Hirdetés

LG 32UD99 monitor HDR-rel: sokat ígér

Messiásként vártuk az LG legújabb, 4K felbontású, HDR10-kompatibilis kijelzőjét. Lássuk, érdemes volt-e!

Hirdetés

Bevezető, külső

Év eleje óta lehet tudni, hogy az LG-től érkezik a 32UD99 monitor, amivel kapcsolatban az sem titok, hogy a HDR-t sem veti meg. Mindazonáltal a kijelző nem csak ebből a szempontból érdekes, hanem besorolása miatt is, hiszen abszolút felsőkategóriás modellnek számít házon belül (azaz nem úgy felsőkategóriás, hogy a millió forintot karcoló Eizók és NEC-k között versenyez), tehát képminőségét tekintve is tartogathat érdekességet. Ezeknek jártunk utána, de természetesen a külső elemzése sem maradhat el, így szokás szerint ezzel kezdünk most is.


[+]

A 32 hüvelykes UD99-est letisztultság jellemzi, nincsenek sallangok: keskeny káva, C alakú ezüst talp (művésznevén Slim Arcline), szemből szintén ezüstre festett állvány, rejtett gombok. Mindez persze nem újdonság, a korábbi UC és UD jelzésű kijelzők hasonló formavilággal érkeztek, tehát az LG ezúttal nem hozott vadonatúj külsőt.


[+]

Hátul a jól ismert fényes fehér műanyag köszön vissza, s a többi részlettel is találkozhattunk már korábban, például az egy tömbbe rakott csatlakozókkal vagy éppen az állványra felpattintható kábelrendezővel.


[+]

Ha már állvány, meg kell említenünk, hogy az LG itt végre nem a lötyögős, egymásba csúszó elemekkel oldotta meg a magasságállítást, hanem a mások által is alkalmazott belső sínes megoldást választotta, ami határozottan jót tett a stabilitásnak. A magasság egyébként 0-110 milliméteres határok között, a dönthetőség pedig -2 és 15 fok között állítható. Jobbra-balra elfordításra nincs lehetőség, csak talppal együtt, de van portrémód.


[+]

Mint említettük, a kábelek összefogására, elvezetésére a felpattintható műanyag "gyűrű" használható továbbra is. Az állvány egyébként leszerelhető, így VESA fali konzol felfogatásra is van lehetőség, de számításba kell venni a csatlakozók irányát, melyről alább fogunk beszélni.


[+]

Az egy közös blokkba rendezett, sajnos hátrafelé néző csatlakozók között már nem találunk olyan "elavultnak tűnő" csatlakozókat, mint a VGA vagy a DVI, viszont HDMI 2.0-ból és DisplayPort 1.2-ből kettőt is kapunk, utóbbiból az egyiket USB Type-C formátumban. Ugyanez a csatlakozó szolgál arra, hogy ellássa a kétportos USB 3.0-s hubot is, valamint notebook töltésére is használható 60 wattig.

Amennyiben a gépünkön nincs Type-C csatlakozó, úgy a mellékelt átalakítóval hagyományos USB porthoz is illeszthető, ám értelemszerűen ekkor csak a két USB portot szolgálja ki. Ezenfelül az összeállítás része egy 3,5 milliméteres jack audiokimenet fej- vagy fülhallgató számára, valamint egy tápcsatlakozó, amihez a mellékelt külső egységet tudjuk kapcsolni. A több képbemenet kapcsán meg kell jegyeznünk, hogy természetesen van kép a képben funkció, tehát egyszerre több bemenet képét is kitehetjük a kijelzőre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés