Hirdetés

Phanteks Enthoo Pro II: duplán jóra sikerült

Ismét egy Phanteks ház tette tiszteletét szerkesztőségünkben, melynek jól átgondolt bendőjébe akár két külön rendszert is beépíthetünk.

Belső

A kézzel oldható csavarokkal rögzített oldallapok eltávolítása után szokatlan elrendezésű beltér tárul szemeink elé. Arra persze nem nehéz rájönni, hogy az alaplap helye szokás szerint a bal felső sarokban van, ahogy azt is örömmel vettük észre, hogy a kábelek elvezetésére külön kivágások állnak rendelkezésünkre felül, alul és bal oldalon, utóbbi helyen ráadásul gumibetétekkel.

[+]

Hirdetés

Ami azonban furának hathat, az a beltér alsó harmada. Itt általában erről az oldalról nézve semmit nem találunk, hiszen a tápegység kamráját egy derékszögben meghajlított lemez választja le a felső résztől, ám itt ez a kamra jóval kisebb. Méretéből adódóan szó szerint értendő, hogy ez a tápegység számára fenntartott kamra, hiszen azon, és annak kábelein kívül nem is nagyon fér be más, a vezetékeket pedig egy harmadik, szilikonnal bélelt csatornán keresztül vezethetjük ki a fő kamrába.

[+]

De hogy miért is egy ekkora, ráadásul függőleges elrendezésű szekciót kapott a tápegység? A válaszra már utaltunk az előző oldalon, hiszen egy második, Mini-ITX méretű alaplapot is szerelhetünk a ház belsejébe, ennek helye pedig a „nagy” alaplap alatt, a tápegység előtt van. Egy ilyen felállás összeállítása előtt nincs más dolgunk, mint helyére csavarozni a szükséges hátlapot, illetve az alaplap távtartóit, és már építhetjük is be a konfig főbb komponenseit. Hogy azért mégse legyen olyan könnyű dolgunk, a második rendszer videokártyáját kizárólag állítva tehetjük be a házba, ehhez azonban szükségünk lesz egy riser kábelre, amit a gyártó ezúttal sem mellékel.


[+]

Amennyiben nincs szükségünk egy második rendszerre, ezt a helyet feltölthetjük a mellékelt merevlemezkeretekkel, míg két konfig esetén ezeket az alaplaptálca jobb oldalán látható műanyag elemek helyére tudjuk rögzíteni, ahogy azt az Enthoo Evolv X esetében is láthattuk.

[+]

Persze ha nem kívánunk merevlemezeket építeni a gépbe, bent is hagyhatjuk a négy darab műanyag takaróelemet, és használhatjuk őket az SSD-k rögzítésére is, hiszen mindkét oldaluk alkalmas egy-egy 2,5 hüvelykes meghajtó fogadására, hátulról pedig még csavaroznunk sem kell, elég csak állítva bepattintani a pöcköket az SSD négy csavarhelyére.


[+]

Hátul a már említett SSD helyeken kívül a tápegység kábeleit takaró, kézzel oldható csavarokkal rögzített ajtót, illetve a vezetékek rögzítésére szolgáló pántokat, valamint a processzorhűtő szerelőnyílását találjuk. A házhoz utólag vásárolhatunk három SSD-tartó konzolt is, ezek felfogatási pontjai szintén itt kaptak helyet.


[+]

Ahogy azt a figyelmesebbek már kiszúrhatták, a ház nem rendelkezik gyárilag beszerelt ventilátorokkal. Természetesen ez nem probléma abból a szempontból, hogy utólag bármikor belepakolhatunk saját magunk által válogatott légkavarókat (vagy radiátorokat is beszerelhetünk, illetve az épített vízhűtések kivezetéseinek szánt kivágások is találhatók a házon), de ezek beszerzése nyilván extra munkával és költséggel jár. A lehetőségek száma szinte végtelen, az előlap, a tetőlemez és a hátlap mellett alulra és az alaplaptálcára is rögzíthetünk ventilátorokat vagy radiátorokat.

Főbb paraméterek
Termék megnevezése Phanteks Enthoo Pro II
Elérhető színek fekete
Méret (mé x sz x ma) 560 x 240 x 580 mm
Tömeg 14 kg
Anyaga acél, műanyag, edzett üveg
Beszerelhető alaplapok SSI-EEB, E-ATX, ATX, microATX, Mini-ITX
5,25"-os helyek száma 0 db (opcionális keret elérhető)
3,5"-os helyek száma 4 db
2,5"-os helyek száma 12 db
Bővítőkártyák száma 8 + 3 db
Beszerelhető ventilátorok - Előre: 4 db 120 vagy 3 db 140 mm
- Fentre: 3 db 120/140 mm
- Hátra: 1 db 120/140 mm
- Alulra: 3 db 120/140 mm
- Oldalra: 4 db 120 mm
Gyárilag beszerelt ventilátorok -
Beszerelhető radiátorok hossza - Előre: max. 480 mm
- Fentre: max. 360 mm
- Hátra: max. 140 mm
- Alulra: max. 360 mm
- Oldalra: max. 480 mm
I/O panel csatlakozók - 4 db USB 3.0 Type-A
- 1 db USB 3.1 Gen2 Type-C
- 1 db 3,5 mm jack (kombinált be- és kimenet)
Beszerelhető processzorhűtő max. 195 mm magas
Beszerelhető grafikus kártya max. 503 mm hosszú
Beszerelhető táp 2 db szabványos ATX
Extrák Edzett üveg oldallap, eltávolítható porszűrők, beépített RGB világítás, 4 db merevlemezkeret, második alaplap vagy tápegység támogatása
Gyártó honlapja www.phanteks.com
Termék honlapja Enthoo Pro II
Fogyasztói ára 46 000 ft
Garancia 5 év

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés