Hirdetés

LG BP125: belépőszintű asztali Blu-ray lejátszó

LG BP125

Most már egészen biztosnak látszik, hogy a Blu-ray technológia sosem fogja befutni azt a sikerpályát, amelyet vártak tőle. Ez számos okra vezethető vissza, de ez még azért nem jelenti azt, hogy ne lenne igény az optikai meghajtóval ellátott termékekre, így többek között az asztali médialejátszókra.

Ebben a szegmensben az LG az elmúlt években stabil pozíciókat épített ki, köszönhetően a széles termékkínálatnak, amelyben a drágább, nagy tudású, sokoldalú darabok mellett megtalálhatóak az olcsón beszerezhető, kevésbé innovatív modellek is. Utóbbi csoportot erősíti a BP125 típusjelzésű termék is, amely néhány hónapja már hazánkban is megvásárolható körülbelül 20 000 forintos áron. Kíváncsiak voltunk, hogy mire számíthat az, aki egy ilyen belépőszintű termékben gondolkodik, úgyhogy kölcsönkértünk egyet az LG hazai képviseletétől.

Hirdetés

Kompakt kialakítás

A meglepően kicsi doboz már sejteti, hogy egy átlagos Blu-ray meghajtóval ellátott asztali médialejátszónál kisebb készülékről van szó. És e tekintetben nem is okozott meglepetést, hiszen a 27 centiméteres szélességéhez 19,8 centiméteres mélység és 3,9 centiméteres magasság társul, súlya pedig körülbelül másfél kilogramm. Ennek köszönhetően egy közepes méretű táskába is egyszerűen bepakolható, és így hordozható. A készülék mellé került a használati utasításon és a távirányítón kívül egy HDMI kábel is.

Egy asztali Blu-ray lejátszó nem az a termékkategória, ahol a dizájnereknek óriási mozgásterük lenne, ennek ellenére akad jó pár kifejezetten figyelemreméltó külsejű modell is a piacon, de ez pont nem tartozik közéjük. A tálcás rendszerű optikai meghajtó bejárata a szokásoknak megfelelően a frontfelületen kapott helyet egy lehajtható ajtó mögött, amely az esztétikum mellett némi védelmet is nyújt a kényes modul számára. A kikapcsolt állapotban láthatatlan monokróm LCD kijelző az előlap jobb oldalára került két kezelőgomb és egy USB port társaságában.

A többi csatlakozó, egészen pontosan egy HDMI és egy koaxiális digiátális audiokimenet a hátlapon kapott helyet. A cég honlapján található termékleírás szerint kellene rajta lennie még egy Ethernet csatolónak is, azonban nem kell mindent elhinni, mert annak nyoma sincs az eszközön. A sallangoktól, felesleges csiricsáré díszítésektől mentes, fém készülékházon egy darab szellőzőnyílás sem található, pedig talán egy-két lyuk elkélt volna, hiszen többórás használat után hajlamos átmelegedni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés