Amerikában tévékirályt választottak

A megmérettetésen az észak-amerikai régió vezető gyártóinak televízióit eresztették egymásnak. A győztes pedig…

Már hagyomány, hogy az Egyesült Államokban minden évben ősszel összegyűlik számos televíziós szakember (nem olyan, aki a műsorokhoz ért, hanem aki a készülékekhez), hogy megválasszák az adott esztendő televíziós királyát.


(forrás: Flatpanels HD)

Ez 2021-ben sem történt másként, és már le is zajlott a szavazás. A 4K felbontású modellek versenyén négyen indultak. Az LG G1, a Sony A90J, a Samsung QN90A és a Hisense U9DG. Nyilván lesznek akiknek feltűnik, hogy a Panasonic és a Philips nem indult a megmérettetésen, ennek az az oka, hogy az előbbi cég nincs jelen a régióban hivatalosan a termékeivel, az utóbbinál pedig nem a TP Vision birtokolja a jogokat, hanem a Funai konszern. Ők egyszerűen nem csinálnak olyan jó televíziókat.

Az eredmények
Az eredmények (forrás: Flatpanels HD)

A készülékek több versenyszámban is egymásnak feszültek, így a zsűri tagjai értékelték például a fényerőt, a HDR megjelenítést, a felskálázást, a színpontosságot. Ezt követően pedig kiderült, hogy ki lesz 2021-ben a tévékirály. Nos, az összesítés után világossá vált, hogy idén ez a cím a Sony A90J tévét illeti meg, legalábbis az észak-amerikai tévés szakértők szerint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés