Hirdetés

Játék szoros nadrágszíjjal: MSI Vigor GK30 Gaming Combo

Szoftver

Tesztünk alanyainak beállításait az MSI centralizált platformjával, a Dragon Centerrel variálhatjuk. Elképzelhető, hogy ez nem lesz problémamentes – erről lejjebb írunk bővebben.


[+]

Az applikáció nyitóoldalán, a True Color fülön monitorunk színprofiljai vannak terítéken, így ez jelen cikkünk vonatkozásában lényegtelen. A bal oldalon nyugvó lista második pontja a Mystic Light fül, melynek első pontja a szinkronizációs rész, ahol különféle Mystic Light-os ketyeréink fényorgonáit tudjuk egységesíteni (RGB értékek alapján is), illetve a legördülő listában látható effektekkel feldobni. A fejlécben három profilba lehet elmenteni a kieszközölt változtatásokat.


[+]

A soron következő tabon a Vigor GK30-as klaviatúra világításával játszadozhatunk. Alapból hét szín és hat effekt áll rendelkezésünkre, továbbá a LED-ek fényerejét tudjuk belőni három szinten (a negyedik a kikapcsolt állapot), ám ezekhez a funkciókhoz plug and play ugyanúgy hozzáférhetünk (ezen funkciókat alant egy kis táblázatban összefoglaltuk).


[+]

Az ezt követő oldalon (a kis egér ikonra kattintva) a Clutch GM11-es LED-jeit foghatjuk munkára, mindössze annyi a különbség az előző perifériához képest, hogy néhány effekt más, valamint hat helyett hét van belőlük.


[+]

Eddig mondhatni minden oké, de most jön a feketeleves. Ha a bal szélen sorakozó menüpontoknál a Gaming Gear fülhöz érünk, az ablak nagyobbik szegmensében a számítógépre kötött, a programmal kompatibilis eszközeink virítanak. A billentyűzetet valószínűsíthetően abból kifolyólag nem láthatjuk itt, hogy ahhoz mindössze Mystic Lighttal kapcsolatos beállítások léteznek. Ha az egér színes képére kattintunk, a (konfigurálható) cpi-lépcsőket, netán az USB polling rate-eket kellene látnunk (esetleg még ezt-azt; például gombok késletetése, angle snapping ki- és bekapcsolása, ilyesmik), ehelyett azonban a Dragon Center egy felugró üzenet formájában arról tájékoztat bennünket, hogy már letölthető egy újabb firmware és először használjuk a Live Update alkalmazást, hogy frissítsük azt. A hiba abból ered, hogy írásunk készítésének pillanatában nincs ilyen firmware, és a Live Update sem talál semmit. Minden bizonnyal az a tényállás, hogy vadonatúj termék lévén még nincs az appba integrálva a GM11-hez tartozó kód, s ebből eredeztethetően sajnos az USB freki stabilitásának vizsgálatát csak a gyári default 1000 Hz-en végezhettük el.

Billentyűzet gombkombinációi Hatás
Fn + Insert A világítási effektek közötti váltás
Fn + Delete A világítási effektek irányának megváltoztatása
Fn + Home A világítási effektek sebességének növelése
Fn + End A világítási effektek sebességének csökkentése
Fn + felfelé/lefelé kurzor A háttérvilágítás fényerejének növelése/csökkentése
Fn + balra/jobbra kurzor A háttérvilágítás színei közötti léptetés
Fn + F9-F12 Médiavezérlő funkciók
Fn + Print Screen/Scroll Lock/Pause Némítás, hangerő le/fel
Fn + Windows key A Windows billentyű zárolása, illetve a zárolás feloldása
Egér gombkombinációi Hatás
Cpi-váltó + jobb klikk A világítás fényerejének változtatása
Cpi-váltó + görgő Világítási effektek közti váltás
Cpi-váltó + elülső oldalgomb Az effektek sebességének változtatása
Cpi-váltó + hátulsó oldalgomb Az effektek sebességének vagy színének változtatása

A másik negatívum az MSI szoftverével kapcsolatban, hogy hajlamos véletlenszerűen terhelni a rendszerünket mindenféle, háttérben futó folyamatokkal, és hát megfelelő módon purgálni is nehéz a háttértárolónkról. Uninstalláció után maradhatnak hátra belőle darabok (mint mondjuk a LEDkeeper2.exe), melyek hibaüzenetekkel, rosszabb esetben fogyó processzoridővel boldogíthatják az egyszeri felhasználót. Összességében kijelenthetjük, hogy a "sárkánycentrum" nem gyakorol túlságosan építő jellegű hatást operációs rendszerünk integritására, és ha nem elkerülhetetlen a használata (és a Vigor GK30 Combónál nem az), akkor egyelőre inkább tartózkodjunk a telepítésétől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés