Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifu91
aktív tag
Sziasztok!
1 kerdesem lenne.
Meger 50 ezer ft kulonbseget a c8 egy b8 hoz kepest?
Koszonom szepen! -
ktomek
aktív tag
Hello!
Tapasztalta már valaki (55C8) esetleg, hogy a EPG (műsorújság?) -ben nem működik az előnézet funkció? Azt hiszem ezt mini TV-nek hívja, ilyen néven lehet ki-bekapcsolni. Ha a guide-ben rámegyek a kívánt programra, egy pár másodpercre megjelenik kicsiben a bal felső sarokban, majd eltűnik, és feljön egy figyelmeztetés, hogy ehhez a csatornához nem érhető el előnézet. (közben meg pár másodpercre igenis elérhető) Nagy ritkán van olyan, hogy működik valamiért, de csak egy csatornán, váltáskor ugyanez a probléma. Marhára idegesítő, emiatt nem használom a guide-ot, csak a csatornalistát, ami szűkösebb infóval szolgál.
Lehet, hogy a szolgáltatónak (UPC) kéne jeleznem? Minden segítséget előre is köszönök! -
Szabi2121
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem. Van egy c8 as tv-m és nem tudom hová raktam a kézikönyvét. Valahogyan bekapcsoltam a zoom funkciót (nem a live zoom) és nem tudom hogyan. Szeretném visszaállítani normál állapotba. Egyszerűen már nem tudom mit nyomkodjak. Esetleg valaki tudna segíteni?! Köszönöm
-
Lewes
csendes tag
Vettem egy 65"-ost ebből a szépségből, vaó. Nagyon tetszik. Kérdés: Youtube-on, ha HDR tartalmat nézek, azt egyből kijelzi, de ha Dolby Vision-t, akkor nem. Esetleg ezt Youtube-ról nem tudja?
-
masterof
csendes tag
Sziasztok!
Bose soundbar 700-al hogy kotnetek ossze? Menjen kabel nelkul a bluetoothon vagy inkabb az optikai kabelen? -
Palesz67
újonc
A Médiában 450000 a webshopban de már péntek hajnalban sem volt elérhető az áruházban pedig 600000 körül van készleten. Kicsit kalandosan, de végül sikerült venni a webshop áron.
-
lcee79
addikt
válasz
#72042496 #184 üzenetére
Tegnap 10 körül néztem a media marktban be se hozta hogy lenne 55-ös C8-as
megnéztem most is ezt írja, hogy a termék jelenleg nem kapható
De ma kaptam hírlevelet az emagtól
Black Friday utáni nap láss csodát 570.000-ről lement 467.500-ra
mit mondhatnék, kimondott hátrány lett volna tegnap 9 után megvenni -
törölt tag
Tényleg nem látom, ezzel mi a gond. Az akciók átmenetiek, és a készlet erejéig érvényesek. Az OLED topikba egyébként megállás nélkül linkelik őket, és a Media Marktban még talán kapni 450 ezerért 55C8-at.
De szinte biztosra veszem, hogy karácsony előtt még nagyobb akciók lesznek, tavasszal pedig szintén, és közben az akción kívüli árak is csökkennek. A tévék ilyenek. Így olyan sokat azért nem vesztett az sem, aki a BF-ből kimaradt.
"volt olyan ami a black friday napján 50% kedvezménnyel is drágább volt mint előtte napokban"
Ez viszont már nincs rendben, és a leírásod alapján a laptopos dolog sincs.
-
lcee79
addikt
válasz
#72042496 #182 üzenetére
Mármint hogy szerinted rendeben van, hogy múlt héten 466.900 ft-ért árult televíziót a tegnapi nap feláraztak 599.900-ra (mert megnéztem tegnap is)
és ma leárazták 450-re,
aztán egyszer csak 2 óra múlva, már 570-ért lehet venni...
miért nem írták hogy elfogyott és 2 hét múlva lehet csak rendelni vagy ilyesmi.Szerintem nem jó ez így, még akkor sem ha te ilyen gúnyosan válaszolsz.
Tavaly vagy tavaly előtt több terméket is figyeltem, volt olyan ami a black friday napján 50% kedvezménnyel is drágább volt mint előtte napokban.
De ezt meg is lehet nézni az árukereső grafikonján ott is látszott szerencsére.De amúgy a laptopos eset, amit írtam, az már reggel 6kor sem volt.
Na mindegy nem vitatkozom, az nem is vita tárgya hogy kinek mi fér bele a tisztességbe, nekem ez már nem.
-
törölt tag
"Rámentem az emagrafél órája
449.900 volt a tv
15 perc múlva ráfrissítettem és ez lett belőle"Más szavakkal a BF akciók indulása után úgy két órával még volt az akciós készletből, aztán elfogyott. Mit ne mondjak, ez tényleg felháborító! Büdös csalók!
(55B8 egyébként jelenleg is van náluk, 380 ezerért.)
-
lcee79
addikt
Rámentem az emagrafél órája
449.900 volt a tv
15 perc múlva ráfrissítettem és ez lett belőle" Sajnáljuk, kissé túl későn érkeztél …
Ez a termék Black Friday alatt akciós áron volt elérhető
449.990 Ft ezen az áron már nem elérhető más ajánlatok megtekintése"
és 570.190-re váltottÉn szivem szerint megbüntettetném az összes boltot aki részt vesz ebben a csalásban amit black fridaynek neveznek.
Hozzáteszem ismerősök más termékekkel kapcsolatban szóltak nekem ma már, hogy "ekkora átverés"
Pl a 99.000 laptop amit levittek 39.900-ra, és ez már tegnap ki volt írva, reggelre a black friday indulására hirtelen nulla darab lett belőle... -
AkosKJ
tag
Sziasztok. Aranyosak ezek a tesztek hogy a Sonynak jobb a képe meg a Pana jobb mint az LG
Az azért megvan hogy mindegyikben LG panel van. Az hogy ki hogy kalibrálja be, vagy milyen filtert, képjavítót tesz mellé és ez egyénenként kinek hogy tetszenek, de állítják hogy jobb,azért ez vicces minden topicba
Én ha vennék 5 év garival LG lenne mert nekem az tetszett meg a Sony nekem túlárazott, Panasonic meg nekem valahogy nem jön be, de majd mindenki ugyis azt veszi ami neki kell -
lcee79
addikt
válasz
ZuluMASTER #177 üzenetére
Emagban ma 466.900!!!
Eddigi legjobb ár ahogy figyelem.És van 12 havi 0% THM is.
-
ZuluMASTER
csendes tag
Szóval.. Nem éghet be a kép. Ad2: van mar beépített kép tisztító funkció. A veszély sem állhat fenn. Alapból 5ev garit kaptam,teljeskörűt,de kiegészítettem,+5el. Szóval 10év. Kérdés? ^^
-
ZuluMASTER
csendes tag
Én holnap veszem meg
Személyesen mentem el az üzletbe és ugyanazt a demót néztük meg párommal. És a Samsung lefújabb QHD(lényegtelen a modell szám,mivel ott volt a 80”-os vagy hanyas No.1 is tőlük) és ez a Tv,meggyőzőbb volt bármikor bármilyen konkurensnél. Nem kell félreértelmezni,vagy lehurrogtni.. de.. £2900ig nézegettük őket. Ebben a kategóriában,brutálisan jó a képe szinte mindnek.. A párom kérdezett,hogy a Samsung miert olcsóbb,ha ugyanazt tudja.. Megkértem,hogy tegyen velem pár lépést a tv mellé... Elborzadt.
Az Lg-t ugyanúgy néztük... A Samsungbol szinte szart sem láttunk. Köszönöm szépen,mostmar ki lehet forgatni a szavaim. Sziasztok.
-
törölt tag
Gyüve ide, ha szeretnél majd még írni róla, vagy kérdésed adódik.
(A talpa némi túlzással egy egyszerhasználatos vacak, mint a többi konzumer tévénél. Basszus, a rögzítőcsavarokat képesek voltak biliacélból készíteni. Egy átszerelés után már darálja a fejüket a kézi csavarhúzó, és nem a bitfejjel volt a gond. De legalább szép feketék. A stabilitás miatt viszont ne aggódj szerintem.)
-
Retro11
senior tag
Itt hagyom az utókornak. Mi a 65" verziót vettük, egyelőre minden oké, viszont a tv stabilitása a talp kialakítása miatt (A talp felülete, ahova a tv felfekszik nagyon kicsi) hát, enyhén fogalmazva, nem valami bizalomgerjesztő..
-
Tengri
senior tag
550-560k-ra csúszott az 55-ös LG C8
-
lcee79
addikt
A MediaMarktban 645.000
Kezd alakulni -
Tengri
senior tag
HDTV Test:
LG OLED 55C8PLA -
kokobe
őstag
Nekem se volt az én is szerettem a 3d-t.Annál a nem sok filmél aminél tényleg dobott is az élményen!Meglátjuk az idő eldönt minden én szemre sokkal jobban preferálom a valós képvisszaadást és az bizony az sdr-nél még sokkal jobbPersze ha filmről beszélünk játékok esetében a hdr jobb lehet.
-
törölt tag
A Dolby Visionnel kapcsolatban azért ez hátrány. Idővel remélem, hogy lesz hozzá széleskörű támogatás.
-
Tengri
senior tag
(#142) Korbel78 "..We've Ever Tested" igen, de ez jelent meg hamarabb, aztán tesztelték a másik két TV-t is.
Igen és kijött, hogy jobb a képe, csak az a baj, hogy csak a HDR 10 vonatra szálltak fel és nem a dolby vision-re...és azt is írják, hogy ez nagy hátrány, hiszen úgy nézz ki, hogy a dolby vision lesz a befutó
Íme egy kép:
És hát a tesztvideókban elmondják, hogy a dolby vision igencsak szebb mint a HDR10....akkor melyiknek szebb a képe?
Akit érdekel a videó itt nézhető meg -
-FreaK-
veterán
válasz
torma1981 #143 üzenetére
+ (#145) Pumma
Nem. Hol írtam ilyet? Direkt leírtam hogy nem a videón látott kép a lényeg, hanem amit a tesztelő mond, ennek melyik része nem volt érthető?
Én egy olyan tesztelő véleményét tolmácsolom, aki látta, tesztelte, kalibrálta mindhárom idei csúcsmodellt, és az ő véleménye áll szemben a tiétekével, akik csak beszéltek róla. A kettő közül melyik is a releváns?
Annak a megítélése, hogy a különbségek mennyire hangyafasznyiak vagy épp jól láthatóak és szignifinkásak, szubjektív, de mivel sem én, sem ti nem láttátok őket, ezért szerintem inkább arra kéne hagyatkozni amit az állít, aki látta. Ezen lehet vitatkozni is, de inkább csak elbeszélünk egymás mellett úgy érzem.
Ezt a márkafanatizmusos dolgot meg hagyjuk már kérem szépen, annyira gyerekes dolog, ha valaki valami mellett érvel, akkor rögtön le van fanboy-ozva, ez gyakran megesik itt a fórumon. Abszolút nem érdekel, hogy milyen embléma van a tévén (vagy bármin, ami azt illeti), én inkább a tesztekre alapozok. Főleg úgy nem, hogy még csak a közelében sem vagyok annak, hogy ennyiért TV-t vegyek.
(#144) krx21: Ezt nem tudjuk így látatlanban megítélni, én sem hiszem, hogy olyan hatalmasak lennének, ahogy már írtam, de a tesztelő elég részletesen kifejti, hogy milyen különbségek vannak.
Ez a kalibrációs nehézség lehet, hogy az új dynamic LUT miatt van?(#142) Korbel78 "..We've Ever Tested" igen, de ez jelent meg hamarabb, aztán tesztelték a másik két TV-t is
-
törölt tag
válasz
#94529552 #145 üzenetére
De hát direkt írta, hogy nem is a videókból kell megítélni, hanem a tesztelők mondták, hogy pontosabb a Panasonic.
Valamennyire ide - állítólag pártíz órát érdemes járatni az OLED-eket kalibrálás előtt. Kíváncsi vagyok, hogy pl. fél évvel ezután mi van, elmászik-e a kalibrált OLED-ek képe. Plazmánál, ami szintén emisszív kijelző, mondták, hogy érdemes időről időre utánaállítani. (De lehet, csak azért mert az már egy idős tévé volt, nem emlékszem pontosan. LCD-knél sem tudom, mi a helyzet.)
-
törölt tag
Szerintem mi nem vitázunk, max te kötöd az ebet a karóhoz egyedül a többiekkel szemben, nézz csak szét. Ilyen videóból nem is lehet eldönteni, meg nincs is értelme ilyen apróságokon ennyit szenvedni. Lényegtelen, hogy ki melyiket tartja jobbnak 0,001%-al vagyis magyarul mondva egy hangyaf-nyival a 3 márka tévéjét.
De mintha átvetted volna a kokobe fanatikusságát az egyik márkához, de felőlem nyugodtan. Legalább pörög a fórum. -
Tengri
senior tag
-
-FreaK-
veterán
válasz
#72042496 #138 üzenetére
Az árak persze, nagyon el vannak szállva még, szerintem sem éri meg a többletet a tavalyihoz képest. Ha nagyon sok pénzem lenne, akkor persze, az újat venném, de egyszerű földi halandónak nem éri meg.
(#139) krx21: Simply The Best? Panasonic FZ950/FZ952 OLED TV | Trusted Reviews
Persze nem ezen a YT videón látszik, hanem az ember mondja el, tesztelték a többit is persze.(#140) Pumma:
Ha az az állítás (amiről elvileg vitázunk), hogy idén jobb a Pana az LG C8-nál, akkor szerintem de, igaza van.
Írtam én is, hogy túlzás amit a kolléga írt, de az sem igaz, hogy annyira hangyafasznyi lenne a különbség, hogy nem is látszik. Nézd végig a fent linkelt videót, a tesztelő szépen kifejti, hogy miért. -
törölt tag
Mégsincs igaza
, mert a különbség legfeljebb hangyányi egyik-másik javára a 3 közül az egyes tulajdonságokban az idei Sony, LG, Pana Oledek között. De Partizan már leírta neki a lényeget itt.
A C8 10/10 REFERENCE STATUSt kapott, ott a link a hsz-ek közt, akkor miről beszélünk még? A Pana a DV hiánya miatt használhatatlan ahhoz a tartalomhoz, ez pedig komoly hátrány. Szerintem nem is várható mostanában ebben változás, de jövőre hátha lépnek ez ügyben.
-
törölt tag
Az 55C8-cal is éppen az a baj, hogy arányaiban marha drága. De az akció lejártával 65"-on se jobb szerintem a helyzet, mert a 65C8 és 65FZ800 is kb. félmillió forinttal drágább, mint a még kapható 65B7.
Az árelőny 65"-ön volt meg, amíg a 65C8-at a cikkbeli 986 ezer forintos áron adták, ráadásul 5 év gondoskodással.
-
-FreaK-
veterán
-
Tengri
senior tag
Én meg azt mondom, hogy nézzük meg ezt az összehasonlítást minden szemszögből. Mondjuk fél év múlva hogy állnak az árak, melyiknek jobban kezelhető a rendszere, illetve jobb a ficsőrje, melyik gyártó szupportja a legjobb a 2018-as oledeknél.
Már most is nagy hátrány a dolby vision hiánya a panánál, és olvastam kommentet az AF8 DV firmwire updatétjáról.
Idézem: "Van D. V. frissítés.
Bdv. UBP X700 4k hdr..... van D. V. frissítés
Nem használható!
Elveszti a színt a kontrasztot! !!
Szóval valami pocsék a frissítés! !!
Csalódott vagyok a D. V. Frissítés miatt.... !! ! " -
-FreaK-
veterán
Abban viszont igaza van kokobe-nek, hogy a jelen mezőnyben jobb a Panasonic TV-je.
Peak brigthness-ben: LG C8 > Pana FZ950/800 > Sony A8F (de a Pana közelebb az LG-hez)
Mozgásmegjelenítés: Sony > Pana > LG (a Pana közelebb a Sonyhoz)
Highlight/Shadow/ detail és noise: Pana > LG > Sony (itt jobban a Pana vezet)
Színek: Pana nyer(persze van még sok szempont, webOS, távirányító, stb..)
Ár: korábban olcsóbb volt, most kb. egál az LG-vel az FZ800 (ugyan az mint az FZ950 csak soundbar nélkül).
Summa: bár a kolléga több helyen erősen túlzott, mert nem ég és föld különbségek vannak, de idén talán a Pana csinálta a jobb TV-t.
-
törölt tag
Nem írnád ezeket, ha valóban látnál OLED-en valós HDR tartalmat, de nem az MM-ben gondoltam, vagy ilyen videókban egy monitoron nézve. Mivel a neten lehet mindenre bizonyítékot találni és az ellenkezőjére is, szóval ez a kamerás privat videó semmit nem bizonyít. Ha akarja valaki pont az ellenkezőjét fogjuk látni egy másik videóban.
Ismered a mondást, hogy meghalt a király<>éljen a király? Tehát hagyjuk a múltat, ne azt promózzuk a jelenben. Azt kell mindighype vonatnak nevezni, amit nem tudnak az öregecske tévék? Köszi, hogy írtál. -
kokobe
őstag
válasz
#94529552 #128 üzenetére
Atyaég báttya megint osztod az észt!Láttam azonos tartalmakat hdr és hdr nélkül kalibrálva! A hdr egy igazi hype vonat! Meg kicsit olvasgatnod is kéne nem csak magyarázni a vakvilágba!De mint láthatod nem csak én vagyok ugyan ezen a véleményen...
Egy régi plazma [link] csúnyán baszkod egy 2017-es oledet csak ennyit róluk. -
törölt tag
-
törölt tag
A B&O-nak van alu távja, de talán más hasonló gyártónak is. A háttérvilágítás hasznos lenne (korábban létezett is ilyen, de közben egészen kikopott), az akkus távoktól viszont idegrángást kapnék, az biztos.
A műanyagok közt óriási különbségek vannak, a Magic Remote anyaga a tejfölöspohárétól nagyon messze áll.
-
Partizan182
senior tag
Bocsi félreértettem akkor.
"Színhelyességben a sony is odaverte sőt"
"Egy olyan gyàrtó aki sose tudott képminőségben nagyot alkotni."Ha jól értem ezeket úgy kell olvasni hogy a sony színhelyességben egy hangyafasznyival mintha jobb lett volna és az összkép egy tört százalékkal elmarad a létező legjobb konzumer képminőségtől.
Mindegy, abban egyetértünk hogy a HDR legalább olyan szar és felesleges mint az ívelt 3D.
-
hemaka
nagyúr
Amugy igen, mindig rohogok, hogy a taviranyitok meg mindig tejfolospohar muanyagbol vannak.
Valami igenyesebb anyagokat (fa, carbon, alu) is hasznalhatnanak, ha mar ennyi penzt kirantanak az emberek zsebebol.
Egy szep alu+fa taviranyito, vilagitos gombokkal es qi toltessel nem hiszem, hogy 2018-ban akkora nagy keres volna. -
kokobe
őstag
válasz
Partizan182 #120 üzenetére
Nem azt mondtam ,hogy szar csak van jobb.
-
-
kokobe
őstag
-
kokobe
őstag
válasz
#72042496 #112 üzenetére
Panàban van thx cinema profil majdnem kalibràlt színhelyesség.A netflixben igazat adok.Àrban jó a pana és nem kell az fz950-est megvenni az csak a technics soundbarban több mint az fz800-as.Minőségre meg egyértelműen a pana mellé tenném a voksom.Ettől eltekintve kivàló tv a c8 de ha most vennék tv-t akkor a Panát venném.És 65" ban meg lehet venni 1,2m körül ez jővő ilyenkor 6-700 ezer körül lesz.Az meg best buy az fix.
-
gekkoXT
senior tag
Szerintem a kezelőfelület és a távirányító is lehetne elegánsabb egy ilyen mocskos drága tévénél.
-
törölt tag
Más viszont lehet, hogy használná a smart rendszert, vagy teszem azt Netflixet néz, és kell neki a Dolby Vision. Emellett mondhatja, hogy ő az interpolációt kikapcsolja, és sok más userhez hasonlóan kalibráltatni sem fogja a tévét. Plusz egy kérdés az ár. A fórumtársnak a C8 is csak később fér bele a keretbe. Egy esetleges 5 év gondoskodás is lehet a mérleg nyelve.
Azért itt több szempont/preferencia is van. Lehet, hogy tényleg a Panasonic lesz az ideális neki, lehet az LG, de lehet egy harmadik gyártó OLED-je is. Teszem hozzá, hogy alapvetően szerintem egyikkel sem lehet tévedni, ezek nagyon durva készülékek már.
(#113) gekkoXT: Élőben egész máshogy hat az a táv, szerintem illik a tévéhez. A felület gördülékeny és intuitív, a dizájn pedig LG-s. Egy komolyabb skint én is szívesen vennék.
-
kokobe
őstag
Baromi sokat fejlesztettek rajta és nagyon jò lett.De egy tv-t nehogy màr a fostos smart rendszere adjon el.Plusz sose hasznàltam smart rendszert mindig a pc-m volt az.De idén tényleg nagyon jó a smart rendszerük a trustedreview írja is.
Amùgy tv shootout 2018 most volt a nagyteszt a végén mint tavaly is megint a panasonic diadalmaskodott. -
hemaka
nagyúr
Eleg franko azt meg kell hagyni, de nekem igenyem nincs ra ennyiert.
-
törölt tag
Én tökéletesen egyetértek veled, csak nehogy jöjjenek sokan akik nem, mert akkor vége a topiknak.
Jó, ez talán túlzás, de nem is egy terméketlen vita fakadt már ebből.
Létezik egy d. opció is, ami kombinálható az előzőekkel, a BFI. A C8-ban már van, de azt mondják nagyon vibrálós, nem jó. (Engem egyébként is a világból ki lehet kergetni a vibráló képpel.)
-
sb
veterán
válasz
#72042496 #100 üzenetére
Aha, akkor ez érthető.
Azt hittem a sz*rból várat esete... ha meg be sem kapcsolja az ember, mint amúgy a mozisok 99%-a akkor főképp felesleges ezen rugózni.
Erre akartam célozni.Az OLED mozgásmegjelenítése tökéletes. A response time gyakorlatilag nulla. Ha ráküldesz 120fps-t akkor tökéletesen megjeleníti. Az, hogy ráküldöm a diafilmet amit:
a, kénytelen hosszú ideig állóképként kint tartani
b, intepolál belőle valamit és az meg nem lesz 1000%-os mivel nehéz kitalálni a nem létező adatból a hiányzó képet
c, a userek nagy része ezt se kapcsolja be, mert szappanopera lesz......nem igazán érzem hibának.
Legyen 24p-vel folyamatos, de nehogy annak látszódjon mert az húdeszar. -
sb
veterán
Ójaj, vajon mi a baj ennek is a mozgásmegjelenítésével...
Lassan tényleg itt a tökéletes kijelző, de a mozgásra mindig fanyalognak. Kilóg a lóláb.@Hobbbyt:
"Az oled képe jobb, ez tény. Viszont nem annyival rosszabb egy komolyabb projektor képe mint amennyivel nagyobb élmény a 4x akkora felület."
Szezon-fazon. Élményt hasonlítasz a mihez? Ez tök szubjektív.
Színesebb mint hosszabb... kb.
Vagy másik példával: egy ejtőernyős ugrás is biztos 3.8x nagyobb "élmény" akármelyik TV-nél vagy projektornál.Amúgy én is viszonylag nagy TV-ket vettem mindig az adott átlaghoz képest, de a mai felhozatalban az 55-65"-os "megfizethető" TV-k mellett szerintem már nem annyira utolérhetetlen a projektor-élmény sem a nagyon méretfüggőknek. Főleg a 4k óta. Ha nagyon akarod beülsz a 55-65" elé 1.5-2m-re és az se kicsi.
Aztán az is kérdés, hogy 100-ból hány ember milyen arányban tud besötétített 150" elé leülni filmezni a napi TV-zés, sorozatozás mellett.
-
hombre[EU]
veterán
Nem gipszkartonozunk Mancika. 4 oled oszt csókolom kész a fal
-
Tengri
senior tag
válasz
Partizan182 #92 üzenetére
Elnézést az OFF-ért.
Az akció első két napján 3 budapesti MM-ben voltam és mindegyikbe volt B7V, csak C7V nem. Vidéken is volt a nyíregyháziban biztos, mert az ottaniakkal beszéltem. A C7V volt etetős, hiszen egyetlen egy boltukban sem volt. Ki volt rakva, hirdették ugyanazon az áron, de megvásárolni már nem lehetett... -
Tengri
senior tag
válasz
logitech1 #90 üzenetére
Alacsonyabban nyitott mint a 7-es széria, sőt nem is olyan régen az 55B7V 360k-ért volt az MM-ben (5 év garival nem rossz) egy felsőkategóriás tv-ért. November-december fele a 8-as széria 55"-ös modellje már szerintem bekúszhat 500 ezer alá. Jövő májusra meg olyan 350 ezerre. Azért ez már "nem olyan sok" egy ilyen tv-ért.
-
logitech1
tag
Nem semmi az ára.
-
kolopele
nagyúr
Megértettem, akkor az a normális ha olyanokat írok ezentúl hogy ez nagyon drága, nekem ilyen sosem lesz, stb., vagyis sírok ezerrel
Egyébként rendben, valóban kicsit már túl sokszor hoztam fel a tévét, többet nem teszem. A cikket azért megírhatom róla ha mégis úgy döntenék, ugye? Az nem lesz probléma?
-
nem ezen kommentedre, hanem általában írom: jópár figyelmeztetést kaptál már régebben offolásért, flame-elésért. legyen az, hogy mostantól nem fejtegeted, hogy neked milyen tv tetszik a nappalidban. ha szakmai hozzászólásod van, hurrá, de az, hogy milyen tv-d van, az mennyibe került, hány colos és mennyire görbe, alapvetően nem érdekes rajtad kívül senki másnak és rombolja a topikot.
felvésem az adatlapodra, hogy mostantól nincs saját tv-vel menőzés, kérlek, tartsd be, hogy jó hosszú életű lehessen a nicked.
-
Tengri
senior tag
Szia!
Félre ne érts, de egy "átlag" felhasználó 150"-os mozifelületet eléggé nehezen tud létrehozni a lakóhelyén.
Nálam már az 55" is egy kis nehézségbe ütközik. Azt nem tagadom, hogy a nagyobb felület nem rosszabb, de nem mindehol lehet véghezvinni. Ismerősömnek 65" OLED + Dolby Atmos rendszere van a mozis szobályában és szerintem pont elég egy 12-16 m2 szobába. Az élmény magáért beszélt. -
Hobbbyt
őstag
válasz
torma1981 #71 üzenetére
...és hol kapsz 77 colban 150 colos 3D élményt?
Az oled képe jobb, ez tény. Viszont nem annyival rosszabb egy komolyabb projektor képe mint amennyivel nagyobb élmény a 4x akkora felület.
"Ha meg ilyen projektort akarnál minden cuccal nem is 3 misi lenne."
Mit takar a minden cucc? A projektor+vászon van egyben. Minden egyéb elszerelés kell az OLEDen való mozizáshoz is. -
Purple_46
tag
Remekül hangzik, bár egy kicsit drága.
Kíváncsi leszek december környékén. -
Chiller
őstag
Projektorom van, de kéne.
Nem helyette, hanem mellé
-
törölt tag
Műszerem nincs, de a Samsung tévém kalibrált, és a C8 Warm 2 (illetve Game módban a W40) beállítása szemre nagyon közel áll hozzá. Nekem a kalibrált Samsung rövid ideig tűnt csak sárgásnak, most a többi beállítást látom hidegnek.
Megnéztem 10-es élességen a Passengerst (4K), és ezzel tényleg éles is volt, de filmszerű is maradt. Köszi a tippet, nagyon klassz, szerintem hagyom ennyin. (Furcsa, hogy az élességet feljebb tolva mintha szaggatna is a lejátszás. De erre majd visszatérek, miután normálisan beállítottam a NAS-t. Jelenleg kb. az összes ellenjavallt hálózati beállítást sikerült felvonultatom vele, 4K-nál a Kodi szokta is jelezni, hogy lassú a forrás.)
-
Busterftw
nagyúr
A "méret" attól is függ milyen messziről nézed.
Oké hogy az 55-66" tv nem uberel egy 120" méretet , de pl az 2-2.5 méterre lévő kanapémról kitörném a nyakam és nem tudnám hova nézzek éppen.Ezért van a falon egy 55"-os LG amit majd egy 65" oled vált 1-2 év múlva, ilyen távolságról mozi élmény ez is.
-
Ijk
nagyúr
Valahol 500 környékén kezdődnek a jobb vetitok, erre meg jön a vaszon. Nekem innen nem kerdes hogy 600-700k-nal billen a merleg a projektor felé. Hozzateszem kizárólag filmeket, sorozatokat nézek.
Szóval ha házimozi akkor nemhogy 1 millióból, de 2,8-bol biztos projektor.
Nekem 65"-os plazman van, de csak mert csóró hazimozis vagyok. -
Sza_Sa
senior tag
Voltam egy ismerősnél, nála láttam egy 4k projektort, mellette egy Vt plazmát.
A projektor nem volt gyengébb képre mint a plazma, hozzá kell tegyem, eléggé top minőség volt a cucc. Az biztos, hogy egy 120" körüli jó képpel nem versenyezhet egy tv sem, még.
Egyebként én sem vennék vetitőt, de nem is gondolkodom ekkora méretben, meg a hely sem jó, nem szeretnék sötétszobát a nappaliból. Most egy 65-ös oleddel kiegyeznék, lefelé már nem szeretnék váltani, viszont a 65 felettiek nem fehérembernek valók. -
Hobbbyt
őstag
Én is pont ezen gondolkodtam.
Örülök annak, hogy az OLED kezd teret nyerni, mert imádom magát a technológiát. Viszont ennyi pénzért már normális projit is kapni és a 77" vs. 150" vitában hááát nem kérdés mi a nyerő. A nők is csak jófejségből mondják azt, hogy a méret nem számít.. mert igen. Sokat. A mozi élényhez mozi méretek kellenek. 77" max akkor az ha 1 méterről nézed.
-
krx21
nagyúr
válasz
Partizan182 #67 üzenetére
Javulok én is. Színhőmérséklet tekintetében már a meleg 1-nél tartok, de a meleg 2, ami a helyes lenne még mindig nagyon sárgás nekem.
De a lényeg a meleg 1 már nagyon tetszik.. -
MaUser
addikt
"Nem ivelt" = best feature
Jha én is így voltam velem még nem használtam ívelt oled-et. Ellenben az ívelt lcd-vel, itt nincs betekintési szög problémád. Ív sem probléma, hacsak nem a tv oldaláról szeretnéd nézni a képét. A gyakorlatban még 170° alól nézve is teljesen mindegy, hogy a tartalmat íves vagy nem íves oled-en nézed.
Ami ellenben baromi nagy plusz a nem ívelthez képest, hogy nem tükrözi a világ összes az oldalfényét, mint egy teljesen sík tv. Remek tulajdonság, hogy olyan extrák vannak az ember házán, mint pl. ablak.
Btw, 4.0-ás webos végre támogatja simán a gombokkal (tehát nem magic remote-tal, hanem pl. egy tanítható távval) a video lejátszásba való gyors (pl. percenkénti) ugrást előre/hátra? Sajnos a régieken ez nincs (vagy én nem találom), s így hiába a jó képminőség, ha a menu lassu s ilyen alap funkciók sincsenek. Van ugyan félpercenkénti előre tekerés, de ilyenkor szépen seekeli a video-t és nem keyframe-en ugrik valószínűleg, mert kb. 2-3mp egy ugrás ideje...
-
tecsu
addikt
"Amennyiben magát a" liter tejet "veszed alapul", az ugyanúgy lehet drága vagy olcsó, illetve árban megfelelő, mint egy tévékészülék.
Tehát először döntsd el, hogy szerinted a személytől függ, vagy a többi hasonló termékhez mért minőségétől, hogy drága-e. Mert kicsit összekeverted. -
torma1981
veterán
A tavalyi C7/B7 ha van jóval olcsóbbért jobban megéri mint a C8. Nem sok plusz a különbség a C8 javára.
Majd a talán jövőre a HDMI 2.1 stb. -
törölt tag
Köszi mindkettőtöknek, megnézegetem még ezeket is. A 0 biztos, hogy már homályosabbnak látszott, mint amilyennek szerintem lennie kéne. Nem tudom, melyik az, amikor nem nyúl bele a képbe. (Lehet, hogy éppen a 0, csak hirtelen furcsának tűnt.)
(#50) Ijk: Külön moziszoba az más, de nappaliba projektor, brrr.... fúj.
Pedig megfordult már a fejemben.
-
Ijk
nagyúr
Talán mert semmilyen szuper kepminoseg nem alternativa egy 150"-os vetített kepre.
Nyilvan minden egyeni preferencia, de 77"-os kijelzoert akkor sem adnék 800k-nal többet. De mondjuk én400-500 felett mar csakis projektorban gondolkoznek, mert ha legalább már esszerutlen osszegeket elszorok, akkor az csakis hobbi lehet. Egy vetítő szoba epiteset, fenykontroll tervezeset, projektor teljes telepiteset inkabb tartom hobbi szintnek mint egy tv kicsomagolasat. Ami ráadásul rohejesen eltorpul egy jo minőségű vetített kép mellett.
-
krx21
nagyúr
válasz
#72042496 #44 üzenetére
Nálam meg 14-en. A 20 már rendesen túl élesít. Az eredeti anyag lágysága meg kell, hogy maradjon. Elhiszem, hogy elsőre jobban tetszik 20-25-ön, de abba gondolj bele, hogy nem úgy lett masterelve a film. Már a 14 is amúgy enyhén élesít, nem véletlenül a 10 van megadva a legtöbb helyen. Magyarán a kontraszt jó és kell is, de csak ott ahol a rendező gondolja...
Szerintem 20-25-re csak konzol vagy számítógép esetén érdemes tenni.. -
krx21
nagyúr
Egyéni preferencia. Én meg oled után soha nem néznék projektort, akármennyire nagy vászon is van hozzá...
Én valahogy soha nem értettem a házimozi topicban, hogy plazma vs lcd esetében mindig a kontraszt volt a legfontosabb. Akkor projektor estében miért nem beszélünk arról, hogy még egy lcd kontrasztját is nehéz össze hozni... -
törölt tag
válasz
#24536576 #43 üzenetére
Ha már saját... nálad 4K HDR filmeknél mennyin van az élesség? Jó puristaként én először 0-ra állítottam hogy ne legyen feldolgozás, de basszus, 20-on az "igazi", egyszerűen úgy lesz borotvaéles a kép. Vissza is állítottam 20-ra. Ez a Technicolor Expert és Game módra is áll, a többit nem próbáltam.
Neten meg sajnos nem sokat találtam erről.
-
törölt tag
A HDMI ARC maximális sávszélessége annyi, mint az S/PDIF-é, ezért a tévé lejátszójából nem tudod erősítőre átvinni a HD vagy objektumalapú hangokat például. Házimozinál ez szempont lehet, és az eARC támogatás fog remélhetőleg leszámolni ezzel a limitációval. Az idei LG OLED-ek a jelenlegi felállás szerint nem kapnak eARC támogatást.
A másik dolog, hogy milyen alkalmazásokat tud futatni a tévé. A webOS például akármilyen pörgős és eredeti rendszer (mert az), Kodi például nincs rá. Más lejátszó, Plex például van, csak hát érdemes ezeknek utánajárni, ne vásárlás után érje meglepetés az embert.
(#32) kolopele: Csak te sosem az eszközöket és a piacot veszed alapul, hanem hogy kinek mennyije van. Most is az a liter tejes kiszólás, amikor az előzőben épp arról írtam, hogy ezek irreleváns dolgok.
-
kolopele
nagyúr
Nem ívelt, jelenleg nekem ez probléma. Hiába utálják sokan, én nagyon megszoktam. Bőven jó nekem a jelenlegi tévém, nem hiányzik róla semmi (még a HDR hiányát is elviselem). Ha a következő egy-két éven belül sem lesz ívelt kijelzős OLED akkor lehet megbarátkozom majd egy hagyományossal.
-
lcee79
addikt
Ha erre is érvényes, hogy jövő ilyenkorra 4-500 közt lesz, ez is lehetne egy alternatíva, mert a mostani panámban se csalódtam.
De mondjuk, ha nem csak a képminőséget nézem, hanem egyéb dolgokat pl medialejátszás stb... Nem tudom mennyit fejlődött az elmúlt 8 évben, de a mostani panám ilyen téren labdába se rúg samsung és lg-hez képest.
Pedig abban reménykedtem, hogy nem kell már külön 4K-s médialejátszó vennem, csak a tv-re hagyatkoznék -
-FreaK-
veterán
Az összes oled-es hír alatt leírod, hogy neked mid van, rosszabb esetben hogy mennyibe került, de minimum célzol rá. Ezt nálunk felvágásnak, hencegésnek hívják, más helyeken sokkal csúnyábban. Ez alapján joggal gondolnak tizenévesnek, mert ez a viselkedés erre a korosztályra, értelmi szintre jellemző.
De hogy ON is legyek: Ebben a tesztben azt mondják hogy a Panasonic FZ950 jobb összeségében mint az LG és a Sony hasonló modelljei.
-
kolopele
nagyúr
Srác? 50 elmúltam, van már pár dolog a hátam mögött, majd pont itt akarok elismerést kivívni egy anonim fórumon
Véleményem van, és mivel van egy igen komoly OLED - em (vagy nem is egy??), ezért azt hiszem leírhatom ide amit gondolok. Sosem zavart ha ez valakinek nem tetszett. Át lehet lépni minden kommenten.
-
törölt tag
Lassan 1 hónapja nyúzok egy ilyen szépséget, még mindig le tud esni az állam a képétől.
-
Sza_Sa
senior tag
Eddig offban minden oled topikot követtem, tervezem én is a vételt, csak egyelőre nem döntöttem a méretben az ár miatt. Ez a srác mindehol ott van a 77-es olcsó volt tv-jével. Szerintem nem kap elég elismerést a tarsadalomtól amiért ilyen "vagyonos" lett, ez állhat a háttérben.
Nem baj, előbb-utóbb mindenki ignorálni fogja. -
-
QwErTy42
addikt
Nem is kellett olyan sokat várnunk a tudjukkire...
)
-
kolopele
nagyúr
Nem ívelt és csak 65". Felejtős
Egyébként nem rossz és olcsó is.
-
Vicky_75
csendes tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy a C8-at miért csak az MM forgalmazza jelenleg? Kérdeztem az LG-t, hogy pl. az Extreme Digitalnál miért nincs, azt mondták nem rendeltek belőle. Ez elég hülyén hangzik szerintem.
Utána kérdeztem az ED ügyfélszolgálatot, ott meg azt mondták, nem tudják, hogy miért nem forgalmaznak egy terméket...
-
krx21
nagyúr
A TV leggyengébb pontja a talpa... Persze ez szubjektív.
Szerintem sokkal jobb volt a tavalyi. Amúgy kiváló TV... -
Tengri
senior tag
válasz
rayman2006 #5 üzenetére
C8 vs B8
Most nem csak a talpában, mint a C7 vs B7-nél -
syberia
veterán
Ha nem tudnám miről van szó, oldalnézetből egy kicsi lapostévének nézném, egy hosszú antennával.
Látszik hogy le vagyok maradva a 4K világától.
-
lcee79
addikt
válasz
rayman2006 #5 üzenetére
Nincs benn az alpha 9 proci. Ez a legfőbb különbség, de ez pont elég ☺️
-
rayman2006
tag
A B8 mibe különbözik C8-tól?
-
Tengri
senior tag
AVForum review
10/10 REFERENCE STATUS -
lcee79
addikt
Szerintem karácsonyra lemegy az 55 colos 500 körülre és aztán 2019 tavasszal meg 400 körülre, mint most a B7, na akkor megveszem ezt
Ugyanolyan jó lesz mint most, csak olcsóbb -
törölt tag
Szubjektív, hogy megéri-e az árkülönbséget; a legtöbb embernek azt gondolom, nem. Szerintem sem éri meg, de 7-es sorozatú OLED-et én emiatt nem mertem venni.
(Game módban a HDR állítólag sötét, PS4-es játékokkal kapcsolatban panaszkodnak erre.)(#3) lcee79 Hacsak egy firmware-rel nem csesznek el vele, lásd a linkem. De csak nem.
-
Toninho13
aktív tag
Első
Teszt alapján jónak tűnik, azonban megéri a 2x-es felárat a C7-hez képest (55-ös méretben)? 65-ös méretben ellenben jóval versenyképesebb!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Sikerült kipróbálnunk az új, Alpha9 képfeldolgozó processzorral ellátott LG C8 OLED tévét.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest