Hirdetés

LG 47LN5400: Full LED LCD tévé – olcsón

LG 47LN5400

A tévékkel kapcsolatos tesztjeink és híreink alatt olvasható kommentek alapján olvasóink egy kiadós részét egyáltalán nem zavarja, ha egy készülékből hiányzik a legújabb smart rendszer, a beépített kamera, nem támogatja a mozgás- és hangalapú vezérlést vagy a különféle netes alkalmazások garmadájának használatát, sőt még az sem, ha a háromdimenziós tartalmak megjelenítését sem biztosítja – feltéve, ha ára kellőképpen alacsony.

Még a legnagyobb, leginnovatívabb gyártók kínálatába is bekerülnek évről-évre ezek a belépőszintrű, alsó-középkategóriás darabok, amelyek alkalmasint egyes funkcióikban simán felvehetik a versenyt a konkurencia topmodelljeivel is. Az LG sem kivétel ezalól, ami nem is túl meglepő, hiszen a vállalatról közismert, hogy termékkínálatával a potenciális vásárlók lehető legnagyobb részét kívánja elérni; többek között ez is az oka annak, hogy továbbra is gyártanak plazmatelevíziókat. Az idei kínálatban az olcsóbb, ám kisebb tudású készülékek halmazába tartoznak az LN5400 sorozat tagjai, amelyek közül egy 47 hüvelyk képátlójú darabot kértünk kölcsön egy rövid időre.

Hirdetés

Konzervatív külső

A mai ultramodern, minimalista, csupa fém és króm tévék korában egy ilyen kialakítású televízió kifejezetten konzervatívnak tűnik. Ami végülis nem is baj, hiszen biztos vannak olyanok, akiknek a szívéhez ez a tradicionálisabb vonal áll közelebb. Azért látszik rajta, hogy a mérnökök haladtak a korral, hiszen bár a kávák elegánsnak szánt, ám igen kényes, és mára elkoptatottá vált csillogó fekete színezést kaptak, vastagságuk mindössze két centiméter.

Az alsó részen helyet kapó márkalogó, a kontroll-lámpát rejtő, félkör alakú ív a néhány évvel ezelőtti televízókat idézi. A formavilághoz tökéletesen illeszkedik az éjfekete, kör alakú nyak, és az egyeneseket, derékszögeket hírből sem ismerő talp. A tévé Full LED háttérvilágítása miatt jóval vastagabb, mint Edge-LED technológiát használó társai, így mélysége eléri a nyolc centimétert. Súlya állvány nélkül alig több mint 13 kilogramm, nyugodtan felakasztható, nem kell tartani attól, hogy kiszakad a falból.

Az interfészek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet. A két darab HDMI mellett került rá egy-egy komponens, kompozit, SCART, digitális audio és Ethernet csatlakozó. Természetesen a digitális adások vételére szolgáló tévétunerek nem hiányoznak belőle, és a fizetős adások dekódolásához szükséges CI slotot sem spórolták le róla.

LG 47LN5400
Panel IPS LCD panel
Háttérvilágítás Full LED
Képernyőméret 47 hüvelyk (119 cm)
Maximális felbontás Full HD
Maximális kontrasztarány n. a.
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Játékgép, ECO, Mozi, Normál, 2 db felhasználói
Hangbeállítások Normál, Zene, Mozi, Sport, Játék, felhasználói
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C
Interfész 2 db 1.4-es HDMI, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, digitális audio, CI slot
Extrák digitális zajcsökkentés, HDMI Simplink, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó
Teljesítményfelvétel 63 watt, készenléti üzemmódban: 0,3 watt
Méret 1079 x 629 x 80,5 (263 talppal) mm
Tömeg 13,1 (14,5 talppal) kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 47LN5400
Fogyasztói ár kb. 215 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés