Hirdetés

Ezt tudja az egyik legolcsóbb OLED tévé

Megtámadtuk a 4K HDR támogatású, webOS 3.5 okostévérendszerrel ellátott LG B7-et.

LG B7 OLED tévé

Ma már több, mint tucatnyi gyártónál megtalálhatóak az OLED tévék, azért a technológia első számú támogatója továbbra is az LG. A dél-koreai konszern kínálata messze felülmúlja az összes vetélytársét ebben a termékcsoportban, és a portfóliójukban épp úgy megtalálhatóak az exkluzív, kevesebb mint fél centiméter vastag, falra tapasztható tapétatelevíziók, mint a viszonylag olcsó, hagyományos tévének tűnő darabok.

LG B7
LG B7 [+]

A közelmúltban azért látogattunk el a vállalat hazai képviseletének bemutatótermébe, hogy ez utóbbi készüléket, egészen pontosan a B7 széria 55 hüvelykes tagját vegyük szemügyre közelebbről. Tehát sajnos nem volt lehetőségünk a szokásos, több napon át tartó tesztelésre, de azért így is eltöltöttünk néhány órát a tévé társaságában. Meg tudtuk nézni, hogy milyen az okostévé, vannak-e kép- és hanghibák, mi a helyzet az előzetesen kalibrált képprofilokkal, mekkora az input lag, van-e felhősödés, milyen a betekintési szög és a médialejátszó.

OLED tévétől szokatlan dizájn

Azt megszokhattuk, hogy az LG már az OLED televíziók dizájnjával is próbálja jelezni, hogy itt különleges, nem a tradicionális LED LCD modellekről van szó. Elég csak a már említett tapétatévékere,  vagy a hangprojektorral ellátott G vagy E szériákra gondolni. A B7 viszont e téren különbözik rokonaitól, hiszen hagyományos külsővel bír, így aztán első pillantásra nem is tűnik fel, hogy itt egy OLED-del állunk szemben.


[+]

Azért ha jobban szemügyre veszi valaki, már hamar rájöhet, hogy nem LCD technológiás a tévé, köszönhetően elsősorban a rettenet vékony készülékháznak. A keskeny, másfél centiméteres kávák ezüstös fényezése tökéletesen passzol a félkör ívű talp hasonlóan fémes színéhez. Az összhatás letisztult, elegáns, hasonlóan a legtöbb mostani LG televízióhoz, így a tévé gyakorlatilag bármilyen típusú belső térbe viszonylag harmonikusan beilleszthető.


[+]

A ki- és bemenetek a szokásoknak megfelelően a hátlapon kaptak helyet. Került rá 4 darab HDMI 2.0, két USB 2.0, egy USB 3.0, továbbá Ethernet, digitális és analóg audió csatlakozó, illetve egy CI slot. Tehát se komponens, se kompozit, se SCART, se D-sub, de ezek már nem is illenek egy modern OLED televízióhoz.

Főbb paraméterek
LG OLED55B7V
Panel 4K HDR WRGB OLED panel
Háttérvilágítás -
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra High Definition (3840x2160)
Input lag 21,9 ms
Maximális fényerő 750 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Eco, Élénk, Eredeti, HDR hatás, Játék, ISF Szakértői (nappal), ISF Szakértői (éjszaka) Sport, Színház, Technicolor
Hangbeállítások Eredeti, Játék, Sport, Színház, Tiszta hang III, Zene
Hangrendszer 2.2 csatornás, 40 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/DVB-C/DVB-S2
Interfész 4 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, USB 3.0, optikai digitális audió, 3,5 mm analóg audió, Ethernet, CI+ slot
Extrák digitális zajcsökkentés, rögzítés külső USB adattárolóra, EPG, médialejátszó, internetes tartalmak elérése, webOS 3.5 okostévérendszer, böngésző, mozgásérzékeny távirányító támogatása, hangalapú keresés, kislexikon, Miracast és Intel Widi támogatás, médialejátszó, HDR, HDR konverzió, UHD felbontás
Teljesítményfelvétel Maximum: 170 watt, átlagosan: 113 watt, készenléti üzemmódban: 0,2 watt
Méret Talppal: 1229 x 764 x 254 mm, talp nélkül: 1229 x 708 x 48,6 mm
Tömeg Talppal: 18,6 kg, talp nélkül: 17,2 kg
Gyártó honlapja www.lg.hu
Termék honlapja LG OLED55B7V
Fogyasztói ár kb. 450 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés