Hirdetés

A konzum- és szervervilág találkozik a Phanteks új nagytornyában

A nagyon jól megpakolható monstrum könnyen szükségleteinkhez igazítható, és létezik belőle üvegmentes verzió is.

A Phanteks egy minimalista dizájnú, 11 bővítőhelyes házzal jelentkezett, amelyet balján edzett üvegpanellel fedett vagy teli oldallapos kivitelben egyformán megvásárolhatunk. Az Enthoo Pro II Server Edition (Closed Panel vagy Tempered Glass) névre keresztelt konstrukció 580 mm magas, 240 mm széles, illetve 560 mm mély, és négy porszűrővel védett, egykamrás belsejében Mini-ITX, micro ATX, ATX, E-ATX, SSI-EEB vagy XL-ATX formátumú deszkákat rakhatunk be, 380 x 330 mm-es méretig bezárólag.


[+]

A processzorhűtők 195 mm-es magasságig, a videokártyák pedig 503 mm-es hosszig támogatottak, és az óriási fémhálós betétet hordó front mögé legfeljebb tíz darab 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtót passzinthatunk be a potenciális oldalsó ventilátorok helyét elfoglaló, PH-HDDKT_03 típusjelű kereteknek hála, noha ezekből csak négyet tartalmaz a vételár. Ez nem minden, ugyanis eredetileg négy takarólemez figyel itt keretek helyett, amelyeknek mindkét oldalára felfogathatunk egy-egy 2,5 hüvelykes adattárat, így összesen tizenegy efféle SSD-t/HDD-t költöztethetünk be, amennyiben az alaplapi tálca túlsó felén ácsorgó tripla 2,5 hüvelykes rögzítőpontról sem feledkezünk meg.


[+]

Az átpozicionálható támasztékkal megfejelt VGA-t a PH-VGPUKT4.0_03R azonosítójú készlet külön beszerzése után beépíthetjük vertikálisan, de akár direktben meg is segíthetjük a hűtését három légkavaróval, ha a tartozékként megkapott, három férőhelyes keretet nem elöl, hanem bal oldalt fixáljuk. Ezzel együtt a becsavarozható szélgépek száma tizenötre emelkedik, miközben a négy munkára fogható radiátorból kettő 480, egy másik meg 360 mm-esre nőhet.


[+]

A grátisz szereléknek köszönhetően az alul letáborozott, gumipaddal megtámasztott tápegység egyaránt lehet ATX-es vagy szerverekbe való példány, és ha netán 5,25 hüvelykes helyre volna szükségünk, a PH-ODDBAY_01 nevű, opcionális kéteszközös kiegészítő gondoskodik igényeink kiszolgálásáról.


[+]

Az I/O sziget az előlap tetején bújik meg egy felhajtható fedőlap mögött, és egy USB 3.2 Gen2 Type-C kapu, négy USB 3.2 Gen1 Type-A csatlakozó, plusz egy 3,5 mm-es kombójack állomásozik rajta. Az 5 éves garanciával érkező termék a hónap folyamán kerül bezsákolható státuszba, és míg panorámás változatát 170, addig klasszikus verzióját 160 euróra taksálják.

Előzmények

Hirdetés