Hirdetés

A Corsair Dark Core RGB PRO egér és az MM500 3XL egérpad tesztje

Utánajártunk, hogy az amerikai vállalat száz eurós újdonsága mennyire éri meg az árát.

Corsair Dark Core RGB PRO egér

A játékosok körében az utóbbi egy-két évben egyre jobban teret nyertek a vezeték nélküli egerek, s ez talán a Logitech valóban páratlan Lightspeed technológiájának köszönhető. Persze nem kellett hozzá sok idő, hogy más gyártók is bősz fejlesztésbe kezdjenek, és piacra dobják saját implementációikat, több-kevesebb sikerrel. Az elmúlt hónapokban az ASUS két "farkatlan" rágcsálójához is volt szerencsénk (ROG Strix Carry, ROG Chakram), és bár úgy találtuk, hogy a tajvani multi jó irányba nyitott, volna még mit finomítani a recepten. A sors (és a szervezés) úgy hozta, hogy ezúttal az amerikai székhelyű Corsair egyik wireless zászlóshajója tette tiszteletét szerkesztőségünkben, így kaptunk az alkalmon, és kicsit közelebbről is megvizsgáltuk.

[+]

A Dark Core RGB PRO egy egyszerű és ízléses dobozban érkezik, ami a periférián kívül a kábelt, a rádiófrekvenciás üzemhez szükséges dongle-t, illetve egy cserélhető kisujjtámaszt tartalmaz a szokásos információs füzetecskéken túl. A nyolcgombos eszközt előbányászva a kartonból rögtön tudatosul az emberben, hogy nem éppen egy pihetoll modellre esett a választása; a jobbkezes kurzorkergető 125 mm hosszú, (hüvelykujjtámasszal együtt) 78 mm széles (az opcionális kisujjtámasszal 85 mm), 40 mm magas, és 133 grammot nyom a mérlegen, amivel egyből bebocsátást nyer az oly népes féltégla kategóriába. A Corsair főleg FPS-ekhez és MOBA játékokhoz ajánlja ezt az egeret, de ilyen fizikai paraméterek mellett nem igazán tudunk egyetértőn bólintani, legalábbis a belső nézetes lövöldékre vonatkozóan semmiképp sem.

[+]

A felhasznált műanyagok a jobbik (és matt) fajtából származnak, ez alól csak a far alsó részén körbefutó, továbbá a görgőt körülölelő fényes, ujjlenyomatokat gyűjtő csík képez kivételt, de ez nem túlságosan szembeötlő. A tenyér- és hüvelykujjtámasz erőteljes textúrázása kényelmes, és legitimizálja a gumírozás hiányát, hiszen a ketyere nem hajlamos csúszkálni kezünkben, az összeszerelés minősége pedig teljesen rendben van, nincs recsegés-ropogás, igaz, nincs olyan prémium érzetünk sem, mint amilyen például a nemrégiben tesztelt Razer Basilisk V2 esetében volt.

[+]

A Dark Core RGB PRO belsejében egy 100-tól 18 000 cpi-ig 1-es léptékben skálázódó, 450 ips-es, 50 g-s PixArt PAW3392-es szenzor dolgozik (kb. 2,5 mm-es LoD-dal), melynek legfontosabb fegyverténye a rendkívül alacsony fogyasztása. Az USB frissítési ráta tekintetében a már megszokott 125, 250, 500 és 1000 Hz-es működésen kívül lehetőségünk van a 2000 Hz-es frekvencia inicializálására is (0,5 ms input lag), de a későbbiekben meglátjuk majd, hogy ez nem feltétlenül számít jó ötletnek.

[+]

A fő gombok alatt az anderseni "50 millió kattintásos" Omron D2FC-F-K kapcsolók figyelnek, szokásosan kellemes, taktilis, mégsem nehézkes klikkelési karakterisztikájukkal, és megkérdőjelezhető tartósságukkal. A határozottan jól elkülönülő fokozatokkal rendelkező görgő közepén újfent feltűnik az az ominózus textúrázás, és a 8 zónás, címezhető RGB világítás egyik zónája is itt található. A többi kivilágított rész a céglogó, a kétoldalt, hátul parázsló csíkok és persze a két oldalgomb alatt végigfutó, hosszú csík, ami négy különálló szegmensből tevődik össze.

[+]

A patkány egyik vonzó tulajdonsága, hogy nem csupán a rádiófrekvenciákat intelligensen váltogató (Intelligent Frequency Shift - IFS), 2,4 GHz-es Slipstream technológiával használható, hanem a töltésre szolgáló, 1,8 méter hosszúságú, harisnyázott USB kábel segítségével vezetékes módban, valamint 4.2-es Bluetooth LE kapcsolattal egyaránt munkára fogható – utóbbit a gyakran úton lévő notebooktulajok valószínűleg nagyra értékelik majd. A háromféle üzemmód között az öt PTFE tappancsot (plusz 1, ha az alternatív kisujjtámaszt használjuk) viselő hasi oldalon állomásozó csúszókapcsolóval válthatunk.

[+]

Az 1000 mAh-s, integrált lítium-polimer akkumulátor Qi töltéséről most le kell mondanunk, az megmarad a Dark Core RGB SE privilégiumának. A telepek merüléséről a görgő alatt és a profilváltó gomb felett elhelyezkedő LED tájékoztat, miközben a bal oldal elülső részén tanyázó három LED az aktuális cpi-fokozatot/profilt jelzi. A cserélhető jobb oldali panelek mágnessel rögzülnek a helyükre, és eltakarják a wireless dongle-nak szánt tárolórekeszkét.


[+]

A szoftveres hátországról az iCUE gondoskodik, és a belső memóriában három profilt tárolhatunk el, makrókkal és világítási beállításokkal együtt. A két év garanciával árusított egérért itthon nagyjából 35 000 forintot kérnek el a kasszánál, így a jenki vállalat üdvöskéje semmiképp sem nevezhető olcsó mulatságnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés