Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
SanyiBácsi
csendes tag
Sziasztok,
Erre a tévére próbált már valaki Telekom Tv go appot telepíteni?
Play Store-ból megoldható vagy esetleg apk-ból kell manuálisan? -
Densien
újonc
Szemezek a Philips Oled tv-vel. Azon belül a 807-el. Androidos, most a letölthető appok között, Whats app-ot, Viber-t, Skype-ot le lehet tölteni rá? Illetve ha rádugok usb-n webkamerát, azt érzékeli és kezeli vagy nem?
-
Lasczor
csendes tag
Köszi, köszi!
-
Lasczor
csendes tag
Sziasztok!
Erősen gondolkozok egy Philips OLED 65"-os tévé vásárlásán. A kérdésem az, hogy szerintetek a 807-es megéri a 200 eFt-os felárat a 707-hez képest ? Ha jól olvastam akkor a különbség az ambilight ( 4 oldali vs 3 oldali világítás), illetve, hogy a 807esnek a legújabb panel van, de gonodolom a 707esnek is teljesen jó a képe, nem tudom, hogy panel és panel között ekkora e a különbség.
Nektek mi a véleményetek?
-
Gabor970
addikt
Szeptember óta van meg a 65oled806-os tévénk, nagyon megszerettem, semmi gondom a távjával. Asszony sem említette, hogy bármi gondja lenne velle. Ha ma venném, sem vennék mást. Nekem az android tv oprendszer is maximálisan pozitív dolog, néhol írják, hogy akad, lefagy, én ilyent 6 hónap alatt nem tapasztaltam.
-
niof
veterán
válasz
Gabor970 #119 üzenetére
Nekem a jelenlegi LG előtt közel 12 évig egy Samsungom volt. Elég nagy távirányítója volt, kicsit rossz súlyeloszlással, de remekül elhelyezett és könnyen kitapintható, jól határolt gombokkal. Akár teljes sötétben sem nyúltam mellé a gomboknak. Ezzel szemben az LG Magic Remote-ján a lekerekített, síkból alig kiálló gombjait hiába tudom, hogy hol helyezkednek el (nem a megtanulással volt probléma) ha hosszú másodpercekig kell emiatt simogatni a gombokat, mire tudom, hogy hol jár az ujjam, és még így is van, hogy mellényomok, mert a gombok széle egyszerűen nehezen definiálható. Ráadásul a tenyerem sem érdes, így még azt sem lehet mondani, hogy az ujjaim nem elég érzékenyek.
A cikkben szereplő Philips táv meg már ránézésre is adja ezt, csak még hatványozottabban, mivel a gombok egy síkban helyezkednek el, és csak a gombok közti <1mm rések árulkodnak arról, hogy egyik gombról a másikra tévedtél. El sem tudom képzelni azt a bosszúságot, ha mondjuk valaki, aki kemény fizikai munkát végez, és ezért megvastagodott a bőr az ujjain, vesz egy ilyen TV-t, és folyamatosan néznie kell a távirányítót, hogy éppen hol jár az ujja, mert nem tudja, lehetetlen kitapintani!
Jó, tudom, ez igazi 1st world problem, de ha már a készüléket vesézzük ki, a tartozékairól is illik beszélni, és ha az ergonómiailag átgondolatlan, akkor azt meg kell említeni.
Nyilván a tesztelőknek talán ez annyira nem szempont, mert nem kell mondjuk egy évet a készülékkel tölteni, hogy minden körülményt megvizsgáljanak, pedig erre valós igény lenne. Hiszen a készüléket magát a legtöbb ember egyszer beállítja, és utána csak a távirányítót nyomkodja, azon kell kiigazodni minden esetben. Ennek ellenére meglepően keveset írnak erről minden tesztben. Oldalak mennek el a panelra, színekre, processzorra stb., miközben azok adottak, pár sorban és pár tesztképpel le lehetne tudni, ugyanígy a médialejátszási képességeket, meg az appokat. Ezek mind szerepelnek a gyártók weboldalán, feleslegesnek tartom az ilyen bő lére eresztett ömlengéseket a termékről. Használati, "élmény" jellegű megjegyzés meg alig akad. A hosszútávú, kezeléssel és együttéléssel kapcsolatos dolgokat sosem említik, ezt csak a vonatkozó fórum tagjai teszik meg. Néhány óra, vagy pár nap "tesztelés" meg szerintem minden, csak nem korrekt és egzakt. És lám, van itt olyan, aki tulajként ugyanazt mondja, mint én képről, tehát nem földtől elrugaszkodott igény lenne az ergonómiailag jól megtervezett távvezérlő. -
Gabor970
addikt
biztos én vagyok zsiráf... Korábban egy samsung plasmám volt, semmi problémát nem érzek most a philips távirányítójával kapcsolatosan. Kb három nap alatt állt rá a kezem, teljesen mindegy, hogy világít vagy sem, azt a néhány valóban használt gombot vakon is tudom kezelni. Leginkább a vissza gomb kell, az alkalmazásokba belépéshez használt gomb, meg a nagy négyirányú az "enterével" középen. Számomra kényelmesen használható.
-
Csapoati
nagyúr
-
niof
veterán
Értem én, hogy igényes kialakítású az a távirányító, meg hogy világít is, de ahogy nézem, ergonómiailag még a Magic Remote-nál is rosszabb. Elképzelem, ahogy tologatom rajta az ujjaimat a sötétben, és csak egy sík felületet érzek. A MR is szar a teljesen rosszul definiálható gombjaival, de ez meg egyenesen katasztrófa lehet. Persze gondolom az jön, hogy de világít. Na most, én nagyon sokszor használom úgy, hogy rá sem nézek, tudom, mit akarok megnyomni, és az hol van, milyen az alakja az adott gombnak. Szerintem ezt nagyon hamar falhoz vágnám...
-
Gabor970
addikt
válasz
mindhunter #114 üzenetére
Szeptemberben 600e volt MM-ben a 65OLED806-os philips. EMAGról lehetett volna 550e-ér rendelni, nekem fontosabb volt, hogy boltban ellenőrzés után vehessem meg. Ez a 780 most valóban soknak tűnik, bár már nem ugyanaz a panel. Talán őszre ez is lemegy majd kicsit.
Bevallom, kb annyira érdemes egy hisense qled LCD tévét összehasonlítani vele, minhogy egy fabiával is 2 óra alatt lehet Nagykanizsáról Budapestre érni egy kávészünettel, és egy EQS mercedessel is, tehát szinte azonos a két autó
Ugyanúgy elutazott az ember, illetve ugyanazt a filmet nézve a két tévén, nem lesz más a végkifejlet. -
mindhunter
tag
Ez a 780K marha drága egy OLED tv-ért, de még az 500-at is sokallnám. Persze ha a pénz nem számítana, akkor simán megvenném mondjuk. Én másfél hónapja nézegettem tv-ket. OLED-et kilőttem, mert legalább 2x annyiba kerültek mint a QLED. Aztán maradtam QLED-nél. Először 300 ezreseket néztem. Mondom ennyit nem adok. 200 ezreseket néztem, ennyit se
Lementem perverzbe, 150-200 közé, ott mit találok, aztán vettem 169-ért egy 58" Hisense QLED 4K-sat. Jó, nem egy csúcs panel, de szerintem szép a képe az árához képest.
-
Gabor970
addikt
ha nem vennénk... no de szeretnék este megnézni egy filmet. A plazma tévémen lett két csík, emiatt cserélnem kellett. Örülök, hogy 13 évet ment hiba nélkül. Nem opció, hogy ne vegyek. Szerencsére nem kifizethetetlen. Van olcsóbb, engem nem érdekel, nekem kell a normális képminőség. Nézzen LCD tévét az, akinek megfelel. Nekem nem.
Van kollégám, aki egy év alatt simán elcigarettázik 600e forintot... -
toronyhaz
aktív tag
Én értem az álláspontod. Nem jótékony célból készítenek, fejlesztenek ilyen termékeket. Ezért is csodálkozom hogy nem az hogy fele ennyibe kerüljön hanem csoda hogy nem 2x ennyi. Mert ugye elég sok dolog a világban 30-100%-kal drágább lett mint két éve. Magyarország egyik legnagyobb bevételét termelő gyárban melózom. 4x annyi volt a TISZTA NYERESÉG mint tavaly. És 4% béremelést akartak adni. Mikor a nagyfőnök megkérdezte miért akarnak az emberek 20%-ot akkor csak azt mondták neki hogy ekkora a magyarországi infláció. Ja hogy ő ezt nem tudja. Vannak itt bajok azért.
-
Gabor970
addikt
Plazma tévénk volt 2000 óta, egyszerűen bármelyik LCD tévét néztem meg (nevezhetjük bárminek, attól még LCD TV ami nem OLED) az annyira volt messze a megszokott plazma képminőségtől, hogy nem tudtam elképzelni, hogy ne OLED-et vegyek. Talán miniledes még szóba jöhetett volna, de ott az árkülönbség egyáltalán nem indokolta, hogy akkor már ne az OLED-et vegyem. Nekem nincs szükséges oltári fényerőre, félsötét szobában filmezünk, soha sem teljes világosban.
-
válasz
Gabor970 #107 üzenetére
Nekem 2 havi munkát nem érne egy TV.
De rátapintottál a lényegre, ennyire nem fontos a képminőség nekem.Viszont ha átlagfizetésből indulsz ki, akkor szerintem nem "némi spórolás" az éves bér 15%-a. Azért sokan nem rakják el megtakarításba évente a fizetésük 15%-át. (Pedig ahogy mondod, nem olyan nehéz).
-
Gabor970
addikt
két átlagfizetés 600e Ft netto also hangon. Miért ne tudna bárki összerakni egy TV árát?
Mikor a szüleim 1984-ben az első szines TV-t megvették, 24000Ft volt az orion viking. Ha valaki akkoriban 6000Ft-ot keresett, az már igencsak megbecsült káder lehetett, inkább 4000Ft körül volt egy havi átlag.... Azt gondolom, annak drága, akinek nem fontos egy jó készülék. Annak, aki meg szeret filmeket nézni, igénye van a minőségi képre, annak nem drága, hanem némi spórolást feltételez. Illetve néha nullás hitelre megvehető, nehogy már havi 30e Ft valós teher legyen... Egy tank üzemanyag ára. Vagy 15 doboz cigié??? -
válasz
Dark KillerX #14 üzenetére
Mármint ezt a TV-t átlagfizetésből.
De akinek nincs rá egyben, az inkább ne vegyen ennyire drága TV-t, elég egy olcsóbb is, vagy lehet TV nélkül is élni (nálam sincs).
Mindig szemezgetek ambilightos philips TV-kkel, olednek se kell amúgy lennie, de aztán végül lebeszélem róla magam, mert heti 1db filmet SE nézek meg, arra elég bármilyen más monitor is.
A "ha nincs rá pénzed => ne vedd meg" elég jól megállja a helyét fogyasztási cikkeknél.a komment nem neked szól, érettem az iróniát, csak a jelenségről.
-
válasz
GadgetMAN #103 üzenetére
A Tv-t a Szervízkft szevizeli Futárral ingyen hozzák viszik.. prémium termékként kezelik az OLED tv-t...
A wifi-t 1,5 év alatt egyszer sem dobta el.
A távirányító tökéletes állapotban van.
OLED ben egyedül a Sony jobb ezek közül 2x annyiért. TCL nek nincs OLED egyáltalán, Hisense nem jobb semmivel sem, roszabb sokkal. Spectre? WTF?nem hogy OLED nincs nekik de noname átcimkézős brand.
nem tudom miket hordasz itt össze. -
GadgetMAN
csendes tag
Nagyszerű, hogy egy hulladékkal több van a piacon. Sajnos Philips tulajdonos vagyok.
2 év után lekopik a távirányító. A 8-as szériáról. Eldobja a WiFit... Support? Hozd be, majd csinálunk vele valamit... Persze, egy ekkor tévével, átgördeszkázom a városon, és megállok egy Smarttal a Mórcz melett. Ja, nem, mert nem fér bele... Bocsi.
A TV-ről: csodá amúgy a kérepnyője. Egy ideig, vicces az Ambilight is. De már van másnak is. Persze máshogy hívják, de működik. És a képe annak sokkal jobb... TCL, HISENSE, Sony, Spectre. Mondanám a Magnavoxot is, de azt már csődbevitte a Philips... -
lujo10
aktív tag
Nem is olyan rossz, az ára meg annyi-amennyi (a HUF árfolyam és a keresetek meg...).
-
toronyhaz
aktív tag
A sok árzabálónak üzenném:
Örüljetek hogy nem dupla áron vannak ezek a TV-k a 3 évvel ezelőttihez képest!
Én legalább fél éve nem néztem semmilyen tv-s tesztet infót.azt hittem hogy a 65" Oled már 1M legalább. De kellemesen csalódtam. -
Noukoum
veterán
-
TracerHD
újonc
Többe nem kell moziba menni ezzel a TV-vel. Egyszer kiadsz egy árat érte utána vagy 10 évig nem kell újat venni. Egy rossz szavam nincs erre a TV-re.
-
mzso
veterán
Mikor lesz 350-400 ezer körül 55-ös méretben?
-
válasz
Berényi tomm #86 üzenetére
szervízmenüben kikapcsolható, de nem tenném. Amúgy szinte az összes csinálja. Az új QD-OLED samsungon ráadásul folyamatosan vesznek vissza az alap fényerőből a frissítésekkel is a tesztek után, tipikus...
-
Antibá
tag
Még a nyár végén vettem az euronics-ban 65Oled806-ot 499.990 fotintér.
Az átadáskor beszélgettem az áruházvezetővel, hogy majd később kellene 65Oled807-es, ha lesz akcióban.
Azt mondta, hogy 800.000 körül nyit és ne is álmodjak 700.000 alatti árakról.
Ezért azonnal rendeltem tőlük még egy 65Oled806-ot.
Tehát 1misi volt a két darab.
Nagyon elégedett vagyok a tv-kel. -
Hmmm1
aktív tag
válasz
#72042496 #87 üzenetére
Hát de amúgy, ha egy mozgóképről van szó, akkor nem tök mindegy, hogy kicsit magasabb a fényerő az adott ponton? Vagy nem lenne az?: ) Folyamatosan mozgásban van minden. Ez lenne a lényeg ugye.
Ahol fekete van fekete ok, csak attól a kép más területein minek lehúzni a képet/fényerőt?: d
Logikusan belegondolva, ennek nem látom közét a tisztításhoz, az ugyanúgy ott van.
-
lilricsi
tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segíteni, hogy homogenitás vizsgálatnál, hogy lehetséges, hogy a cd/m érték negatív?Köszi,
Patrik -
törölt tag
válasz
Berényi tomm #86 üzenetére
Auto Static Brightness Limiter (ASBL), a beégést megelőzendő mindegyik mai OLED tévében van. Abban biztos van eltérés, hogy melyikben mennyire agresszív. LG-kben szervizmenüből saját felelőségre ki lehet kapcsolni, a többiben tudtommal nem.
-
Berényi tomm
csendes tag
Nekem lassan 5 éve van 4k philips oled az az egy zavar benne hogy ha nagyon sötét jelenet van a filmben több percig elkezdi szép lassan a felére venni a fényeröt! Nem tudom ebben mi a logika kérdezném hogy az ujabb philips oledekben is benne van ez a panel védelmi funkcio?
-
válasz
hejjdegger #83 üzenetére
Igen kb ugyan az mint a 806-706 esetében . a 3 oldalas ambi és a táv a különbség, minden másban sztem ugyan az.
-
hejjdegger
újonc
Sziasztok! Szerintetek, lemaradva a 806-ról a 707 jó választás lenne helyette? A 807-tel ellentétben erről nem nagyon olvastam. Köszi, ha van tanácsotok, most lenne aktuális a vásárlás, mert lehalt az öreg LG-m
-
echterion
nagyúr
Kifelejted az áfakülönbséget a képletből. Meg egy csomó minden mást. Ja, és nem is kapni kint azt a TV-t, egyik boltban sincs.
Ez meg biztos valami alternatív valóságban van:
Samsung QE75Q70B
- magyar MM: 447990 Ft
- osztrák Alza meg 1609€ (685451 Ft)
Vagy egy ideje elfelejtették frissíteni az euróárfolyamot... -
EmPoWeR
csendes tag
"367 és nem 350. De már megszoktam, hogy aki valamit bizonygat, akár hamis adatokat is használ."
Erahurka nem az 1 évvel ezelőtti árfolyamról beszélt, hanem úgy általánosságban arról, hogy igen is sokat jelentene a TV-k árában, ha nem 410 lenne az euró, hanem 350. És ne csinálj úgy, mintha a 350-es árfolyam olyan régen lett volna, mert nem kereken 1 éve, hanem 1 éve és 2 hónapja volt ennyi (2021 szeptembere).
"jellemzően nálunk olcsóbb, mint más nyugateurópai országok hasonló szintű üzleteiben"
LG OLED65C22LB-re néztem rá:
mediamarkt.hu
alza.hu
1625 EUR (664999 Ft)mediamarkt.de
alza.de
1599 EURMagyar bruttó átlagkereset: 1220 EUR
Német bruttó átlagkereset: 3000 EUR -
Gabor970
addikt
válasz
#42308056 #73 üzenetére
367 és nem 350. De már megszoktam, hogy aki valamit bizonygat, akár hamis adatokat is használ. Igen, 11%-kal gyengébb a forint, mint pontosan egy éve. Viszont nem csak ennyivel drágábbak ma a tévék, Az autók ára kb 60%-kal emelkedett 3 év alatt. Az euró ezen idő alatt kb 20%-kal lett drágább. Mi indokolja a további 40%-ot? A világon mindenütt szinte minden drágább lett, országunk helyzetétől függetlenül.
-
törölt tag
-
EmPoWeR
csendes tag
válasz
torma1981 #70 üzenetére
Ez nem ráfogás, hanem színtiszta logika. Nem drágult 11%-ot az OLED TV 1 év alatt, viszont nem is lett annyival olcsóbb, mint amennyivel lehetett volna, mert a 11%-os forintgyengülés ellentartott az árcsökkenésnek. De már fentebb leírtam a példát. Frissítve Gabor970 számaival:
408 Ft-os árfolyamnál az importált TV-ért kifizetsz: 408x1700=693600 Ft-ot
367 Ft-os árfolyamnál pedig: 367x1700=623900 Ft-otTehát ha mondjuk egy tavaly 1700 eurós TV ára közben lecsökkent 1630 euróra, te abból semmit nem vettél észre, mert pont ugyanúgy ~700 ezer jó magyar forintba kerül itthon, mint 1 éve.
De ja, csak ráfogom.
-
Gasparf
friss újonc
Üdv. 20.-án vettem én is a 806-ból szinte az utolsót a MM-ban, (48-as), sajnos utolsó utáni pillanat volt, de mivel kb egy hónapja döglött meg a tévénk, mondhatom hogy három héttel ezelőttig azt sem tudtam hogy milyen egy oled tv, nemhogy egy Philips 🙂 csak aztán beleszerettem, főként az ára miatt. És azt sem tudtam hogy kifutó modell, gyakorlatilag a szemem előtt írta ki az Árukereső hogy "ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza" 😃😭
Mivel már ez az ár is jóval meghaladta mint amit elsőre egy tv-re szántunk, így az újabb modell szóba sem jöhetett, bementem a MM-ba és ott megmondták hogy még 1 db van belőle egy másik áruházban.
(Ez Székesfehérváron volt 19.-én, és akkor még volt ott egy db a 65" 806-osból, az eladó azt ajánlotta, de az nekünk nagy. sajnos kiállított darab, hozzáteszem én is azt vettem a 48-asból) -
echterion
nagyúr
A forint gyenge árolyamú, ez ilyen, mivel teljesen más irányba megy a kormány, mint amit a nyugatiak elvárnak. Ez tény. De a drágulás közel sem csak ennek köszönhető, aki azt mondja, ez az oka, az egyszerűen csukott szemmel néz a világra.
Miért felesleges? Annál a tv-nél nem gyenge a forint vagy mi a gond vele? Ja, nem támasztja alá az elméleted, hogy mindenért a forintgyengülés a felelős. Értem. -
EmPoWeR
csendes tag
válasz
echterion #65 üzenetére
Na azért ne csináljunk már úgy, mintha a drágulás egy jelentős része nem a forint árfolyamának lenne köszönhető. Vegyünk csak alapul egy 1700 eurós OLED TV-t:
405 Ft-os árfolyamnál az importált TV-ért kifizetsz: 405x1700=688500 Ft-ot
350 Ft-os árfolyamnál pedig: 350x1700=595000 Ft-otA 75Q70B példájával is felesleges fedezni a forint pártját. Attól, hogy beszakad egy termék ára (lásd árukereső árgrafikon), még ugyanúgy rajta van az árán a gyenge forintárfolyam nyoma. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy edge led háttérvilágítású TV-ért teljesen irreális volt 700 ezer forint.
-
echterion
nagyúr
Az utóbbi fél évben mindenhol mindennek elszállt az ára, felesleges a fél évvel vagy pláne az egy évvel ezelőtti árakhoz bármit is hasonlítani és a forintot vagy bárkit ekézni. Infé van mindenhol, hol több, hol kevesebb, de van. Az a Samu tv egyébként a Sam boltjában volt, nem beragadt nagyker készlet, mert akkor is 700k volt, csak épp csináltak egy olyat, hogy ha beraktál egy 65-ös tv-t a kosárba, akkor az egyel nagyobbat rakta be, mikor a pénztárba mentél, de a kisebb tv árán, meg lehetett még neten túrni egyedi 10%-os kupont. Egy bő hétig ment náluk ez az akció.
-
Csaszi87
tag
Ha ez esetleg opció lehet számodra
Philips 65OLED707
Nekem még épp sikerült elcsípném 48" 806-ot, igaz már van újra az eMagon is, de már 404.000
Ha nem jutott volna nekem akkor szintén ilyen 707-est vettem volna 48"-ban. -
válasz
echterion #62 üzenetére
Volt már róla szó OLED topikba is, hogy sok helyen még a meglévő nagyker készleteket és árukészleteket árulják ki,de az új készletek amit rendelnek már magasabb áron jön be. Pl ezért is volt hogy a C2 egyszer 649 K volt majd ugyan ott már 750, mikor elfogyott a régi készlet.
-
User64476
őstag
válasz
Hiába "középút", ez egy prémium termék a szónak abban az értelmében, hogy még a nem oled cuccok közül is vannak belépő közép és felsőkategóriásak. Nem tévét vesznek 3 év részletre, hanem ínyencséget.
-
"A surround formátumok közül a Dolby TrueHD, a Dolby Atmos és a DTS:x megugorhatatlan akadályok elé állította."
Az hogy lehet? Nálam a 706 mindent is lejátszik és támogat Kodi vagy Plex segítségével.
-
törölt tag
A Sony talpa praktikus, főleg, amelyiknél szűken és szélesen, ill. a tévé legszélére is föl lehet szerelni. De lehet, hogy az embereknek mégis a "teli" talp tetszik jobban, a soundbaros réteg pedig felrakja inkább a falra a tévét.
Nincs univerzálisan jó megoldás erre. Nekem pl. semmilyen talp nem kéne, mert csak tárolnom kell. Ez egy olyan dolog, ami pl. bejön a G2-ben.
-
paatrick
őstag
Ütni kéne az összes prémium TV formatervezőjét hogy mindnek ilyen gané talpat terveznek. Csak a Sonynál nem agyhalottak dolgoznak? Nekem LG OLED van az is szánalom, hát hogy rakod alá a Soundbart? Sehogy. 20 centivel elé tudod csak rakni.
Vagy urambocsá egyiknek se jut eszébe hogy 2 féle talpat is adhatnánk 800 ezerért
mert az ami ezekből az 5 centi vastag TV-kből hangként kijön az értelmezhetetlen.
-
Hmmm1
aktív tag
: D LOL amúgy milyen távolról nézitek? Azt is tegyük már hozzá. Bszott nagy nappali távolabbról lehet kicsi d
Gabor, irtam PM-t : ) Elcsiptem a hozzászólásod.
-
koko52
nagyúr
válasz
#72042496 #33 üzenetére
Netflix, HBO MAX és (Ncore a "havernál") van. De igen befigyel néha mese a gyerekeknek. Ja, az Ncore és az online filmet a "havernál" nézik
.
Samu RU7102 70"
erahurka: igen a méret a lényeg. 80" amit szeretnék. 5 méterről nézzük egy 40m2-es nappaliban. Ilyen távolságban mindegy hogy 1080p vagy 2160-ban nézem, mert nincs különbség.
-
Hmmm1
aktív tag
Na. Én nagyon hajtanék egy nyamvadt 806-os modellt, Aki valahol tud, bárhol, szóljon, írjon pls.
Azért érdekes a helyzet igen. A 806-os egy zseniális ér/érték arányú tv lett és ott a teszt is kicsit jobban dícséri a tv-t, nem ilyen felemás tv. Sokkal jobban tetszett a teszt írójának is az a modell. Nem is hiába. Kár, hogy egy-két héttel lemaradtam
A plusz fényerőre egyébként nem igazán tér ki a teszt... a LG új modelljeit is azzal reklámozzák nagyon egyébként.
A lényeg, hogy ennyi pénzt nem ér.Szóval visszatérve, 806-ost próbálnék szerezni, kb már mindent próbáltam, de valahol biztos van még egy...
A 807-nél egyébként ez a talp sem tetszik. Sokkal gagyibb és szembetünőbb a képek alapján, plusz ezüst szín és folyamat bámulhatod. A 806-nél ott a frankó is talp, választható sötétebb talppal. Sokkal jobbnak tűnik.
-
koko52
nagyúr
Én nem tudom rávenni magam az oled-re. Nem ad annyit, amennyivel drágább egy sima panelnél. Na meg nálam 70" van 230k volt a tv, most ennyiért már 75" is van.
-
koko52
nagyúr
4K, 8K ilyen-olyan oled, qled és mehet az online filmek.hu kamerás filmek.
-
torma1981
veterán
válasz
Akinek nincs rá pénze, ne ilyen drága tv-t vegyen. Ennyi.
-
Gabor970
addikt
nekem is 806-om van, ahogy mondod, semmi más nem fém, mimt alul a ferde philips feloratos rész. Szerintem a bőr sem valódi.
Tesztet olvasva már nem bánom, hogy nem vártam meg a 807-est, pedig szeptemberben amikor vettem, nagyon agyaltam, hogy ha már ennyi pénzt kiadok, nem kellene a frisset vennem? 65", jo masina a 806. -
akaido
addikt
38-ért vettem használtan 40"-os Philips LED TV-t. Kis pénz kis foci...A VB ezen is tökéletesen nézhető.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
tobias88888 #16 üzenetére
Csakhogy az 55oled806 tavaly ilyenkor ~430e körül volt. Szóval olyan frankó árakra nem nagyon kell számítani + bejöttek a 42-48" oledek. Szóval ezután a 48" kerül majd annyiba, mint eddig az 55", az árakon már látszik is. Éljen...
-
tobias88888
őstag
Fél év és le megy ennek is az ára. Nekem 55oled806 van, meg 360ert vettem. Tökéletes választás, ambilight nagyon adja filmeknél is. Csak akkor tűnik már fel mennyire jó a képe ha a sima led LG-t nézem a szobában, ott iszonyat szürke minden, akárhogy állítom. Hdr nem lesz olyan szép mint egy hasonlóan drága qleddel, de ott meg a fekete nem ennyire szép.
-
Pro Koryak
addikt
"A nagy dinamikatartományú tartalmak kezelését is biztosító készülék maximális fényereje méréseink alapján 1147 cd/m², és ennek köszönhetően a HDR hatás látványos"
Hahaha, azt nem ártana odaírni melyik képmódban ennyi, mert amelyik teszteket olvastam, ott max. 800-900nitet mértek.
Szóval valószínű Élénk, Vivid...stb kiemelt módban lehet ennyi, de ilyen képmódot normális ember nem használ.Az idei magasabb árakat köszönhetjük a kiváló, bivalyerős Ft-nak, a békasegge alatti magyar gazdaságnak, meg akik ezt itthon létrehozták.
Ez meg ugyan az a szint, mint az LG G2, ebben is az új EX panel van, az 55"-tól felfelé. -
Dark KillerX
addikt
Éljen Magyarország , mikor kb 3 év részletre vesz az ember egy tv-t
-
Csapoati
nagyúr
A távkapcsoló amúgy nem fémből készült, az eleje teljes mértékben kályhaezüst műanyag, egyedül a Philips feliratot tartalmazó alsó sáv fém. Furcsa megoldás és nem is túl igényes - bár a hátlap viszont meg valódi bőr. (806-osom van, annak ugyanilyenje van).
Tsebacsi: 360-ért vettem a 55OLED806-ot két hónappal ezelőtt a zöld robotos oldalon.
-
törölt tag
válasz
bilimbalam #9 üzenetére
A 807 pár hónapos csak, az ilyenek mindig drágábbak. Később még sokkal lejjebb mehet, aztán kérdéses, hogy a mostani helyzetben ez megtörténik-e.
Melyik Sony csúcsmodellre gondolsz? Gyakorlatilag biztos vagyok benne, hogy ekkorában mind drágábban nyitott ennél.
-
Magas fogyasztás, magas ár, nem valami jó vétel.
-
bilimbalam
tag
Az elmúlt 1-2 évben kb 500 körül mozogtak ezek a kategóriájú és méretű tv-k, persze attól függően, hogy mennyire frissek. Mondjuk lehet ennek is majd meredeken lemegy az ára, de 780 kifejezetten rossz deal szerintem. Persze nem követem az árakat, lehet elszaladtak, és én vagyok lemaradva. De ennyiért a Sony friss csúcs oledjei mentek még 1.5 éve mikor jobban nézelődtem vásárlás miatt.
-
törölt tag
Az arany stimmel, de 780,000 forint kicsit erős középútnak, nem?
-
Én emlékszem rosszul, de majd 1 éve az 55OLED806 a Telekomnál valami 400k környékén volt, nem? El is vitték őket gyorsan. Ahhoz képest ez egy kicsit drága, akármit is veszek figyelembe
-
flexxx2
őstag
780ezer helyett akkor már inkább dobok rá 200k-t és 1M-ért 77" LG-t vennék.
Ez a 211wattos fogyasztás átlagos? Nem szoktátok kimérni? Jó lenne.
-
törölt tag
válasz
bilimbalam #3 üzenetére
Pár hónappal a megjelenés után nagyjából ekörül mozgott az előd 65OLED806 is. (4-500 ezer forintig pedig soha nem ment le, az Árukeresőn legalábbis pár napja futott ki 550 ezer forintos áron.) Én semmi különöset nem látok a 807-es mostani árában.
-
bilimbalam
tag
Őőőő egy középkat tv-ért nem drága ez egy kicsit? Ezek még 400-500-ért mentek nemrég.
-
csƵ
addikt
Arany középút aranyáron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4K-s, Android TV-re épülő, megújult Ambilighttal felszerelt, 65 hüvelykes televíziót teszteltük.
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest