LG C8: ez ma a tévés iparág egyik csúcsa

Sikerült kipróbálnunk az új, Alpha9 képfeldolgozó processzorral ellátott LG C8 OLED tévét.

LG C8

Az LG év elején, a Las Vegas-i CES-en a hagyományoknak megfelelően bemutatott egy rakat új televíziót, köztük négy új OLED szériát. A B8 mellett így kiállították a hangprojektorral ellátott E8-at, a W8 tapétatévét és a tradicionális vonalat képviselő C8-at is. Ez utóbbi három széria megkapta a vállalat idei nagy újítását, az Alpha9 képfeldolgozó processzort, amely számos képmódosító, képjavító eljárást tartalmaz.

LG C8
LG C8 [+]

Az LG magyarországi képviseletétől lehetőséget kaptunk arra, hogy ellátogassunk hozzájuk, és egy rövid teszt során kipróbáljuk a C8-at, amely a közép-felső kategóriát képviseli a konszern idei OLED kínálatában. Nyilván arra voltunk elsősorban kíváncsiak, hogy hogyan teljesít az Alpha9 és az OLED panel párosa, illetve ha már ott voltunk, meghallgattuk a hangrendszert, megnéztük a webOS 4.0-t működés közben, és futottunk egy kört az integrált médialejátszó alkalmazással is.

Hirdetés

Dizájn

Azért az LG-nek vannak vad külsejű OLED televíziói, elég csak a Wallpaper sorozatra, a teljesen átlátszó talpú vagy a viszonylag nagy hangprojektorokon nyugvó modellekre gondolni. A C8 hozzájuk képest visszafogottabb, tradicionálisabb külsővel bír, de ez egyáltalán nem baj. A talp a megszokottnál szélesebb, tömzsibb, aminek többek között az az oka, hogy vágtak bele egy "kanyart", ami a tévé aljából előtörő hangokat a nézők felé irányítja.


[+]

A ki- és bemeneteket a hátlapon helyezték el, és a kínálatból jól látszik, hogy az LG mit gondol a trendekről. Nincs rajta se SCART, se D-Sub, se komponens, se kompozit. Akad viszont négy darab HDMI 2.0, két USB 2.0, valamint egy-egy USB 3.0, Ethernet, optikai digitális audió, illetve 3,5 mm-es analóg audió csatlakozó, és a fizetős digitális műsorok dekódolásához szükséges CI+ slot sem hiányzik.


[+]

Főbb paraméterek
OLED65C8PLA
Panel 4K HDR WRGB OLED panel
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 65 hüvelyk (165 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Input lag 21,8 ms
Maximális fényerő 1000 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, HDR hatás, IFS szakértői sötét szoba, ISF szakértői világos szoba, Játék, Sport, Színház, Technicolor
Hangbeállítások Eredeti, Játék, Sport, Színház, Tiszta hang, Zene
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák Alpha9 képfeldolgozó processzor, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 4.0 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast és Intel Widi támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió
Teljesítményfelvétel Átlagosan: 150 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 144,9 x 88,1 x 23 cm
Talp nélkül: 144,9 x 83,1 x 4,7 cm
Tömeg Talppal: 24,5 kg ,
Talp nélkül: 21 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG OLED65C8PLA
Fogyasztói ár 986 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés