Hirdetés

Játék szoros nadrágszíjjal: MSI Vigor GK30 Gaming Combo

A tajvani cég billentyűzet-egér párosa a kispénzű játékosokat célozza.

Hirdetés

MSI Clutch GM11 egér


[+]

A Clutch GM11 típusjelű, hatgombos, szimmetrikus formavilágú egér 118 mm hosszú, 62 mm széles, 37 mm magas, és kábel nélkül 89 grammot nyom a mérlegen. Bendőjében egy PixArt PWM 3325-ös optikai szenzor serénykedik, ami 5000 cpi-ig skálázódik. A gyárilag eltárolt felbontások 400, 800, 1600, 3200, illetve 5000 cpi-ben határoztattak meg, mely lépcsők közt a könnyen járó (bár egyesek szerint túl könnyen járó), jól elkülöníthető fokozatokkal rendelkező görgő alatt található kapcsolóval válthatunk. Említettük már, hogy szimmetrikus kurzorkergetővel van dolgunk, ellenben a balkezes felhasználóknak le kell mondaniuk a hüvelykujj alatt található gombduett komfortos eléréséről, mivel ezeket csak a gyűrűs- és kisujjaikkal tudják szükség esetén elérni.


[+]

A burkolat anyaga teljes mértékben műanyag, s bár az anyaghasználat nem éppen csúcskategóriás, az összeszerelés minősége teljesen rendben van, nem nagyon tudtuk ropogásra bírni a jól összerakott hatást keltő cincogót. Annyi bizonyos, hogy a bal és jobb klikkek lenyomásához közepes erőkifejtés szükséges, és aktiváláskor határozott, öblösen kattanó hangot hallatnak – nekünk ez tetszett, bár hosszabb távon talán picit fárasztó lehet a használatuk, ha mondjuk valamilyen valós időben játszódó stratégiával múlatjuk az időt.


[+]

Természetesen nem csak a Vigor GK30-as, de a Clutch GM11-es is RGB-s glóriával érkezik, bár ez nem a fején, hanem a sarkán jelenik meg, hiszen a gyártó kifejezetten gyatrán megvilágított, "egypálcás" sárkány logóján kívül az egér alján, U alakban végigfutó, normálisabb fényerővel megáldott LED-csík is feldereng az éjszakában. A szoftveres hátország továbbra is a Dragon Center.


[+]

Az aranyozott USB csatlakozóban végződő, gumis borítású madzag itt is 1,8 méter hosszú, s bár nem ultrahajlékony, túl merevnek semmiképpen sem mondanánk, és ahol a vezetékek az egér belsejébe futnak, egy gumiharang védi az ereket a megtöréstől. A GM11-es hasán három, nagyobbfajta teflontalp állomásozik, és rossz szokás szerint alattuk figyelnek a kültakarót összetartó csavarok.


[+]

Miután ezeket eltávolítottuk, egy egyszerű mozdulattal leemelhetjük a felső részt az alapról, és máris megpillanthatjuk az elektronikát. A fő gombok alatt kínai Omron D2FC-F-7N(10M) mikrokapcsolók teljesítenek szolgálatot (szerencsére nem a problémásabb D2FC-F-K(50M)-ek), a görgő alatt egy Huano Green dolgozik, miközben a három csavarral a felső plasztikhoz rögzülő NYÁK-on (amin a két oldalsó gomb és a cpi-váltó van) ismét egy Huano Green, valamint két Huano Blue tanyázik – ez ám a diverzitás!


[+]

Típus MSI Clutch GM11
Méret 118 x 62 x 37 mm (h x sz x ma)
Szenzor PixArt PMW-3325
Felbontás 100-5000 cpi, 100-as léptékben állítható
Gyárilag tárolt felbontások 400/800/1600/3200/5000 cpi
Belső memória van
Gombok száma 6 szabadon programozható
Mikrokapcsolók bal és jobb klikk: Omron D2FC-F-7N(10M)
középső klikk és cpi-váltó: Huano Green
oldalgombok: Huano Blue
Tömeg 89 gramm (kábel nélkül)
USB frissítési frekvenciája 125/250/500/1000 Hz
Kábel 1,8 méteres, nem harisnyázott
Szoftver MSI Dragon Center
Gyártó honlapja www.msi.com
Termék honlapja MSI Clutch GM11
Termék adatlapja MSI Clutch GM11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés