Hirdetés

HP 2133-as mininotesz

Hirdetés

Külső

Eee PC – ez most a legmenőbb kifejezés a hordozható számítógépek világában. Talán még az Asus emberei sem hitték volna, hogy ekkora érdeklődés övezi majd kisméretű, szolid tudású notebookjuk, avagy internetező eszközük megjelenését. Természetesen a többiek sem szeretnének kimaradni ebből az óriásinak látszó üzletből, de azért óvatosan figyelik, mire jut az Asus. A korai követők közé tartozik a HP a maga 2133 Mini-Note gépével, amit ma alaposabban is megismerünk. Az első körben amerikai piacra szánt gépecske bemutatódarabként érkezett hozzánk, tehát a dobozában talált tápcsatlakozó és az egyéves garancia sem volt EU-konform. Képeken is elég komoly szerkezetnek tűnt a 2133-as, nem annyira játéknak, mint a többnyire fehérben pompázó Eee PC. Borítása szálcsiszolt alumíniumból készült, ehhez igazodik a többi elem színe is.

Éleit lekerekítették, de kis méretéhez képest így is elég vaskosnak tűnik – valahova csak be kellett zsúfolni a hardvert. Az elején két reteszbe épített és egy különálló LED található. Ezek közül a bal reteszes a bekapcsoló, a jobb aktiválja a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t, a külön lámpácska pedig a merevlemezhez tartozik. Hátul a mélyre lenyúló zsanérok fogják közre az akkumulátort, amely elfoglalja a hely jelentős részét, így csatlakozó már nem fért mellé.

Oldalra került az összes aljzat. Jobbra máris egy olyan extrát találunk, amivel az Eee PC 701 nem rendelkezik: ExpressCard bővítőhelyet. Alatta bújuk meg az SD-kártyaolvasó, melynek az Eee PC-vel ellentétben szép kis fedele van. Ezután következik az egyik USB, majd az Ethernet csatlakozó, végül a táp és a Kensington zár aljzata. Balra tették a két hangcsatlakozót, a második USB-t, a rendszer szellőzőnyílását és a külső monitorhoz videojelet továbbító D-Sub kimenetet. Összefoglalva: az Eee PC 701-nek eggyel több USB-je van, de a HP bővíthető ExpressCarddal.

Kinyitva hatalmas meglepetést okozott a Mini-Note, ugyanis méretéhez képest óriási billentyűzetet pillantottunk meg. Tudni kell, hogy a 2133-es jó három centiméterrel szélesebb, mint az Eee PC 701. A gombsorokat is ezüstre festették, akárcsak az előttük húzódó mini csuklótámaszt, közepén a szokatlan kialakítású touchpaddal. A nagyobb szélességnek köszönhetően a HP 8,9 hüvelykes, szélesvásznú kijelzője is szinte elvész a felső részen. Lazán idefért volna egy tízes panel is, bár akkor nem maradt volna hely a két hangszórónak. Azért a 8,9-est sem olyan kicsi, mint amilyennek első hallásra tűnhet, ugyanis 1280x786 pixel felbontású.

Nagyon gazdaságosan oldották meg a HP mini zsanérját. Nem foglal sok helyet, és a lehető legnagyobb felső panelt lehet így az alsó részhez csatlakoztatni. Hasonlóval találkoztunk a vörös-fekete Fujitsu Siemens Amilo Si 2636-nál.

A helyspóroló zsanér hátulütője, hogy miatta nem lehet túl nagy szögben kinyitni a felső panelt, mert a széle leér. Ez egy ölben használatos kis gépnél elég nagy gond lehet.

A HP 2133 alja is alumíniumból készült, nem túl sok szellőzőnyílás található rajta. Sajnos meglehetősen kicsinek tűnik a hátulra, a két zsanér közé helyezett akkumulátor. Egy hordozható géptől minél hosszabb üzemidőt várnánk, de egy ilyen aprósággal ez valószínűleg csak álom marad. A nagyobb telep elegáns kialakítását – konkrétan a hátrafelé nyújtását – éppen az előbb megdicsért zsanér gátolja, így a komolyabb akku lefelé lóg ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HP

Azóta történt

 • MSI Wind Atommal - nyerő kombináció?

  A múltkori rövid fotózás után másodszorra már alaposabban megvizsgálhattuk az MSI mini notebookját.

 • Acer Aspire One netbook

  Az Asus és MSI netbookjához képest kisebb csinnadrattával érkezik nyár végén az Acer aprósága. Most egy előszériás példánnyal találkoztunk.

 • Eee PC-k - a három kislegény

  Együtt tettük próbára a celeronos Eee PC 701-et és 900-at, valamint az új, Atom processzoros 901-et. Vajon melyik a nyerő?

 • Felnőtt az Eee PC

  Kistestvérei után itt a legnagyobb Eee PC, az 1000H 10 hüvelykes kijelzővel, nagyobb billentyűzettel.

Előzmények

Hirdetés