Hirdetés

Szemtől szemben az LG ívelt OLED tévéjével

LG 55EA970V

Bő tíz évvel ezelőtt úgy tűnt, minden esély megvan arra, hogy az OLED képalkotási eljárás megjelenjen a nagyméretű kijelzők szegmensében is, és így megkezdje hódító útját a piacon az LCD, a plazma és CRT készülékek ellen. A dolgok azonban másként alakultak, a gazdasági válság, a gyártási, fejlesztési nehézségek miatt minderre sokkal tovább kellett várni. De most már úgy tűnik, hogy az eljárás előretörése megállíthatatlan, köszönhetően mindez elsősorban az LG-nek, hiszen a cég rengeteg időt, energiát és pénzt ölt abba, hogy mára kisebb OLED tévéflottával legyen jelen a boltok polcain.

Jelenleg egyébként az általuk favorizált, négy alapszínt használó WRGB OLED panelek uralják a nagyméretű OLED megjelenítők világát. Ugyan korábban a Samsung is próbálta megvetni a lábát, azonban a cég az utóbbi időben nem várt nehézségekbe ütközött, aminek következtében bizonytalan időre felfüggesztették az ilyen típusú termékek gyártását. Sokáig úgy tűnt, hogy mellettük a Panasonic és a Sony rúghat még labdába, viszont az általuk kifejlesztett 4K kijelzők gyártása egyelőre borzasztóan sokba kerül, és állítólag a megbízhatósággal is akadnak problémáik.

Hirdetés

Emiatt, legalábbis a hírek szerint, legkorábban csak 2015-ben kerülhetnek boltokba a saját paneljeikkel felszerelt OLED televíziók, sőt már azt is pletykálják, hogy a fejlesztések le is álltak egy időre. Így jelenleg az LG pozíciói betonbiztosak, és a koreai konszern – kihasználva előnyét – már több modellt is elérhetővé tett Magyarországon is. Köztük az 55EA970V típusjelzésű, ívelt kialakítású terméket, amelyet a cég jóvoltából módunkban állt közelebbről is szemügyre venni néhány órán keresztül a Max Cityben kialakított speciális bemutatóteremben.

Külső

A képalkotási technológia sajátosságaiból fakadóan a mérnököknek lehetőségük nyílt a hagyományos LCD vagy plazma tévéknél jóval vékonyabb modellek megalkotására. A készülékház vastagsága így mindössze 4,3 milliméter, ami kevesebb, mint egy átlagos méretű okostelefoné. Azonban mégsem ez az, ami azonnal feltűnik az embernek, amikor ránéz, hanem az ívelt kialakítás. Noha ez ma már nem nevezhető egyedi megoldásnak, hiszen korábban, az LCD tévék világában is megjelentek az ilyen típusú modellek, de még mindig elég ritkának számít.

A vékony, mindössze egy centiméteres kávák a Borderless dizájnkoncepciónak köszönhetően kikapcsolt állapotban láthatatlanok, ami kifejezetten elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Az átlátszó plexiből készült, hullámos, középtájon egy kicsit megtekert talp jól passzol hozzá. A hangsugárzókat az egy fokkal drágább EA980V-vel ellentétben nem ide, hanem a kiszélesedő készülékház aljára építették a szellőzőnyílások szomszédságába. Ez utóbbiakra egyébként szükség is van, hiszen a TV az LCD modelleknél több hőt termel,

A hátlapra a 4 darab HDMI 1.4 mellé építettek három USB portot (ebből 1 darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s), valamint egy-egy komponens, kompozit, SCART, S/PDIF és 3,5 mm-es analóg audio-, illetve Ethernet csatlakozót. Ezen kívül a fizetős televíziós adások dekódolásához szükséges kártyák fogadására képes CI+ slotot sem spórolták le róla. A tévé tömege 17,2 kilogramm, aminek köszönhetően viszonylag könnyen mozdítható, és attól sem kell tartani, hogy összerogyna alatta az állvány.

LG 55EA970V
Panel WRGB OLED
Képernyőméret 55 hüvelyk (138 cm)
Maximális felbontás Full HD
Válaszidő n. a.
Maximális fényerő n. a.
Betekintési szög Függőlegesen és vízszintesen 178 fok
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Élénk, Normál, Mozi, Játék, Eco, 2 Felhasználói Mozi, Sport, Zenei
Hangbeállítások Normál, Zene, Mozi, Sport, Játék, Felhasználói
Hangszórók 20 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S2
Interfész 4 db 1.4-es HDMI, 2 db USB 2.0, 1 db USB 3.0, komponens, kompozit, SCART, S/PDIF, mini jack, CI slot, Ethernet
Extrák Digitális zajcsökkentés, Smart TV rendszer, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, 3D tartalomszolgáltatás, kislexikon, aktív 3D, 2D->3D konverzió, Magic Remote távirányító, okostelefonnal és tablettel vezérelhető, hangalapú keresés, hajlított kialakítás
Teljesítményfelvétel 97 watt, készenléti üzemmódban: 0,28 watt
Méret 1227 x 798,5 x 192 mm
Tömeg 17,2 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG 55EA970V
Fogyasztói ár kb. 995 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés