2019. április 22., hétfő

Útvonal

Tesztek » Hazai Pálya rovat

Szibériai árfagyasztás a hazai hardverpiacon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A hideg légtömegek által lefagyasztott árakat kerestünk az alaplapok, notebookok és monitorok között.

Notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Heti notebookajánlónkat ismét az USAnotebook kínálatával kezdjük – a nemrég egy blogbejegyzésben bemutatott, a világ legvékonyabb noteszgépének címével kitüntetett új Swift 7 érkezésével például elődjének az ára is esett, így most három év garanciával 374 890 forintért vásárolható meg ez a 10 mm vastagságú, 1,1 kg tömegű ultrabook. Tekintettel arra, hogy a frissítés inkább csak a külsőt érintette, a belső tartalom pedig nem változott, aki nem igényli a további vékonyítást és az alapterület növelésének árán 14”-esre húzott kijelzőt, jól érzi majd magát a tavalyi modellel is, amelyet egyébként mi is hosszasan teszteltünk.


[+]

Az elegáns, aranyszínű, és vastagságához képest meglepően masszív házban Core i7-7Y75 processzort találunk, 8 GB memóriával és 512 GB-os SSD-vel kiegészítve. A kijelző 13,3”-es és Full HD felbontású, csatlakozóként pedig két darab Type-C USB-vel gazdálkodhatunk, amelyek közül az egyik a töltőport funkcióját is megkapta, míg a másik DisplayPort kimenetként is használható.


[+]

Aki hajlandó az extrém vékonyságból feláldozni a teljesítmény miatt, de még fontos neki a jó hordozhatóság, a Dell új Vostro sorozatából, az 5370-ből a három év garanciával kínált, Core i5-8250U-ra épülő modell most 268 290 forintba kerül. Ezért az árért a Kaby Lake-R CPU mellé kapunk még 8 GB memóriát (amely bővíthető), illetve egy 256 GB-os SSD meghajtót, míg a kijelző egy 13,3”-es képátlóval rendelkező, Full HD felbontású modell, matt felülettel. A gép érdekessége, hogy az integrált UHD Graphics 630 helyett egy Radeon 530 dolgozik a grafikán, 2 GB dedikált GDDR5 memóriával kiegészítve. A 324 x 220 x 16 mm-es házba szerelt notebook 1,4 kg tömegű, oldalain pedig egy Type-C és két Type-A konnektort találunk, mindhármat USB 3.1 Gen1 sebességgel. Videókimenetként HDMI áll rendelkezésre, és nem hiányzik a kártyaolvasó sem.


[+]

Kicsit nagyobb, 14,1”-es kijelzővel érkezik a Lenovo ThinkPad E480, amely szintén 3 év garanciával és szintén Windows nélkül 239 490 forintba kerül akkor, ha Core i5-8250U CPU-val, 4 GB memóriával és 500 GB-os HDD-vel kérjük – a már említett kijelző itt is Full HD felbontást és matt felületet kínál. A gép 1,8 kg tömegű, és 329 x 242 x 22 mm-es házba került, így már elfér rajta a Gigabit Ethernet port, összesen négy darab USB (egyik Type-C) és egy HDMI kivezetés is.


[+]

A Swift 7-hez hasonlóan aranyszínű burkolatot kapott a Foramaxnál árult Lenovo Ideapad 520, amely 199 900 forintért egy kellemes otthoni számítógép lehet, Core i5-7200U processzorral, 8 GB memóriával, 256 GB-os SSD-vel és DVD-íróval. A 15,6”-es kijelző Full HD felbontást kínál, meghajtásáért pedig egy GeForce 940MX felel 4 GB GDDR5 dedikált memóriával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.