2019. május 19., vasárnap

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Panasonic tévé remek képminőséggel, vakító extrák nélkül

Leteszteltük a 65 hüvelykes, EX700 sorozatú, középkategóriás 4K tévét.

Panasonic TX-65EX700E

A Panasonic az idei CES-en ismét nyilvánvalóvá tette, hogy a jövőben egyre komolyabb szerepet szán az OLED televízióknak, hiszen a konszern idén is több új szériát mutatott be. Ez persze nem jelenti azt, hogy az LCD-t teljesen elengedték volna vagy elengednék a közeljövőben.

Panasonic EX700
Panasonic EX700 [+]

A középkategóriában például még biztos, hogy évekig az LCD technológia dominál majd, kivéve, ha az OLED panelek ára lezuhan a közeljövőben, de erre jelenleg nincs túl sok esély. E csoport egyik markáns képviselője a Panasonic EX700 szériája, amely 40, 50, 58 és 65 hüvelyk képátlójú kivitelben érhető el. E család legnagyobb tagját kaptuk meg rövid időre, hogy saját szemünkkel győződjünk meg arról, hogy milyen a képminőség, mennyire dörren meg az integrált hangrendszer, hogy működik a Firefox OS alapú smart platform, és milyen az előre telepített médialejátszó szoftver. Színpadon tehát a TX-65EX700E!

Hirdetés

Trükkös dizájn

A Panasonic az utóbbi években jó pár szokatlan, dizájnnal kapcsolatos megoldást vetett be tévéfronton, ez a készülék is ezt a vonalat erősíti. Első pillantásra ugyan nincs rajta semmi extrém, hiszen a másfél centis, fémes fényezésű káva és a hagyományos nyakat mellőző, két különálló talpból álló kialakítás nem mondható ma már egyedinek.

Viszont a tévé hátulján nem két, hanem négy mélyedést helyeztek el a talpak rögzítéséhez, ezért  a felhasználó kiválaszthatja, hogy mit szeretne jobban, tehát hogy a talpak inkább a képernyő középső része vagy inkább a szélek alatt helyezkedjenek el. Az első változat esetén a két fél talp 50 centiméterre, míg a másodiknál 130 centiméterre van egymástól, ráadásul ezeknek az iránya is megfordítható, így a "kanyar" nézhet a készülék elő- vagy hátlapja felé is, ami egyben azt is jelenti, hogy a másik oldalon egyenesben végződik. Ez a megoldás értelemszerűen több előnyt is kínál. Egyrészt rugalmasabban elhelyezhető tévé, hiszen akkor sincs gond, ha csak egy viszonylag szűk állvány vagy asztalka áll csak rendelkezésre, másrészt természetesen az sem rossz, hogy így a négy variáció közül mindenki olyan kinézetet választhat (legalábbis, ami a talpat illet), ami közelebb áll az ízléséhez.

Panasonic EX700
Panasonic EX700 [+]

A talpak átszerelése egyébként nem egy leányálom, hiszen először le kell róluk emelni a képernyőt, majd az új helyre ügyeskedni valahogy őket, majd végül visszaereszteni a kijelzőt rájuk. Ehhez mindenképpen több ember kell, de ha valaki egyedül van, akkor sincs veszve minden, hiszen finoman lefektetve a készüléket megoldható a probléma. A hátlapon egy eltávolítható fedlap mögött találhatók a csatlakozók: három HDMI 2.0 (az egyik ARC támogatású), két USB 2.0, továbbá egy-egy USB 3.0, komponens, kompozit, Ethernet, digitális optikai és analóg audiocsatlakozó, valamint egy CI+ kártyafoglalat, ami a fizetős műsorok dekódolásához szükséges.

Főbb paraméterek
Panasonic TX-65EX700E
Panel MVA LCD
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Maximális fényerő 350 cd/m²
24p lejátszás támogatott
Képbeállítások Dinamikus, Mozi, Normál, True Cinema, Egyéni
Hangbeállítások Alapbeállítás, Felhasználó, Környezet, Zene
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/DVB-C
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, 1-1 db USB 3.0, komponens, kompozit, digitális audió, analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák digitális zajcsökkentés, integrált böngésző, letölthető alkalmazások, kislexikon, EPG, médialejátszó, okostévérendszer, beépített Wi-Fi, UHD felbontás, felbontás felskálázása, eSúgó, HDR támogatás
Teljesítményfelvétel 118 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret 1457 x 841 x 52 mm (talppal 1457 x 896 x 448 mm)
Tömeg 39 kg (talppal 40 kg)
Gyártó honlapja www.panasonic.hu
Termék honlapja Panasonic TX-65EX700E
Fogyasztói ár kb. 450 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.