Hirdetés

Ghoo Tab 9700DC – ismerős 9,7-es

Hirdetés

Bevezető

Három év nagy időnek számít a számítógépek világában, és minél fiatalabb ágazatról van szó, annál gyorsabb a változás. Szinte napra pontosan három éve annak, hogy megindult hódító útján az Apple iPad nevezetű tabletje, mely nem csak megalapítója, hanem máig meghatározója a kivasalt okostelefonok univerzumának. Az első pillanattól világos volt, hogy ezt a terméket is másolni fogják; ma már alig van olyan hardverekkel foglalkozó márka, vállalat, amelyik ne kínálna tabletet vagy valami kiegészítőt hozzá. Nem vitás, hogy a tableteké a jelen és a (közel)jövő.

A sok kínai OEM gyártó egyre olcsóbb táblagépekkel árasztja el a piacot, melyek között nem egy olyan akad, ami nyers hardvererőben és specifikációban messze túltesz az első iPaden, és a rajtuk futó, negyedik főverziójánál tartó Android is egyre jobb. A tabletek előretörésével egy új forgalmazási modell is szárnyra kapott idehaza. A kereskedők nem csak a nagy, nemzetközi márkák, mint pl. az Apple, az Asus vagy a Samsung készülékeit árulják, hanem felkeresik közvetlenül az OEM gyártót, így sok lépcső kiesik az értékesítési láncból, aminek következtében jobb árat kapunk. Az sem ritka, hogy ezek a hazai márkák olyan árakat produkálnak, mint az eBay-en vagy más online áruházakban közvetlenül megvásárolható modellek, miközben hazai terméktámogatás jár hozzájuk.

A Ghoo a Speedshop saját márkája, és eddig a Ghoo Tab 7000 és 7000S formájában héthüvelykes, alapteljesítményű, de nagyon kedvező árú modelleket kínált. Most viszont itt fekszik előttünk a Ghoo Tab 9700DC, jelen tesztünk főszereplője. Azt a kategóriát, ahová a 9,7 hüvelykes Ghooo tartozik, magunkban „vállalhatónak” szoktuk nevezni.

Ide az olyan tableteket soroljuk, amelyek kétmagos ARM SoC-cal és egy jobb grafikus alegységgel rendelkeznek, mellette 1 GB RAM-mal és 8-32 GB-os háttértárral, ami a negyedik generációs Androiddal egészen korrekt alap tartalomfogyasztáshoz (mint internetezés, e-könyvek olvasása, filmnézés). Ezek a modellek gyakran IPS paneles kijelzőt kapnak, többnyire rendelkeznek Bluetooth modullal, jó nagy akkuval, rengeteg csatlakozóval és/vagy fém hátlappal, árcédulájukon pedig 50-60 000 forintos érték szerepel.

A Ghoo Tab 9700DC egy szépen megfestett, magyarul feliratozott dobozban érkezett, amelyen szerepelnek a tablet lényegesebb paraméterei: 9,7 hüvelykes kijelző 1024x768 pixeles felbontással, két ARM Cortex-A9 mag 1,6 GHz-es órajellel, 1 GB RAM, 8 GB háttértár, mely microSD kártyával bővíthető, mini HDMI és micro USB csatlakozó, n-es Wi-Fi, 3G modemből USB-set használhatunk, 8000 mAh-s (kb. 29 Wh) akku, Android 4.1 oprendszer. Sajnos egyik kedvenc tételünk, az IPS kijelzőpanel hiányzik a felsorolásból. A dobozban a klasszikus alapfelszerelést találtuk a tablet mellett: egyedi csatlakozós töltőt (5 volton 2 amperre képes), USB adatkábelt (ami töltésre is használható) és egy USB OTG csatlakozót, amivel mondjuk pendrive köthető a tabletre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés