Hirdetés

Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban

Alsó kategóriás CPU-kat vizsgáló tesztünket kiegészítettük a Pentium G4560-nal is.

Hirdetés

Teszteredmények I.

A tesztcsomag alapját az iparágban elismert és széles körben használt SPECwpc V2.0 workstation benchmark adta, melyben rengeteg ismert, népszerű program teljesítménymérésére adódik lehetőség. Ezek közül a 7-Zip, a Blender, a Handbrake, és a Maya benchmarkjára esett a választás, és ezt egészítettük ki további programokkal, a VeraCrypttel, a Cinebench R15-tel és a HWBOT x265 benchmarkkal. A tesztbe utólag került processzor eredményeit narancssárgával emeltük ki.

A felhasználói programok tesztcsokrának első csoportjában azt tapasztaltuk, hogy az Ryzen 3 1300X az i5-7400 környékén teljesít, egyedül a HWBot x265 tesztjében marad le lényegesen. A legkisebb Ryzen 3 minden esetben lelépi a Pentiumot és az i3-4150-et, az i3-7X00-kkal pedig ádáz csatákat vív. Ha tőlük lemarad, azt minimálisan teszi, de inkább az a jellemző, hogy előttük végez.
A mezőnybe utólag kerülő G4560 a Haswell-es i3-4150-et képes a Blender-ben és Handbrake-ben maga mögé utasítania, ezen kör másik programjaiban csak a G4500 előtt végez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés