Hirdetés

Ozone Strike Battle – kompakt gamer klaviatúra

Hirdetés

Megjelenés

Bár gyakran halálhírét keltik, a PC-s játékkultúra köszöni szépen, jól van, sőt virágzik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy az idei Computexen eddig nem látott mennyiségben jelentek meg gamer kiegészítők, és olyan márkák standján is felbukkantak billentyűzetek, egerek és hasonló perifériák, akikről pár éve még csak nem is gondoltuk, hogy ebbe az irányba indulnak el. Még az olyan speciális és meglehetősen drága eszközök iránt is egyre nagyobb az érdeklődés, mint a mechanikus billentyűzetek.

Az Ozone variációját erre a témára Strike-nak hívják, és nem is egy, hanem máris három változatban kínálják. Az alap Strike szokásos billentyűkiosztással, háttérvilágítás nélkül, de USB és hangcsatlakozókkal, valamint leszedhető csuklótámasszal érkezik, a Strike Pro fehér és vörös háttérvilágítással, bár extra gombok nélkül, de makró funkcióval és beépített csuklótámasszal villant. Mai tesztalanyunk, a Strike Battle a legkisebb változat, numerikus rész és csuklótámasz nélkül. Annyira kicsire vették, hogy a gombok körül nincs is semmilyen keret, csak a talapzatuk van, amire a gombok alatt vékony fémburkolatot húztak. Tesztpéldányunk estében ez fekete volt, de kapható vörössel is, ami igazán különlegessé teszik a kis mechanikus klaviatúrát.

Különösen, ha bekapcsoljuk a háttérvilágítást, ami szintén vörös színű, négy intenzitásszinttel és lüktető funkcióval. Az extrák közül a kompakt méret miatt mennie kellett a csuklótámasznak, sajnos USB aljzat sincs, de a makró funkciók megvannak. A mikrokapcsolók a Cherry MX szériájából valók, a mi vörösünk mellett minden klasszikus Cherry színben (fekete, kék, barna) kapható a Strike Battle, ráadásul magyar kiosztással. Persze a hazai piac elég kicsi, így nem biztos, hogy mindegyik szín könnyen beszerezhető lesz magyar kiosztással is, ha minden igaz, most épp csak vörös kapható.

A kompakt billentyűzet alján meglepő módon csak az alsó élen találtunk csúszásgátló gumibetéteket, felül csak a kihajtható lábak végén van ilyen, vagyis lapos állásban (behajtott lábakkal) várhatóan csúszkálni fog az asztalon. A vezeték szép vékony, zsinórozott, és a megszokottnál valamivel rövidebb, 150 centiméteres.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ozone

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés