Hirdetés

A HyperX Cloud Stinger Wireless headset tesztje

A Cloud Stinger jó vételnek számít a maga árkategóriájában, vajon vezeték nélküli verziójára is igaz ez?

Hirdetés

Használat közben

A csupa műanyag háznak megvan a jó oldala is: a mindössze 270 grammos tömeg miatt szinte meg sem érezzük, hogy fejünkön van a fejhallgató. A műbőr fülpárnák ráadásul meglepően kényelmesek, és több óra használat után sem akartuk ledobni fejünkről a meleg miatt, ha pedig tisztításra kerül a sor, egyszerűen lehúzhatjuk azokat, majd ugyanilyen könnyen vissza is tehetjük a helyére.


[+]

A viselés közben tapasztalt egyetlen negatívumot a nem túl nagy rugalmasság miatt éreztük, a kényelmesnél kicsit szorosabban fekszik fel a fejünkre, és mivel a párnák átmérője nagyobb, mint a fülünk, a nyomást közvetlenül a fejünkön érezzük. Méretesebb hallószervvel megáldott gamereknek érdemes lehet felpróbálni a kütyüt vásárlás előtt – de természetesen ez minden fejhallgatóról elmondható, így nem is rónánk fel negatívumként.


[+]

Üzemidő szempontjából nem kellett csalódnunk a gyártó által megadott értékben, a 17 órát nevetve hozta, három olyan munkanapot is kibírt, ahol naponta 6-8 órán keresztül ment folyamatosan valamilyen podcast vagy YouTube videó, és még mindig csak a pirosan villogó LED szintjéig jutottunk el, nem pedig a kikapcsolásig. Itt már azért felraktuk töltőre, egy iPhone 5 wattos töltőfejével és a fejhallgatóhoz mellékelt micro USB kábellel nagyjából 1-1,5 óra alatt sikerült teljesen feltöltenünk az akkumulátort. A fejhallgató egyébként fél óra inaktivitás után kikapcsol, így is spórolva az energiával.


[+]

Valamilyen szinten a mikrofon is kezelőszervnek számít, hiszen felhajtva annak némítását érhetjük el, a kapcsolási pontot egy kattanás jelzi. Minőségét tekintve hozza a kötelezőt, arra épp elég, hogy játék közben társainkkal beszélgessünk, csodát viszont nem kell tőle várni. Ehhez a megállapításhoz hozzájárul az is, hogy nincs rajta pop-filterként funkcionáló szivacsborítás, így néha igencsak recsegős tud lenni a felvétel. Az érzékenységével nincs különösebb probléma, annyira nem érzékeny, hogy a gép zúgása behallatszódjon, annyira viszont igen, hogy még a suttogás is érthető legyen.


[+]

Vezeték nélküli headset lévén kicsit féltünk, hogy nagy lesz a jel késése, ez a probléma azonban nem jelentkezett, játék és filmnézés közben sem tűnt fel, hogy el lenne csúszva a hang a képhez képest, így ebből a szempontból a Cloud Stinger Wireless jelesre vizsgázott. A beállítások módosítására (például ekvalizer, effektek, mikrofonérzékenység) nincs lehetőségünk, a gyártó semmilyen szoftverrel nem készült, de nem is éreztük szükségét annak, hogy bármit is megváltoztassunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés