CES 2021: ilyen lesz a Panasonic idei csúcstévéje

A vállalat lerántotta a leplet a JZ2000 típusjelzésű 4K OLED modellről, amely speciális hangrendszert kapott.

A tervek szerint a Panasonic valamikor tavasz végén küldi csatába új csúcsmodelljét a JZ2000 típusjelzésű OLED televíziót, amely 55, 65 és 77 hüvelykes változatokban lesz elérhető. A vállalat továbbra sem gondolkodik 8K felbontásban, mert állításuk szerint még mindig nincs elég tartalom, szóval ez is egy 4K-s készülék.

A termék az LG Display által gyártott panelre, és az új HCX Pro AI nevű képfeldolgozó chipre épül. Ez utóbbi a már korábbi sikeres processzor feljavított változata, amely tartalmazza az összes képmódosító eljárást, és felel a pontos szín-, valamint mozgásmegjelenítésért. Mint a neve is mutatja, mesterséges intelligencián alapuló eljárásokat is használ, amelyek segítségével valós időben, állandóan elemzi a képi jeleket, kitalálja, hogy milyen tartalom fut, és automatikusan módosítja a beállításokat, hogy a néző a legkényelmesebb módon kapja meg a legjobb kép- és hangélményt. Ez nem világújdonság, hiszen a két nagy koreai rivális a hasonló megoldásait már két éve bemutatta.


[+]

Az új tévé támogatja az összes jelenleg használatos HDR formátumot, így a HDR 10+-t és a Dolby Visiont is. A fejlesztések során nagy hangsúlyt fektettek a játékosok igényeire is, így jelentősen csökkentették az input lagot. Emellett a termék végre már HDMI 2.1-es porttal is rendelkezik, képes a 4K/120p jelek fogadására és megjelenítésére.

Az újdonság egyik különlegessége a Technics által fejlesztett hangrendszer: a tervezők a hátlapon felfele, és két oldalra pozicionálva is elhelyeztek hangsugárzókat, amelyek állítólag remek térhatású megszólalást produkálnak.

Előzmények

Hirdetés