Hirdetés

A HyperX Cloud Stinger Wireless headset tesztje

Hangminőség, értékelés

Tesztalanyunk tehát nem rendelkezik semmiféle hangzással kapcsolatos beállítási lehetőséggel, de véleményünk szerint erre nincs is szükség. A hangminőséggel a mély, közép és magas tartományokban is elégedettek voltunk, bár érezhetően inkább utóbbiakra hegyezték ki a 40 milliméter átmérőjű driverek hangolását. A beszéd – gondolunk itt a játékbeli párbeszédekre és a voice chat-re – jól elkülöníthető a játékok hanghatásaitól, a mélyebb hangok, mint például a robbanás effektek vagy a trappolás egy kis visszhanggal vegyülnek, de tényleg csak olyan mértékben, hogy első használatnál még észrevegyük, némi megszokás után viszont egyáltalán nem zavaró.


[+]

Szerencsére a virtuális térhangzást nem erőltették, egy egyszerű, zárt kialakítású sztereó rendszerről van szó, ami kategóriáját tekintve meglepően jól teljesít filmnézés és zenehallgatás közben is, a visszhang-effektus azonban ezen a területen is megfigyelhető a mély hangok esetében a tiszta vokál mellett. Azt a szintet nyilván nem hozza, ami miatt elgondolkodnánk az erre a célra tartott fejhallgatónk lecserélésén, de ha épp ez van a fejünkön és hallgatnánk némi muzsikát vagy megnéznénk néhány videót, miközben folyik a meccskeresés, akkor sem fogjuk undorodva ledobni fejünkről.

Értékelés

Végignézve a vezeték nélküli mikrofonos gamer fejhallgatók kínálatát, nem sok olcsóbb alternatívát találunk a Cloud Stinger Wirelessnél, így az egyik leginkább pénztárcabarát megoldásként elégedettek lehetünk a HyperX újdonságának hangzásával. Bár anyagminőségben és flexibilitásban még lenne hova fejlődni, cserébe a hangzásba nehezen tudunk belekötni, még akkor sem, ha nem csak a játékos felhasználást nézzük.


[+]

Ha elegünk van a kábelekből és a kategória alján keresgélünk, mindenképp érdemes egy esélyt adni tesztalanyunknak, hiszen olyan kivételes termékről van szó, amit nem csak egy jó marketinggel akarnak eladni, hanem kifejezetten keveset ígér, de azt legalább szóról szóra teljesíti is. Nem foglalkoztak a legtöbb esetben haszontalan virtuális térhangzással, nem pazarolták a dollárokat messziről feltűnő, tipikusan gamer dizájnra vagy innovációként tálalt RGB világításra, és ez így van jól, 30 000 forintunkért egy remek vezeték nélküli fejhallgatót kapunk, amit nyugodt szívvel tudunk ajánlani.


HyperX Cloud Stinger Wireless headset

SidCorKy

A HyperX Cloud Stinger Wireless fejhallgatót a HyperX bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés