Hirdetés

Játék szoros nadrágszíjjal: MSI Vigor GK30 Gaming Combo

A tajvani cég billentyűzet-egér párosa a kispénzű játékosokat célozza.

Hirdetés

MSI Vigor GK30 billentyűzet

Ha játékra keresünk épkézláb perifériákat, gyakran igencsak mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: szükséges egy legalább 4-5KRO-s billentyűzet (ideális esetben NKRO-s, mechanikus példány), egy használható szenzorral szerelt, nem túlságosan nehéz egér (ki-ki helyettesítse be itt a saját igényeit), egérpad, fejhallgató, magas képfrissítésű monitor – csak hogy a legfontosabbakat említsük.


[+]

Ezen írásunk a felsorolás első két eleméről, egy megfizethető klaviatúra és egy egér párosáról szól, az MSI zászlaját lobogtatva: bemutatkozik a Vigor GK30 Gaming Combo, ami magába foglalja a Vigor GK30 névre hallgató tasztatúrát és a Clutch GM11 nevezetű rágcsálót.


[+]

Ezen termékek tervezésekor, úgy tűnik, fontos volt a költséghatékonyság (elvileg 65 eurós árra számíthatunk, hozzácsapva még a ránk vonatkozó adóterheket) és ez már a dobozt felnyitva is nyilvánavalóvá válik: nincs semmilyen fölösleges sallang, csak a két, nejlonba csomagolt eszközt találjuk a karton belsejében, természetesen a hozzájuk tartozó információs füzetek (pontosabban egy füzet és egy nagyméretű, összehajtogatott lap) társaságában.


[+]

A GK30-as egy 1,042 kilogramm tömegű, 105 gombos, lebegőgombos kialakítású, OEM profilos, RGB világítással megfűszerezett, műanyag házban tetszelgő billentyűzet, ami némileg ellenáll a ráfröccsentett folyadékoknak és többféle kiosztásban is elérhető, melyek között sokak örömére szerepel a magyar is (egy ilyen járt szerkesztőségünkben). Talán nem is a hosszú "i" karakter megléte az igazán üdvözítő, hanem a jó öreg ISO enteré.


[+]

A GK30-asban a középső kialakítás található
A GK30-asban a középső kialakítás található (forrás: msi.com) [+]

Kapcsolók tekintetében egyfajta öszvérrel van dolgunk: a Cherry MX-kompatibilis, nagyjából 0,5 mm falvastagságú, lézerezett ABS kupakok alatt mechanikus switcheket imitáló, membrános (hibrid) megoldás pihen (úgynevezett plunger switchek).


[+]

Mellékesen jegyezzük meg, hogy a kupakok tetején lévő karakterek betűtípusa elég olcsó benyomást kelt. NKRO most nincs, de azért van helyette 6KRO (ami a legtöbb földi halandónak bőven elég lesz) és 20 gombos anti-ghosting. Dedikált médiavezérlők sincsenek (ahogy extra billentyűk sem), az ilyesfajta funkciókat a sárkány logós Fn gomb + [gomb] kombinációkkal érhetjük el.


[+]

A hatzónás RGB világítás sem egy túlspilázott valami, több esztétikai értéke van, mint valós haszna, tekintve, hogy a gombok alól átszűrődő, karaktereket alulról, nem túl homogén módon megvilágító LED-ek fénye (a kurzorgombok és a numerikus pad tőszomszédságában lévő, jobb alsó fénycsík kivételével) meglehetősen halovány, még a harmadik, legmagasabb fényerőfokozaton is. Nézzük mindennek a jó oldalát: legalább nem fog minket megvakítani a késő esti órákban, lekapcsolt villany mellett. Az MSI Dragon Center szoftverben mindenesetre eljátszadozhatunk a beállításokkal, de erre nem vagyunk rákényszerítve, mivel a szinkronizációt kivéve minden MSI Mystic Lighttal kapcsolatos dologhoz hozzáférünk plug and play.


[+]

A billencs "alfelének" alsó szekciójában három darab nagyméretű, csúszásgátló gumitalp terpeszkedik, melyek tisztességgel ellátják a rájuk bízott feladatot. Az apparátus dőlésszöge (magassága) állítható, ám az ezt lehetővé tévő lábacskák oldalirányban nyílnak. A vezeték sztenderd 1,8 méter hosszúságú és nem kapott harisnyázást (valószínűleg költségcsökkentési okokból), de ezt őszintén szólva nem sajnáljuk, mert így kevésbé merev. Egy kábelvezető csatornának örültünk volna, de sajnos az kimaradt a receptből.

Specifikációk
Típus MSI Vigor GK30
Kapcsolók membrános plunger (hibrid) kapcsolók
Gombok száma 105
Érzékelés 6KRO, 20 gombos anti-ghosting
Háttérvilágítás 6 zónás, 6 effekt (plusz további effektek szoftverben)
Kábel 1,8 méteres, nem harisnyázott; aranyozott USB csatlakozó
Multimédia-vezérlő Sárkány logós (Fn) gomb + [gomb] kombinációjával
Extrák valamennyire ellenáll a fröccsenő folyadékoknak
Méret 438 x 157 x 38 mm (sz x mé x ma)
Tömeg 1,042 g
Gyártó honlapja www.msi.com
Termék honlapja MSI Vigor GK30
Termék adatlapja MSI Vigor GK30

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés