Hirdetés

Tesztpadon a Logitech sokrétű egere, a G603-as

A már jó ideje piacon lévő, vezeték nélküli rágcsáló sokak számára jelenthet optimális megoldást.

Bevezető, specifikációk

Sokan szeretnének olyan egeret vásárolni, ami nem csak rádiós módban tud kommunikálni a számítógéppel, hanem igény esetén képes Bluetooth-szal is üzemelni, mindemellett használható akár komolyabb játékra is, azaz értelmes szenzor van benne, plusz nem egy terméskő, és nem utolsósorban nem kerül annyiba, hogy belső szerveinket kelljen érte feketepiacra dobni.


[+]

Elég sok szempont ez egyszerre, de talán a Logitech már megalkotott egy ilyen rágcsálót, név szerint a 2017-ben megjelent, jobbkezeseknek szánt G603-at. Azóta már eltelt egy kis idő, ám mivel a periféria még mindig könnyedén beszerezhető (23-25 000 forintos áron), és tesztünk sem született még róla, kapva kaptunk az alkalmon, hogy egy kicsit közelebbről is szemügyre vegyük.


[+]

A dobozban az egér mellett a 2,4 GHz-es Lightspeed kapcsolathoz használatos dongle-t, egy 2 méteres USB hosszabbító kábelt, illetve két darab AA formátumú Duracell OEM ceruzaelemet találhatunk a megszokott információs füzetke társaságában.

[+]

A 124 mm hosszú, 68 mm széles és 43 mm magas, üresen 89 grammot nyomó, hatgombos eszköz kéttónusú burkolata matt és igen finom tapintású, textúrázásnak vagy gumírozásnak nyoma sincs. Az összeszerelés minősége kielégítő, de elmarad a G PRO Wirelesstől; kicsit szorongatva a ketyerét enyhe "nyöszörgésre" lehet késztetni a műanyagot, és ha a G logó tájékát tesszük ki nagyobb erőhatásnak, a mágnesekkel rögzülő felső burkolati elem által körbeölelt cpi-váltó kattint. Ha ezt a felső borítást leemeljük, elénk tárulkozik a két AA elem helye (eggyel is tud működni a kurzorkergető, csak nyilván feleannyi ideig), alattuk pedig a vevőegység számára kialakított kis rekesz figyel.

[+]

A patkány bendőjében a PixArt PMW3366-tal erős rokonságot mutató, de annál jóval szerényebb fogyasztású HERO szenzor dolgozik, ezúttal 200-tól 12 000 cpi-ig, 50-es léptékben skálázódva, nagyon alacsony, körülbelül 1 mm-es LoD-dal, megtoldva egy 32 bites ARM processzorral (és 1 fedélzeti profillal). A bal és jobb gombok alatt a határozott hangot hallató, kínai Omron D2FC-F-7N(20M) switchek tanyáznak, s míg az állapotjelző LED felett lévő cpi-váltó egy sima, "5 milliós" D2FC-F-7N-t, addig a barázdás gumiréteget hordó, jól elkülönülő fokozatokkal operáló görgő egy mélyebb tónusú Kailh kapcsolót kapott.


(forrás: TweakTown) [+]

A G603-as hasi oldalán a két vékony PTFE tappancson kívül az újabb állapotjelző diódával kiegészített, üzemmódok között váltó gombot (fehéren felvillanó fény a Lightspeedé, a kék a Bluetooth-é, a Bluetooth-os párosításhoz nyomva kell tartani, ekkor a LED kék villogásba kezd), továbbá egy háromállású csúszókapcsolót láthatunk, melynek LO és HI állása a Lightspeed használatakor lesz lényeges, mert az USB frissítési rátáját szabályozza 125 és 1000 Hz között – a kevesebb hertz megnöveli az üzemidőt. A harmadik az OFF állás, ami értelemszerűen kikapcsolja az RGB világítást még hírből sem ismerő egeret.

[+]

Az alsó részről készült fényképről visszaköszön négy kis teflonpötty; ezek nem a futószalagon kerültek írásunk tárgyára, hanem utólag lettek felapplikálva a terméket rendelkezésünkre bocsátó olvasónk által, s emellett jelzik számunkra, hogy a szétszedéshez szükséges négy csavar furatai hol találhatók; sajnos megint a papucsok alatt.


[+]

Főbb paraméterek
Logitech G603 egér
Méret (h x sz x m) 124 x 68 x 43 mm
Szenzor HERO™ 12K (400 ips, 40 g)
Felbontás max. 12 000 cpi, 200 cpi-től 50-es léptékben állítható
Gyárilag tárolt felbontások 400/800/1600/3200 cpi
Processzor 32 bites ARM
Belső memória van, 1 profil
Gombok száma 6 programozható
Mikrokapcsolók bal és jobb klikk: Omron D2FC-F-7N(20M)
cpi-váltó: Omron D2FC-F-7N
Görgő enkódere Kailh rotary
Tömeg üresen: 89 gramm
gyárilag mellékelt elemekkel: 135 gramm
egyetlen gyárilag mellékelt elemmel: 112 gramm
USB frissítési frekvenciája 125/250/500/1000 Hz
Wireless 2,4 GHz RF, Lightspeed
Bluetooth (88-133 Hz)
Egyéb extrák 2 m hosszú USB hosszabító kábel
Szoftver Logitech Gaming Software / Logitech G HUB
Támogatott operációs rendszerek Lightspeed: Microsoft Windows 7/8/8.1/10, macOS 10.11 vagy újabb, Android 3.2 vagy újabb, Chrome OS
Bluetooth: Microsoft Windows 8/8.1/10, macOS 10.12 vagy újabb, Android 5.0 vagy újabb Chrome OS
Gyártó honlapja www.logitechg.com/hu-hu
Termék honlapja Logitech G603
Garancia 2 év
Ár kb. 23-25 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés