2019. június 19., szerda

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Madárcsicsergés és hardverek

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, és mellé most különösen sok monitor érkezett heti ajánlókba.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

A szemünk a legfontosabb érzékszervünk, hiszen a külvilágról származó információk túlnyomó részét (körülményektől függően 60-80 százalékát) a látáson keresztül érzékeljük. Ennek megfelelően nem érdemes spórolni a monitor vásárlásakor, hiszen hiába a legújabb HEDT CPU és csúcskategóriás VGA, ha a kijelző minősége gyenge, akkor bizony gyenge képet látunk majd – igaz, azt 200 fps-sel.


[+]

A PCX.hu a héten monitorokat akcióz, így aki egy igazi különlegességre vágyik, az 391 000 forintért vásárolhatja meg a Samsung egyedi, 49”-es, ultra-ultra szélesvásznú kijelzőjét, a C49HG90-et. Ez a tényleg nagy elhivatottságot és asztalt igénylő képernyőt mi is teszteltük már.

Ha túllépünk a szokatlan képarányon és a 3840x1080 pixeles felbontáson, akkor egy HDR600 tanúsítvánnyal rendelkező, VA panelre épülő kijelzőt kapunk, FreeSync támogatással és két HDMI, egy-egy DisplayPort és mini DisplayPort bemenettel, kétportos USB hubbal és maximálisan 144 Hz-es frissítéssel. A gigantikus képernyőt tartó állvány széleskörű beállítási lehetőségeket kínál, persze pivot nélkül.


[+]

Visszatérve a sztratoszférából, de azért még a kifejezetten játékosoknak szánt modelleknél maradva, a ROG Strix XG258Q kijelző például 146 000 forintért vásárolható meg három év garanciával és 24,5”-es TN panellel. A Full HD felbontást kínáló képernyő 400 cd/m² fénysűrűséget, 1000:1 natív kontrasztot és AMD FreeSync kompatibilitást nyújt, utóbbival 48-240 Hz közötti képfrissítésre képes. A HDMI és DisplayPort bemenet mellett az állvány aljába építve „projektort” is kínál, amellyel például a ROG logót vetíthetjük asztalunkra, Aura Sync kompatibilitással. Ez az említett állvány teljeskörű beállíthatósággal rendelkezik, azaz még pivot is van, az extrák között pedig ott van az Asustól megszokott GamePlus szolgáltatáscsomag.


[+]

Szintén dedikáltan a játékosoknak készült a BenQ Zowie XL2540, amely 3 év garanciával 148 000 forintba kerül. Az előbb említett ROG Strixhez hasonló ár mögött nagyon hasonló specifikációk rejtőznek: 24,5”-es, Full HD felbontású TN panel, 240 Hz-es maximális képfrissítés (Adaptive Sync használatakor), és emelhető, illetve forgatható állvány – ami viszont itt extra, az a három portos USB hub, illetve egy külső kezelőpult, amivel például előre elmentett profilok között lehet váltogatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Napsugaras ajánlatok

  Heti összeállításunkba ezúttal különböző monitorokat, notebookokat, számítógépházakat és perifériákat válogattunk be.

 • Rövidnadrágra fel!

  A napos időhöz illeszkedve egy sor vízhűtést, tóparton is használható notebookokat és perifériákat gyűjtöttünk össze.

 • Ajándékok ballagásra

  Utolsó áprilisi összeállításunkban ballagásra leárazott notebookokat, alaplapokat és más kiegészítőket szedtünk csokorba.

 • Anyák napi ajánló

  Erre a hétre most monitorokat, noteszgépeket és SSD-ket állítottunk csokorba, majd kiegészítőkkel díszítettük fel őket.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.