Olcsó, 4K-s Xiaomi tévét teszteltünk

Az 55 hüvelykes Xiaomi Mi TV P1 televízó járt tesztlaborunkban.

Xiaomi Mi TV P1

A Xiaomi az alapítás óta eltelt bő egy évtized alatt igazán sokoldalú vállalattá fejlődött. Kínálatukban a központi szerepet játszó okostelefonok mellett megtalálhatóak az egyéb viselhető eszközök, háztartási berendezések, projektorok és televíziók is. Sőt, ez utóbbi szektorban a globális piacon az 5-6. helyet foglalják el, olyan nagy riválisokat megelőzve, mint a Philips vagy a Panasonic.

Xiaomi Mi TV P1
Xiaomi Mi TV P1 [+]

Magyarországon még nem tart itt a vállalat, aminek több oka is van. Az egyik, hogy a kínálat még mindig nem teljes, hiszen magasabb kategóriás, prémium televízióik nem találhatóak meg a boltokban, továbbra is jellemzően a kisebb tudású, olcsóbb modelleket erőltetik hazánkban. Ezek egyike a Xiaomi Mi TV P1, amelyet már nagyon régóta szerettünk volna kipróbálni, és most végre alkalmunk nyílt rá.

Külső

Az első pillantásra látszik, hogy olyan készülékről van szó, ahol a dizájnra nem nagyon tudtak vagy akartak költeni. Nem az a televízió, amivel lenyűgözhetjük ismerőseinket, mert a modell meglehetően átlagos külsővel bír. A hagyományos talp helyett kis, fényes műanyaglábakon nyugszik, amelyeket a készülékház szélein helyeztek el. Ez egy olcsó megoldás, viszont hátránya, hogy egy keskenyebb asztalra, állványra már nem lehet feltenni a tévét, illetve a képernyő forgatásáról is le kell mondani. Amennyiben valaki nem szeretné ezeket a kis lábakat használni, annak sincs akadálya, ugyanis a termék szabványos VESA konzol révén a falra is rögzíthető.


[+]

A káva igen vékony, és mivel egy síkban van a kijelzővel, ezért kikapcsolt állapotban nem is vehető észre. Mint már annyi más televíziónál, a ki- és bemeneteket ezúttal is a hátlapon helyezték el. Található itt három darab HDMI 2.0, két USB 2.0, illetve egy-egy kompozit, Ethernet, digitális optikai- és 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozó. Emellett magától értetődően rendelkezik a digitális fizetős tévéadások dekódolásához szükséges CI+ slottal is.

[+]

Főbb paraméterek
Xiaomi Mi TV P1 (L55M6-6AEU)
Panel 10 bit (8 bit+FRC) VA LCD panel
Háttérvilágítás Edge-LED
Képernyőméret 55 hüvelyk (139 cm)
Maximális felbontás Ultra HD (4K, 3840x2160)
HDR Támogatott (HDR10, HLG, Dolby Vision, HDR10+)
Maximális fényerő 330 cd/m²
24p lejátszás Támogatott
Képbeállítások Game, Monitor, Movie, Sport, Standard, Vivid
Hangbeállítások Standard, Movie, News, Game, Custom
Hangrendszer 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T/T2/C/S/S2
Interfész 3 db HDMI 2.0, 2 db USB 2.0, analóg audió, digitális optikai audió, kompozit, Ethernet csatlakozó, CI+ kártyolvasó modul
Extrák Netes tartalmak elérése, médialejátszó, Miracast, HDR támogatás, Android TV rendszer, Google Assistant támogatás
Teljesítményfelvétel 106 watt, készenléti üzemmódban: 0,19 watt
Méret Talppal: 1243,9 x 782,2 x 285,3 mm
Talp nélkül: 1243,9 x 724,6 x 89,2 mm
Tömeg Talppal: 11,9 kg
Talp nélkül: 11,7 kg
Gyártó honlapja www.xiaomiofficial.hu
Termék honlapja Xiaomi Mi TV P1
Fogyasztói ár 165 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés