Hirdetés

Játék szoros nadrágszíjjal: MSI Vigor GK30 Gaming Combo

A tajvani cég billentyűzet-egér párosa a kispénzű játékosokat célozza.

Hirdetés

Mérések

Mivel Fortuna kegyes volt hozzánk, a perfect control határainak kiderítését nem befolyásolták a szoftveres nehézségek. A méréseket a jó öreg, magyar fejlesztésű OxyPlot Mouse Tester 1.5.3-mal az alapérékeken, 400, 800, 1600, 3200 és 5000 cpi-n végeztük.


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

Ahogy az a grafikonokon is jól látszik, felbontástól függetlenül uszkve 3,5 m/s-os értékeket kaptunk, ami a játékosok túlnyomó többségének bőségesen elegendő lesz. 3200 és 5000 cpi-n az érzékelés konzisztenciája szétesett némileg, ami alatt azt értjük, hogy egyre többször kellett próbálkoznunk, hogy vizuálisan reprezentatív görbék szülessenek a Mouse Testerben – de ezek a fokozatok amúgy is kerülendőek, akármilyen egér is dolgozik kezünk alatt.


[+]

Az USB port frissítési frekvenciáját a fentebb már taglalt ok miatt 1000 Hz-en ellenőriztük. Láttunk már stabilabb eredményeket, de azért nem volt katasztrofális a dolog.


[+]

Végül a Microsoft Paintet rángattuk elő tarsolyunkból, és a megszokott számokat, betűket, egyenes(nek szánt) vonalakat, no meg spirálokat rajzolgattunk a fehér vászonra, az esetleges szenzoranomáliákat felderítendő. 400 és 800 cpi-n volt a legközvetlenebb az input, az 1600 cpi még jól kontrollálhatónak bizonyult, de 3200, majd 5000 cpi-n már egyre nehezebbé vált az élet. Úgy találtuk, hogy akad némi angle snapping (ki-ki eldöntheti, hogy ez számára megfelel-e vagy sem), a magasabb lépcsőkön (3200/5000 cpi) pedig mintha egy leheletnyi jitter is megjelent volna. Azért megnyugtatnánk mindenkit, hogy ez az egész oxyplotos-paintes történet egy fokkal rosszabbul hangzik, mint amilyen valójában, mert Windowsban téblábolva (vagy éppen játékkal múlatva az időt) az egér nem keserítette meg az életünket, hanem egészen adekvát megoldásnak mutatta magát. Erre szokták mondani, hogy a puding próbája az evés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés