Hirdetés

LG C8: ez ma a tévés iparág egyik csúcsa

Sikerült kipróbálnunk az új, Alpha9 képfeldolgozó processzorral ellátott LG C8 OLED tévét.

Médialejátszó és értékelés

A médialejátszó grafikus kezelőfelülete semmit sem változott a korábbi évekhez képest, maradt a nagyméretű, színes ábrákra épülő, átlátható struktúra. A képeknél a JPG mellett a PNG, BMP és GIF formátumok kezelése megoldott, elindítható a diavetítés úgy, hogy a képváltás különféle effektekkel színesíthető. Az audiotartalmak közül az MP3 és WMA mellett a veszteségmentesen tömörített, és ezáltal papíron jó hangminőséget produkáló FLAC állományok megszólaltatása jöhet szóba. A szoftver boldogul az ID3 tagekkel, és amennyiben a szöveg metaadatként szerepel a fájlban, akkor annak megjelenítése is megoldott, ami jól jöhet, ha valaki karaokézni szeretne.[+]

Videós tesztcsomagunk gyors lefuttatása során némiképp meglepetten konstatáltuk, hogy a DivX és az M2TS fájl lejátszását is megtagadta a 10 bites Suzumiya mellett.Viszont a többivel semmi gondja nem volt, és még a 4K, 4K HDR 10, és 4K Dolby Vision videókat is gond nélkül jelenítette meg. A térhatású hangszabványok közül a Dolby Atmos és a Dolby True HD fájlunk is áthághatatlan akadály elé állította a televíziót. A program a külső feliratok kezelésére képes, és mivel a betűk mérete kellően nagy, így a szöveg jól látható.

Hirdetés

Értékelés

Nagyon-nagyon magasra tette a mércét az LG a C8 televízióval, ez világosan kiderült a gyakorlati próba során. A webOS nem sokat változott, de ez nem gond, hiszen eddig sem volt vele semmi baj. A mozgásérzékelős Magic Remote távirányító továbbra is remekül használható, és a netes alkalmazáskínálattal is elégedettek voltunk. Az integrált hangrendszer az átlagosnál egy picit jobb, de azért korántsem kiemelkedő megszólalást produkál, de aki ki tud köhögni ennyi pénzt egy tévére, annak valószínűleg egy normális sztereó vagy házimozi szett beszerzése sem okoz problémát.


[+]

A médialejátszó egy-két formátumtámogatási hibát leszámítva rendben van, könnyen kezelhető, gyors, és a feliratokat is kezeli. A kép minősége kimagasló, egyszerűen nem nagyon találtunk számottevő hibát, pedig tényleg kerestünk. Az Alpha9 képjavító, képmódosító funkciói jó hatásfokkal szüntetik meg az esetleges anomáliákat, a színek valósághűek, a fekete pedig olyan, mint egy álom. A dizájn remek, szerintünk nagyon jól áll a készüléknek ez a visszafogott, modern minimalizmust sugárzó kialakítás. Az ára jelenleg 986 000 forint, amivel az arany középutat képviseli az ilyen méretű idei OLED televíziók között. Mindent összevetve azt tudjuk mondani, hogy az LG C8 az egyik legjobb tévé, amit valaha láttunk. Ha valaki tud és akar is ennyit áldozni egy tévére, és tényleg ad a minőségre, akkor a C8-at csak ajánlani tudjuk, jó szívvel.


LG C8 4K HDR OLED televízió

elefant

Az LG C8 OLED televíziót az LG magyarországi képviselete bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés