LG CM3430W: a kilapított hangtorony

LG CM3430W

Az elmúlt egy évtizedben jó pár új termékkategória tűnt fel az otthoni audiorendszerek univerzumában. A hagyományos hifi tornyok mellett megjelentek a hangprojektorok, különféle dokkolós eszközök, visszatértek a boomboxok, felbukkantak a soundboardok és azok a kompakt eszközök, amelyeket a gyártók jobb híján a mikrorendszerek közé sorolnak. Ebben persze van némi logika, hiszen tulajdonságaikban, az általuk kínált szolgáltatásokban a hagyományos felépítésű mikrotornyokat idézik, csupán a kialakításuk más csöppet. Ebbe a csoportba tartozik az LG CM3430W típusjelzésű terméke is, amely a technikai specifikációk alapján egy érdekes modellnek tűnik, hiszen többek között rendelkezik optikai meghajtóval, médialejátszóval, támogatja a vezeték nélküli adatátvitelt, és helyet kapott benne egy mélysugárzó is.

Lapos kivitel

A bő fél méteres, egészen pontosan 52 centiméteres szélességéhez 18 centiméteres mélység és csupán 8,7 centiméteres magasság társul, tehát egy kifejezetten lapos készülék bukkant elő a dobozból,  Nem kifejezetten mobil eszközről van szó, de azért a mozgatása, szállítása senkinek sem okozhat különösebb problémát, hiszen súlya csupán négy kilogramm körül alakul.

Annyi más hasonló eszközhöz hasonlóan a dizájnerek itt sem kaptak sok teret a fantáziáik megvalósítására, hiszen a forma adott, de azért láthatóan megpróbálkoztak mindennel, hogy figyelemfelkeltő modellel álljanak elő. Például a szórakoztatóelektronika világában domináns fekete-szürke tónusok helyett fehérre pingálták a készülékházat. A lekerekített sarkok tompítanak valamelyest a masszív téglatest szigorúságán, a körben végigfutó rácsozat pedig olyan hatást kelt, mintha mindenhova hangszórókat pakoltak volna. Az optikai megható bejárata a monokróm LCD kijelzővel, illetve a kontroll-lámpákkal együtt a frontfelületre került, az érintésérzékeny kezelőpanelt pedig a tetejére pakolták.

A csatlakozók a szokásoknak megfelelően a hátlapra kerültek: a tápkábel bemenete mellett egészen pontosan egy 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet és egy USB port sorakozik. Ebből már látszik is a készülék egyik legnagyobb hiányossága, mégpedig hogy televízióhoz nem csatlakoztatható HDMI vagy digitális hangkábel segítségével, pedig azért adta volna magát a dolog.

Bekapcsolva

A slot rendszerű optikai meghajtó a gyári CD-k mellett természetesen az írt és újraírt korongokkal is megbirkózik, ezenkívül képes az USB porton keresztül rádugott adattároló eszközökön található WMA, MP3 és FLAC formátumú dalok megszólaltatására. Arra is lehetőség nyílik, hogy a CD-n található zeneszámokat számítógép közbevetése nélkül, közvetlenül konvertálja át MP3 formátumra, és másolja fel a külső adattároló egységre a felhasználó. Ugyan integrált dokkolóval nem bír, azonban egy ilyen periféria egyszerűen csatlakoztatható USB-n keresztül, hasonlóan a különféle PMP-khez, okostelefonokhoz és tabletekhez.

Az Ethernet csatoló és a beépített Wi-Fi hiányzik a eszközről, így hálózatba nem köthető, és különféle internetes zenei alkalmazások elérése sem biztosított. Viszont a Bluetooth technológia használatát támogatja, azaz elméletben eljuttathatóak rá a kompatibilis eszközökről származó zeneszámok vezeték nélküli úton is. Ezzel csak az volt a baj, hogy néhány eszköz, bár felismerte, az adatátvitel mégsem működött valamiért.

Stabil eszközről van szó, amely nem fagyott le, nem kapcsolt ki működés közben, és a beledugdosott lemezeket sem falta fel. Grafikus kezelőfelület értelemszerűen nincs, ami pedig megkönnyítette volna a számok közötti válogatást, és persze lejátszási lista sem hozható létre a segítségével. A Braille jelekkel is ellátott távirányító kifejezetten korrekt darab, fogása kényelmes, a rengeteg dedikált funkciógombnak köszönhetően pedig az összes szolgáltatás elérhető közvetlenül a segítségével, egyedül a háttérvilágítás hiányát lehet felróni hibaként. Az elektronika képes az RDS technológia segítségével sugárzott információk feldolgozására és megjelenítésére az LCD kijelzőn. Az órát sem spórolták ki belőle, aminek köszönhetően ébresztés, riasztás is beprogramozható rajta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés