Új gamer perifériák a HP kínálatában

Az amerikaiak új egerekkel és hangeszközökkel bővítették Omen sorozatukat.

A HP nemrég több új, játékosoknak szánt eszközzel bővítette portfólióját, az újdonságok között két új egeret, illetve egy headsetet és egy 2.1 csatornás hangrendszert is találunk. Előbbiek az Omen márkanév alá tartoznak, és a Vector, illetve Vector Essential nevet kapták, amelyek közül előbbi a drágább megoldás.


[+]

A Vector műanyagból készült, oldalt gumi betéttel feldobott borítása alatt Omron kapcsolókat és egy Omen Radar 4 szenzort találunk, amely gyakorlatilag egy átcímkézett, 16 000 DPI érzékenységű PixArt PMW 3389. Eközben a Vector Essential belsejében egy Omen Radar 1 névre keresztelt, 7200 DPI-re képes PixArt PAW 3327 érzékelő lapul. Mindkét egér 88 gramm tömegű és összesen hat gombbal rendelkezik, ám a drágább modell esetében az Omen logó mellett a görgő is kapott RGB világítást, továbbá a kábelét szövetborítással is ellátták, a dobozban pedig találunk 5 x 5 gramm extra súlyt.


[+]

A másik két újdonság már a hangkeltők piacán száll harcba a vásárlók kegyeiért, a keresztelőn pedig nem gondolkodtak sokat a HP-nál, a két eszközt X1000 Wireless Gaming Headset és X1000 Gaming Speakers néven kell majd keresnünk. Utóbbiról viszonylag keveset tudunk, az biztos, hogy a 2.1-es hangrendszer két, 50 milliméteres driverekkel operáló hangszórója egyenként 6 W teljesítményre képes, frekvenciatartományuk pedig 20 és 10 000 Hz közé esik, a mélysugárzóban pedig 100 mm átmérőjű hangszóró dolgozik.


[+]

 

A fejhallgatóról már több részlet derült ki, mint például a csatlakoztatás módja, amely egy, a mágnesesen rögzített oldalsó műanyag elem mögé rejtett USB vevőegység segítségével történik, a dongle és a headset pedig 2,4 GHz-es kapcsolaton keresztül kommunikál egymással. A PC-vel és PlayStation 4 konzollal is kompatibilis eszköz 7.1-es virtuális térhangzásra képes, 50 mm átmérőjű drivereket használ, tápellátásáról pedig egy 20 óra üzemidőt produkáló, micro USB kábellel tölthető beépített akkumulátor gondoskodik. Mikrofonból egy nem lecsatlakoztatható, de flexibilis példányt kapunk, amelyet az oldalsó kezelőszervek közül az egyikkel tudunk lenémítani, a művelet sikerességét pedig egy csinos kis piros LED jelzi a hangrögzítő egység végén.


[+]

A HP Omen Vector és Vector Essential júniusban, illetve júniusban kerül majd piacra 50 és 30 dolláros árcédulával, míg a két X1000 modell egyaránt 100 dollárt kóstál majd és augusztustól lesznek megvásárolhatók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés