- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nick no.1
aktív tag
válasz
Jodanovich #78 üzenetére
-
karburátor
tag
Sziasztok! Nincs valakinek ilyen tv-je? Milyen széles a talp? Milyen széles állvány kell alá?
Köszi, Roli -
Jodanovich
senior tag
Sziasztok, véletlen tudnátok nekem ajánlani egy ilyen tv hez fali konzolt? Köszönöm!
-
p2pp
őstag
Most LG42LA660S 3D TV van, immáron 8.éve.
Pedig csak Full Hd. YT már éppen csak röcög, de sima HD egy kicsit homályos kockás.
Gyönyörű a képe még mindig, mindenhonnan is.
Csak monitornak van már használva. 😃
Boxon keresztül kap jelet úgyis.
PC direkt rá van kötve. DLNA már csak a kisebb fájlokat viszi. Lan sosem volt használva. Nem is értem kinek kellene 1000-es Gigabit Lan.
5GHz Wifit tudja simán.
Wifin van az első perctől kezdve.
Az utódja LG OLED48C11 lehet valószínűleg.
Láttam ezt a Nano 813 TV-t is pár helyen.
Szép volt a képe.
Ennek ellenére, ha tehetem Oled lesz az utód. -
balazsaki78
friss újonc
Én egy 55" 753PR-t vettem 2 napja, de egyelőre egyik képbeállítással sem sikerült olyan jó képminőséget elérnem mint a kb. 10 éves 42LA660-s LG-men... és ez igencsak bosszant ... Te milyenre állítottad? (a neten ajánlottak közül már többet is próbáltam)
A végén lecserélem egy Samsungra... -
Occon adom
aktív tag
[link] https://www.displayspecifications.com/en/model/06562504
-
asdf_
veterán
válasz
Occon adom #71 üzenetére
Ellenben van fekete. Ha este, szemből nézi az ember, sötétben, akkor kaliberekkel jobb, mint egy ips. És az a 15 fok azért több egy kicsit, de egy ekkora lapát tv-nél az azért tud elég mozgástér lenni, ha nem 10 ember akarja nézni, vagy ha nem a fotelból de az ágyból is nézné valaki egyszerre. Ne a tn-hez hasonlítsd, ott invertálódnak a színek, meg minden, itt "csak" fakul, meg sötétül oldalról.
-
asdf_
veterán
válasz
Occon adom #69 üzenetére
Mérettől függően IPS vagy VA panel van benne, aminek eltérő tulajdonságai vannak, így nincs válasz a kérdésedre.
-
Occon adom
aktív tag
Milyen a TV betekintési szöge? Jobb a TN paneltól?
A színek élénkek, élethűnek mondhatóak? -
secretgarden
aktív tag
Két probléma.
1.a) Nem látom hogy támogatná az Apple TV app-ot: https://www.apple.com/uk/apple-tv-app/devices/
1.b) Nincs rajta a Netflix ajánlott TV-k listáján: https://devices.netflix.com/en/recommendedtv/2020/
1.c) Sok helyen írnak róla, pl. https://community.nowtv.com/t5/Set-top-boxes-Smart-TVs/LG-TVs-no-longer-support-Now-TV-app/td-p/537034 hogy a Now TV nem működik egy ideje LG TV-kkel, kollégám is így járt.
Mi 99.9%-ban Netflixet, Amazon Prime Videos-t, Disney+-t, Now TV-t és Apple TV-t nézünk TV-n, ebből az ötből három necces a fentiek szerint.2. Ennyiért ez drága. £899-ért (kb. 378000 Ft) már van LG OLED TV... Például: https://www.amazon.co.uk/OLED48CX5LC-48-Ultra-OLED-Smart/dp/B086DPVQ9D
OLED szerintem fontos, sokszor ezért nézek sötétben játszódó filmeket-sorozatokat inkább az OLED kijelzős telefonomon semmint az LCD-s Sony TV-nken, mert az előbbin a fekete az fekete és látszik a sötétben lopakodó rabló/alien/akármi :-) míg az utóbbin egy nagy sötétszürke massza az egész... -
asdf_
veterán
Egészen biztos, hogy van ebben 3,5-es jack? Én kétlem.
-
wallace 234
őstag
Most se jobb a helyzet, és szerintem nem is lesz jobb! Mivel őket egy valami érdekli, hogy minél többet eladni a többi nem számít! Ezért van sok probléma, ill szervizbe is a garancia ügybe mész már nem okoskodnak annyit. Régen brutális volt, hogy milyen nyavalygás volt. De ma már ebből élnek, így már kicsit lazább. Nah meg a sok eladott hulladék miatt is.
-
nemlehet
őstag
válasz
wallace 234 #59 üzenetére
Nem tudom most mi a helyzet, de én is voltam eladó diákmunkában. Ráadásul márka specifikus, nekem Samut kellett árulni. Volt "training" ami sokkal inkább volt egy ilyen telefonos hideghívásos marketing kiképzés mint bármi más, csak a telefonálással kapcsolatos mondatokat kivették.
Úgy volt szakeladó az egyik kollegina, hogy nem tudta mi az a HDMI, vagy hogy 1080p meg a fullHD között mi a kapcsolat.
-
wallace 234
őstag
Sajnos, sok ilyen eladó van! Tisztelett a kivételnek! De sajnos ha valaki, konkrétan rá kérdez akkor bizony, falakba ütközik. Eladni minél többet, ez a lényeg! Műszaki információ minek! Vedd meg és jó lesz! Euronicsba az meg pláne! Tudnék mesélni, hogy milyen okosak 🤣🤣🤣 ez van sajnos! Konkrét típus nélkül nehéz dolga van a vevőnek, hogy elérje amit akar.
-
mferii
csendes tag
Nem tartozik szorosan a témához, vagy inkább kicsit sem, csak eszembe jutott az eladókról...
A múlt héten történ, Euronicsben. A munkahelyemnek kellet venni egy kisméretű (nagyobb nem fér el), viszonylag olcsó LCD tévét. Én nem tudtam elmenni, ezért "kiokosítottam" a kolléganőmet, hogy kérdezzen rá a panel típusára (kirakatba lesz, fontos a betekintési szög, ezért IPS szerettem volna, nem VA panelest).
Kérdése az eladóhoz: milyen típusú panel van benne? Válasz: nem tudom, de mindegy is. Kolléganőm részletezi, hogy miért szeretnénk IPS paneleset. Válasz: az nem számít, mivel ez a TV már Full HD. Aztán gondolkodott egy kicsit majd megvilágosulva mondta: meg különben is a betekintési szög csak a telefonoknál fontos, a tévéknél nem.
Remélem, hogy egyedi eset. -
wallace 234
őstag
Legutóbbi csoda Qned tvjüknél nem akartam hinni a szememnek, natív kontrasztja 638:1 hez. Local dimminggel kicsit jobb a helyzet. De ez egy vicc kategória! Ilyen alacsony natív kontraszttal sose lesz jó fekete, ezzel nem fog ringbe szállni még a tcl el se! Samsunggal pláne nem.
-
Zoleee83
addikt
Inkább vennék egy TCL 55C728-at ebben az árban, ehelyett a hulladék LG helyett.
TCL C728:
QLED VA panel
100Hz
HDMI 2.1 (next gen konzolképes)
Normális Onkyo hagzás
Friss Android 11 rendszer
Prémium fém állvány, keret, meg egy halom extraHiába az
olcsóipari szemetet is megveszik az emberek, lásd LG Nano széria.. -
Vikooo
addikt
Nem értem miért erőlteti az LG az IPS panelt ilyen gyatra kontraszt korláttal és rossz (szürke) feketével. Ezen a Full Array és local dimming segíthet de még azzal sem éri el a Samsung VA paneleinek a kontrasztarányát.
Vicc kategória az LG TV fronton (kivéve az OLED de ott az ár, beégés és sokszor "koszos kijelző" vagyis rossz homogenitás ami eltántorít).Egyetértek, hogy nagyon sokan úgy választanak TV -t, hogy bemennek egy bemutatóterembe, melyik a legnagyobb és melyiken a legélénkebbek a színek?!
Amúgy lehet néha a nagyobb jobb elv érvényesül pl az LGUK6300 55" -ban IPS, ha jól emlékszem a 65" vagy 70" -ban VA panel van szignifikánsan jobb kontraszttal (betekintési szög oltárán áldozva). -
bteebi
veterán
Inhomogén kép, és 5-600-as kontraszt. Kösz, nem kell...
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000 #44 üzenetére
Tudod miért?
Mert a 100-as LAN chip kerül 1 dollárba a gigabites meg mondjuk 2dollárba
évente meg eladnak x millió TV-t így amennyi TV annyi millió dollárt spórolnak meg a főnöknek hogy vegyen új nyaralót vagy hajót magának
Az kellene hogy senki se vegyen TV-t 2-3évig és mindjárt féláron tudnak majd 3x jobbat adni mert anélkül tönkre mennénekVagy fel kellene gyújtani azt a gyárat ami 2021-ben még 100-as lan vezérlőt gyárt amikor gyárthatna jobbat is ugyanannyiból. Egy waferen tuti ugyanannyiba kerül a 100-as meg 1000-es vezérlőt is legyártani
Egyébként az LG az IPS panelt is nagyon durván visszabutította... Nekem sem lesz több LG TV-m inkább váltok VA panelra meg Sony Google TV-re.
Ott néztem és 6000 feletti kontraszt arány van VA panel mellett és normálisan néz ki rajta minden. LG G4 telefonba még LG tudott gyártani 1500:1 kontrasztos IPS panelt csak egyre olcsóbban akarják megoldani hogy nagyobbat kaszáljanak rajta -
Dragon3000
nagyúr
Akkor nézz be egy mediamarktba vagy valami hasonló üzletbe és kérdezd az eladókat, hogy mi alapján nézelődik a többség. Kinézet és képátló a legfontosabb a legtöbb embernek, ha elfér a nagy méret, akkor a képminőség lényegtelen lesz a legtöbb embernél, mert a minél nagyobb annál jobb elv szerint mennek. Az, hogy a használt terméked esetében mit kérdezett pár eladó eltörpül a világot nézve, főleg, hogy ők már eleve tudták mit szeretnének.
-
kenwood
veterán
válasz
Dragon3000 #48 üzenetére
Ez nem igaz. Amikor tavaly a 10 eves lcd tvmet adtam el, kivetel nelkul mindenki rakerdezett a youtube kliensre, es az avi/mkv tamogatasra, vagy mindkettore.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#72042496 #45 üzenetére
Elég sok tv esetében gondok vannak a támogatással, ha jön frissítés utána azt kell nézni, hogy vajon melyik formátum nem fog jól menni...., persze ha androidos a rendszer, akkor ez nem akkora gond. Ez mellett spórolnak a memóriával a tárhellyel.... Amik, ahogy írtam egy 40e-res telefon esetében belefér az árba, de egy 500+e-res tv esetében már nem.
-
kenwood
veterán
válasz
#72042496 #45 üzenetére
Pontosan.
3 csoport van :
- akiknek boven eleg a wifi,fastethernet es a beepitett appok (95+ %)
- akik kulso eszkozt hasznalnak (medialejatszo,konzol,pc ) (3-5%)
- akik a tvtol varnak el mindent (ezrelek)
Egyszeruen nem eri meg ebben az iranyban fejleszteni.
Vevok 95-99 szazalekanak sokkal fontosabb a kepminoseg,a panel,a design,az input lag.
A hardver amugy jo, mert olyan dolgokat tamogatnak hardveresen, amit meg a hatodik-hetedik generacios i7 cpuk sem tudnak.
A soc gyenge,a ram keves, mert kevesen hasznalnak ki. -
törölt tag
válasz
Dragon3000 #44 üzenetére
A hardver teljesen jó a milliós tévékben, csak a gyártók leszarják a helyi hálóról való filmlejátszást (erre jók a médialejátszók), a böngészést meg aztán főleg (az médialejátszón is gáz).
A képfeldolgozás viszont remek, a stream appok klasszul futnak, utóbbiak pl. a hároméves tévémen is jobban, mint a Shielden: megy az automata framerate váltás, helyükön a színek, semmi akadás. Dolby Vision is megy nyilván mert tudja a tévé, ez médialejátszóval nemigen működött akkoriban.
-
Dragon3000
nagyúr
Akkor miért spórolnak a tv-k esetében a hardveren, amikor már egy 40e-res telefonba erősebb kerül, pedig a komolyabb tv-k 500+e-be kerülnek, így bőven beleférne? Egyik márka se akar ez ügyben a többiek elé kerülni, mert még a milliós kategóriában is egy fos a hardver, így még egy 20e-res médialejátszó is többet ér.
-
kenwood
veterán
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Akinek 1 dollarokbol milliardos kiadasa jon ossze, annak ezermilliardos a bevetele, es szeretne a konkurencia ele kerulni. Ez az erveles logikailag fals.
-
kenwood
veterán
Mondjuk nalam az elso lcd tv ota alap, hogy pc+radios bill/eger biztositja a netet, multimediat, igy a beepitett szirszarok teljesen irrelevansak a szamomra. sose tudtam megszokni az android es taviranyito parosat. win 10 es keyboard utan olyan, mintha egy C Mercibol visszaulnel egy Dacia Loganbe.
-
kenwood
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
100-as "Lan" fastethernet neven fut. A sima ethernet csak 10 Mbps. Egyebkent amikor elkezdtek itthon gigabites netet adni a szolgaltatok, akkor az intel valahol a masodik-harmadik generacional jart. Akkoriban meg a gyengebb procik nem birtak a gigas tempot. siman lehet, hogy ezeknel a low budget soc-oknal meg mindig hardveres limitacio van.
-
törölt tag
Tévékben pl. soha nem volt tudtommal gigabites, de az AVR-ekben sem, amióta csak hálózatképesek. Sose néztem, de szerintem az otthoni IoT eszközökben is Fast Ethernet van, a Hue Bridge, riasztók, kamerák jutnak itthonról hirtelen eszembe, de ilyesmikből tonnányi létezik. De javítsatok ki, ha ezek gigabitesek.
-
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Normálisabb szolgáltatatói routerek LAN oldala elég rég óta gigabites.
-
-
ricsip
addikt
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
100-as LAN-t legalább 15 éve nem fejlesztenek már, és 10 éve már a legalja belépő színvonalú konzumer eszközök kivételével nem is volt használatban újonnan kihozott termékekben.
De vmi fasz biztos talált egy kínai város méretű gyárat, tele elavult 10/100-as NIC IC-kkel, és most ezt szórja a 600 ezer-1,5milliós tvkbe. -
nemlehet
őstag
Nekem egy 55" 793-as van ami gondolom ennek valami elődje lehet. Óccsóért tudtam venni T-Home előfizetés mellé, 174k-ért, 2 napja jött meg.
Sajnos a TV sarkán látható némi felhősödés ha a kanapé másik oldaláról nézed (jobbról a bal sarkot mondjuk), de annyira nem zavaró. Középen ülve jó, én legalábbis nem veszem észre.
Az előző TV egy 42LF652 volt aminek alapból rosszabb a feketéje. (bár legalább egyenletesen rossz, szóval kevésbé feltűnő számomra)
Elvileg ez direct ledes nem edge ledes..Hát nem látszik, vagy legalábbis én nem látom hogy annyira számítana ez a több zóna.Szóval azt mondanám, hogy aki mondjuk sima LCD-ről váltana az jobbnak fogja érezni, mert szemből tényleg elég jó a fekete meg a szinek, OLED mellé rakva viszont tényleg elég szar.
Amit még kiemelnék, hogy a gaming módon kívül mindegyik másikban iszonyat input lag van, még akkor is ha az összes képjavítót kikapcsolod. Konkrétan teljesen használhatatlan. Tippre olyan 140-200 ms latency.
Gaming módban viszont teljesen jó. Én Sekiro-t játszottam rajta 4K-ban, nem éreztem zavarónak. -
törölt tag
Lehet, félteérted, de a HD sáv a Dolby TrueHD (ill. ebbe kódolt Atmos), DTS-HD Master Audio, de itt említem a DTS:X-et is. Ezek a népszerűbbek, és nem sima ARC, hanem a pár éves eARC kell hozzájuk. Emellett csak HDMI-ről küldik őket tovább a tévék.
Nálad lehet, hogy a Dolby vagy DTS core megy ki ARC-on, de az a fallback sáv, nem az eredeti.
"Nekem még van dts dekóderem a tv-ben is, de mivel az erősítő dolgozik a hanggal ezért az sem lenne baj ha nem lenne."
Ha nincs dekóder, akkor nincs passthrough sem, ez egy csomag sajnos. Valószínű, ilyen a licensz. Nekem is ez a gondom ezzel, a dekóder magában nem érdekelne.
"Te amúgy hogy eteted bitekkel a shield-ed ? Wifin ?"
Ahh, dehogy wifin. Egy mezítlábas Connect Boxot használok, és amit lehet, vezetéken kötöttem be. Mindenhez krimpeltem megfelelő hosszúságú kábelt, be a switchbe, azóta jóság van.
-
subset
senior tag
válasz
#72042496 #23 üzenetére
Netflix és társaihoz nem is kérdés, hogy elég a fast ethernet, igen.
(Egy-egy 60-70 Gigás anyagnál, van, hogy 100-130Mbit/s -re is felugrik a pillanatnyi adatátvitel.)
Passtrough-t van, de nem használom mert ugye nem hdmi-n van a forrás - ez lehet, hogy félreérthető volt.
A forrás egy sima dlna szerver, ezt megeszi a TV lejátszója, a mindenféle HD hang pedig HDMI ARC-n keresztül érintetlenül távozik a TV-ből az erősítőbe ami processzálja a hangot. Ez egy elég régóta létező dolog....
Nekem még van dts dekóderem a tv-ben is, de mivel az erősítő dolgozik a hanggal ezért az sem lenne baj ha nem lenne.A plexet, embyt már elfelejtettem, mert sz@r a tv-n, lassú, transkódol ha kell ha nem stb....tudom jól.
PGS feliratú anyagom nem tudom van-e, de lehet hogy pont nincs mert nem emlékszem, hogy nem tudtam volna valamit lejátszani.És igen, én sem szeretnék +1 lejátszós eszközt drága pénzért...ezért kénytelenül szoktam rá a tv lejátszójára, a kompromisszumaival együtt meg hogy nem olyan fancy mint egy kodi vagy plex, ez van....de gigabit lan az továbbra sincs !
Te amúgy hogy eteted bitekkel a shield-ed ? Wifin ?
-
prisz
senior tag
Tetszenek ezek a színhelyes kalibrált beállítások. Kb. nézhetetlen lesz tőle a tv adás. És valaki még fizet is érte...
-
törölt tag
Én stream alatt nem DLNA-t értek, hanem Netflixet, Amazon Prime-ot és társaikat Az az OLED tévé csak a felszínen főz kávét. Amivel pitchelik őket, azt nyomják, de a burkolat alatt éppúgy a legszarabb biliacélból készült csavarok tartják a talpat, spórolnak ahol érik.
Az LG épp jó példa, a tavalyi modellévtől semmilyen DTS formátumot nem kezelnek a tévéik. Olyan tévé pedig a világon nincs, amelyik nem HDMI-s forrásról továbbküldené a HD hangsávokat. Ezen túl próbáld ki 4K HDR filmmel a PGS feliratokat, vagy csak egy Plexet a webOS-en.
Többek közt ezek miatt jó a Shield. Szeretném eladni, hogy eggyel kevesebb eszközöm legyen, már meg is tettem volna, ha csak egy USB-Ethernet adapteren múlna. De csak magammal szúrnék ki.
-
subset
senior tag
Átlagos 4K-hoz (dlna-n streamingelve) bőven elég a fast ethernet, de akad film amihez már nem.
Arról ne is beszéljünk ha nem a tv mellet van a wifi-d, hanem x+1 méterre a falakon túl....és még mások is azon lógnak letöltögetnek, streamelgetnek valamit.
Akkor elnézést kérek de bedugnám a tv seggébe a lan kábelt és persze nem egy fast ethernetet.
Olcsóbb...? Ezen az 1 $-os különbözeten nem hiszem, hogy spórolnának több százezres tévéknél, ami így smart meg úgy nanocell meg még oled is de lehet hogy kávét is főz.Köszönöm, jól elvagyok a tv-m (LG:) beépített lejátszójával, van dts és hd hangom, feliratot is nézhetek ha akarok, van passtrough is ha úgy akarom.
Az teljesítménybeli probléma hogy egy 70 Gb-os filmbe ha beleléptetek akkor megakad néhány pillanatra ? mert akkor az van.
...de folyamatosan szoktam nézni általában, nem léptetve, így nem zavar és "normál" 4K tartalomnál még ilyen sincs.#20
Nem hinném, hogy lenne szerzői jogi gubanc egy gigabit lanból...ez honnan jött?
8K mellé tett 100-as lannál azért már erősen kéne magyarázkodnia a kedves gyártónak, vicces lenne, de egy 4Kásnál miért lenne szentségtörés ez, így 2021 végén ?Ja említetted a Shieldet, azon vajon miért gigabit lan van ? Lehet, hogy csak tévedésből ?
Köszönettel.
-
törölt tag
Mert streamhez elég a Fast Ethernet, és ez az, amit a tévék kiválóan tudnak. A jobbak legalábbis. És igen, a Fast Ethernet valószínűleg olcsóbb picit.
A hálózati filmlejátszás viszont ezen túl is korlátozott a tévéken; HD hangok nincsenek (passthrough se), sok modellen DTS sincs, feliratkezeléssel és teljesítménnyel is gond szokott lenni. Ilyenre elég korlátozottan alkalmasak (sajnos).
-
adm
őstag
annyi körülmény mutat arra, hogy szerzőjogi gubancok elkerülése és/vagy fizetős szolgáltatások felé terelés az ok, hogy nem lehet véletlen.
a 8k tvket kivéve gyakorlatilag nincs gigabites lan,
usb 3 is csak elvétve,
több gyártónál eltűnt a dts támogatás,
tvken lejátszva szintén nincs teljesértékű dolby atmos,
a tv-s appok, pl: plex kevesebbet tud mint éppen a shielden futó,és ezek a limitációk nem köthetők tömeg gyártókhoz, vagy régi beragadt szereplőhöz vagy egyszerűbb modellhez. nem látszik olyan se, hogy a saját örületes bd lejátszó és avr portfóliójuk felé terelnének mert gyakran nincs nekik, és se az új szereplő kínaiak se a nagy vetélytársat legyőzni akaról qled-oled nem használja ki a piaci rést.
-
tibaimp
nagyúr
A videós tesztcsomag tartalmaz Dolby Vision mintát? (vagy csak én nem látom
)
-
subset
senior tag
-
warrior93
tag
Köszönöm a tesztet, főleg a képbeállítást.
Nano86-om van, ami egy pár extrától eltekintve ugyan ez.
A sávos háttérvilágítastól eltekintve, ami elég idegesítő és mai napig nem tudom hogyan kell kikapcsolni, teljesen megfelelő ennyi pénzért. -
Kiskutya
veterán
Elég gyenge ennyi pénzért! Ebben az árban már 100hz hdmi 2.1-es tvt is lehet kapni qled va panellel.
-
futo001
senior tag
LG nanocell tulajként: soha többet. A TV jó, formátumtámogatás jó, HDMI 2.1 nem árt, 10/100 ethernet eddig mindig elegendő volt de ha nem, akkor majd veszek USB-s csatolót, azonban a képminőség tényleg gyenge az áráért.
Annó azért döntöttem emellett, mert a kanapé széles és ennek egész jó a betekintési szöge. Na, azóta sem ült senki a kanapé 2 szélén. LG képminősége a világítás csíkjaival és a mátrix háttérvilágítással (amivel semmi baj nem lenne ha nem pár db zóna lenne, hanem mondjuk 200+) felejthető. Azért el nem adom, ahhoz nem elég rossz. -
Engem nem győzött meg, egyébként sincs jó véleményem a nanocell technológiáról.
-
subset
senior tag
A benne lévő képprocesszorról, dimming-ről egy szó sem esik.
AMD FreeSync™ Premium minősítése is van....lehet, hogy ennek a jó input laghoz is köze van ?....ha az már meg lett említve
-
ricsip
addikt
Az ethernet csatoló szerepeltetésénél úgy látom iparági összmegegyezés van, hogy kínosan ügyeljenek nehogy véletlenül olvashatóan ki legyen írva, ezek fostos 10/100-as hálókártyát b@sznak változatlanul a 2021-es TV-be is. Nehogy gigabiten lehessen használni a hálózatot!
-
fagzal
csendes tag
Ez az egész LCD technológia egy szenvedés, jön a marketing mindenféle BS-tel, de érdemi képminőség-változás nincs.
-
GreatL
őstag
Nincs rajta HDMI 2.1? Akkor ez nem ér semmit.
-
-
junior11
veterán
válasz
wallace 234 #1 üzenetére
IPS panel esetében ne várj sokkal jobb kontrasztot és feketét sem.
-
wallace 234
őstag
Így lehet, egy jó technológiát lejáratni. NanoCell-el jobb fényerő és kontrasztnak kéne lennie. De a kontraszt egy vicc kategória! 250 ezres kategóriában ez elég kevés!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest