Hirdetés

Kívül szép: Huawei Matebook D 15 2021

A Huawei notebookjait sokan szeretik, de a MateBook D 15 legújabb változatánál nem ott spóroltak, ahol kellett.

Bevezető, külső

A Huawei MateBook noteszgépeivel többször is foglalkoztunk már, teszteltük például a csúcsmodell X Prót, a középkategóriás MateBook 13-at és a belépőszintű, előző generációs D 15-öt is. Ez utóbbit szinte pontosan egy éve vettük kezünkbe, és akkor az AMD Picassóra épülő modell járt nálunk, most pedig itt a 2021-es változat, mely az Intel Tiger Lake-re épül, és egy Core i5-1135G7 dolgozik benne.

Dizájn

A Huaweinél nem a D 15 dizájnjával foglalkozó részlegben égetik 0-24-ben a lámpákat, az új MateBook ugyanis pontosan úgy néz, mint elődje. A formaterv így továbbra sem különösebben izgalmas, egy átlagos unibody házba épített „tepsit” kapunk, melyet viszont a cégtől megszokott módon nagyon igényesen raktak össze. Ez alatt értjük a kialakításból adódó masszívságot, mely a viszonylag nagy méret (358 x 230 x 17 mm) ellenére is szilárddá teszi a gépházat, illetve a precíz illesztéseket.


[+]

A külsőt jelentő alumínium selyemfényű – mi a Mystic Silver színű verziót kaptuk, de a gép elérhető Space Grey fantázianevű, sötétebb szürke színezéssel is, ami valamivel profibb, komolyabb hatást kelt. Bármelyiket is választjuk, jó hír, hogy az ujjlenyomatokat nem nagyon gyűjti a gép. Amiben még biztosak lehetünk, hogy színes fényekkel, egyéb meglepetésekkel nem fogjuk magunkra vonni a figyelmet, a D 15 híján van mindenféle díszítésnek, még a fedlapra került, tükröződő HUAWEI felirat is diszkrétnek mondható.


[+]

Felnyitva a fedelet tapasztalhatjuk az egy darab, széles zsanér jó kiegyensúlyozását, és láthatóvá válik az ismerős billentyűzet is, az F sor közepére rejtett webkamerával. A kijelző kerete divatosan vékony és matt sötét műanyag borítja. Felhívnánk még a figyelmet a felnyitást megkönnyítő „bevágáson” felsejlő két apró lyukra, melyek a mikrofonokat rejtik.

[+]

A hátára fordítva a notebookot szintén ismerős látvány táruk elénk, a tavalyi modellről visszaköszönnek a hangszórókat és a hűtést rejtő szellőzőnyílások is. A szerelhetőséggel nincs gond, legalábbis abban a tekintetben, hogy a hátlapot könnyű felnyitni, cserélni viszont csak a háttértárakat tudjuk, a memória mennyisége nem módosítható. Érdemes megfigyelni, hogy a Huawei egyébként a belső felépítésen sem sokat változtatott tavaly óta, de például a hűtőrendszer egy helyett már két hővezető csövet használ.


[+]

A csatlakozósor sajnos ennél is kevesebbet fejlődött, és ez 2021-ben elég szomorú: a négy USB portból kettő USB 2.0 sebességű – ezeket találjuk a készülék jobb oldalán a kombinált hangcsatlakozó mellett. A bal oldalon ezzel szemben egy Type-C és egy Type-A konnektort láthatunk, melyek már USB 3.2 Gen1 sebességet kínálnak, viszont ezek közül az előbbi egyben a töltésre is szolgál, tehát ha nem veszünk egy USB-PD-t is támogató dokkolót, asztali használatnál rögtön bukjuk is az egyiküket. Videókimenetként egy HDMI-t vehetünk igénybe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés