Hirdetés

Lenovo IdeaTab A2109, egy szerény 9 hüvelykes táblagép

Hirdetés

Megjelenés

A Lenovo a Huawei mellett az egyik legkeményebben felfelé törekvő kínai márka, mely az alig pár éves tabletpiacon is kipróbálja magát. A hozzánk érkezett Lenovo tablet nem egy drága, vállalati ThinkPad modell, hanem a gyártó olcsóbb, IdeaTab családjának egyik tagja. Az A2109-ben a klasszikus Tegra 3 dolgozik, de kissé szokatlan méretű, 9 hüvelykes kijelzője van 1280x800 pixellel, ami sajnos nem IPS, hanem mezei TN+film paneles.

Mutatós, de nem éppen tartalmas dobozban kaptuk a kilences Lenovót: az adatkábellel kombinált, elég nagy töltőn és némi papíranyagon kívül mást nem adtak hozzá (mondjuk USB OTG vagy HDMI kábelt, törlőkendőt vagy tokot).  Elsőre egészen korrekt jószág benyomását kelti az IdeaTab A2109, előlapján a kétcentiméteres keret egybeolvad a kijelző burkolatával és a Lenovo felirattal, továbbá természetesen előlapi kamera is van, mely 1,3 megapixeles.

Középszürke árnyalatú oldalain micro HDMI, micro USB (jobbra) illetve kombinált hang ki- és bemenet (balra) csatlakozót találtunk, utóbbi alatt van az aprócska reset nyílás, a képernyő forgatását tiltó mechanikus retesz és a hangerőszabályzó. Felülre balra tették a bekapcsológombot, ami nagyjából akkora, mint a microSD kártya nyílása szokott lenni.

Leírása szerint van ilyenje is az IdeaTab A2109-nek, mégpedig a hátlapi kamerát és hangszórókat fedő sötétebb betét alatt, de tesztpéldányunkban ezt annyira szorosan a helyére illesztették, hogy nagyon komoly feszegetés árán sem tudtuk eltávolítani a helyéről, így számunkra nincs microSD kártyahely – marad a 8 vagy 16 GB belső memória. Ez vagy egyedi probléma, vagy a hazai piacraszánt modellek furcsasága lehet, mert külföldi oldalak beszámolóiban nem találkoztunk ilyen akadállyal, sőt egy részletes, szétszerelős képösszeállításban megtaláltuk a bővítőhelyet.


A microSD kártyahely, amihez nem fértünk hozzá - forrás: padhz.com

Apropó hátlap, ez fémből készült, és meglehetősen masszív, stabil alapot ad a tabletnek, ráadásul mögötte magnéziumötvözet váz (rollcage) védi a hardvert. Matt, tehát az ujjlenyomatokat nem gyűjti annyira, és karcolódni sem fog, mert a Lenovónál ügyesen két kis pöcköt terveztek a hangszórónyílások mellé, így sík felületen ezekre és a középső Lenovo feliratra fekszik fel a gépház. Még egy részlet: a hátsó kamera 3,0 megapixeles, autófókuszos, de vakuja nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés