Hirdetés

Az eSportot célozza új CPU-hűtőjével az Arctic

A Freezer 33 eddigi legmodernebb verzióját az alkalmazott ventilátora teszi különlegessé.

Az Arctic friss, meglepetésre eSportra szánt processzorhűtőt jelentett be, ami a Freezer 33 családba érkezik. Az alap ismerős lehet a múlt nyáron bemutatott Penta jelzésű modell által, aminél az eSport még csak közvetve volt tényező, hiszen maga a Penta szó a német eSport-szervezetre utalt, akik a tervezésben is közreműködtek.


[+]

Ezúttal egy eSports ONE jelölésű modell érkezik, aminek a főbb technikai specifikációi nem igazán változtak, így a 123 x 88 x 150 mm-es kiterjedésű termék talpazatából kivezetett négy darab, processzorral direkten érintkező, 6 mm átmérőjű, U-alakú hővezető cső egy 49 alumíniumlamellából álló bordába szállítja a forróságot. Az aktív hűtésről egy darab 120 mm-es Bionix ventilátor gondoskodik, amelynek percenkénti fordulatszáma 200 és 1800 között lehet.

Igazából a Bionix ventilátor számít újdonságnak, ugyanis ebben már az Arctic új motorja dolgozik, amely rendkívüli mértékben csökkenti a vibrációt a hagyományos megoldásokhoz képest. Ráadásul még gumitávtartók sem kellenek az állandó nyomatéknak és a mágneses mező finomabb váltakozásának hála. Ez összességében alacsonyabb működési hőmérsékletet eredményez, ami a cég szerint minimum megduplázza, de akár meg is négyszerezheti az élettartamot, ezért is vállalnak 10 év garanciát az újdonságra.


[+]

A Bionix ventilátor magyarázza az eSport jelzőt is, hiszen csendben és hatékonyan teszi a dolgát, ráadásul a fekete alapot négyféle szín dobhatja fel: piros, zöld, sárga és fehér.

A friss hűtő felszerelhető az Intel LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA2011v3 és LGA2066, valamint az AMD Socket AM4 típusú foglalataira. A 200 wattos hőmennyiség elvezetéséhez ajánlott termék gyakorlatilag minden olyan processzort képes lehűteni, amelynek a TDP osztálya az említett paraméter alatt van.

Az Arctic Freezer 33 eSports ONE szállítása már megkezdődött, az ajánlott fogyasztói ára 30 euró. Ez azonban csak bevezető, később elvileg drágulni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés