Alsó kategóriás CPU-kat vizsgáló tesztünket kiegészítettük a Pentium G4560-nal is.

Hirdetés

Teszteredmények - játékok

Játékokból a nemrég, a B350-es alaplaptesztnél alkalmazott címeket vetettük ismételten be, így a DirectX 12-es Rise of the Tomb Raider és az Ashes of The Singularity mellé a Vulkan API-t használó Doomot és a Dota 2-t használtuk. Ez utóbbit lefuttattuk DirectX 11 alatt is, és a Prey-jel zártuk a méréssorozatot.

Vulkan API-t használó párosunknál mindkét esetben az AMD Ryzen 1300X végzett az élen, az 1200-as pedig a 2.-3. helyeken teljesített, jó kis csatát vívott az Intel Core i5-7400-zal. A Dota 2-nél tetten érhető a processzorlimit, hiszen az átlagértékek felbontástól függetlenül, közel találhatóak egymáshoz. A Pentium G4500-nál kifejezetten alacsony minimum FPS értékekkel fémjelzi azt, amit láttunk is ezekkel a beállításokkal: zavaróan játszhatatlanok a játékok.

DirectX 11-es címeinkből a Dota 2-nél az Intel Core i5-7400 került az élre, de ezt a tesztet jellemezte némi bizonytalanság, ami az eredményekben megmutatkozik, így néhol az alacsonyabb felbontású átlagok voltak rosszabbak a magasabb felbontásúaknál, de összességében az erősorrend követte a felhasználói programokban látottakat. A Prey-nél az átlagokban szép skálázódásokat fedezhetünk fel, a minimumok alakulására inkább az alsókategória-jelleg szólt bele. Az i3-7100 és i3-7300 csak látszólag szerepelt egyformán, kerekítések miatt néz ki az eredmény egyformának.

Ami a Pentium G4560 játékokban tapasztalt szereplését illeti: egyértelműen az i3-7100 nyomába szegődött, egyedül a Vulkan API-t használó Doom minimum FPS-eiben sikerült neki még egy hajszállal is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés