Hirdetés

Héthüvelykes, kedvező árú tabletek a szorítóban

Hirdetés

Értékelés

Négy olcsó és egy nagyon olcsó kínai tablet megvizsgálása után, és az elit modellek között héthüvelykes etalonnak tartott Google (Asus) Nexus 7 ismeretében meglehetősen összetettnek találjuk a gazdaságos tabletek kérdését. Tiszta sor, hogy legolcsóbban a héthüvelykesekhez lehet hozzájutni, ugyanezek a képességek nagyobb méretben drágábbak, tehát aki olcsón szeretne tabletet, annak hét hüvelyken célszerű nézelődnie. Mint mindig, most is az a kérdés, hogy mik az igényeink és mennyit szánunk rá – az eltérő igények miatt pedig ezúttal nem tudunk kiemelni egyetlen, minden szempontból ideális választást.


Ghoo Tab 7000S

Ha kis túlzással csak arra kell a tablet, hogy útközben kisgyermekünket szórakoztassa a kocsi hátsó ülésén filmekkel, egyszerű játékokkal, akkor bőven elég a Ghoo Tab 7000S, amit jelenleg akár 17 990 forintért is meg lehet kapni. Pár éve még ennyibe kerültek a picit komolyabb digitális képkeretek, autós multimédia vonalon pedig ma sem találni ennél olcsóbb héthüvelykes érintőképernyőt, főleg nem médialejátszóval egybeépítve. Összefoglalva, a Ghoo Tab 7000S eggyel alacsonyabb ligában játszik, mint a többi tesztelt modell, ám még kategóriájában is nagyon alacsony árának köszönhetően ajánlott címet kap tőlünk.


WayteQ xTAB-70dci

Akkor jönnek a bonyodalmak, amikor feljebb megyünk az igényekkel. Szerintünk az erősebb, kétmagos hardver és még inkább az IPS paneles kijelző olyan általános elvárás, amit ma már egy tablettel szemben joggal várnak el a vásárlók. Ennek mind a négy ma próbált komolyabb tablet megfelelt, jó képet adnak, a mögöttük lévő hardver pedig elég erőteljes a tartalomfogyasztáshoz és komolyabb játékokhoz is. Itt feszül egymásnak a rengetegféle kínálat, ugyanis a további extrákat minden gyártó másképp pakolja egymásra.


Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo – PMP5570C

A WayteQ xTAB-70dci elég fejlett, 1280x800 pixeles kijelzőt ad, de a gépház meglehetősen komolytalan, az akku kicsi, nincs HDMI, a garancia pedig csak egy év. A Prestigio PMP5570C kijelzője csak 1024x600 pixeles, de igényesebb a háza, van HDMI kimenete, nagyobb az akkuja, két év garancia vonatkozik rá, és kapunk egy 2-3000 forint értékű tokot is mellé, viszont sietni kell a vásárlással, mert kifutó modellről van szó! Összefoglalva a 35 000 forint körüli – ez egy fél Nexus 7 ára – kategóriájában a Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duót (PMP5570C) ajánljuk, de a WayteQ xTab-70dci is tetszett előnyei miatt.


MyAuido Tablet Series7 708AG

A következő óriási kérdés, hogy megér-e valakinek további 15 000 forintot, tehát majdnem egy Ghoo Tab 7000S árát a Bluetooth és 3G modul? Akinek igen, annak ajánlott a MyAudio Tablet Series7 708AG, mert a hazai piacon ez a modell az egyik legolcsóbb 3G modemes tablet, emellett IPS kijelzője és hardvere korrekt, akkumulátora a nagyobbak közé tartozik, Android 4.1 fut rajta, és kapunk mellé 30 GB felhős tárhelyet is. Persze innen a márkás, 3G modem helyett GPS modullal diszponáló, de microSD kártya nélküli Asus Nexus 7 már csak 15 000 forintra van (ami azért még mindig 40%-os felárat jelent).


Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo – PMP5770

A Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo (PMP 5770D) is egy érdekes masina, mondhatni a WayteQ képességeit nyújtja egy sokkal igényesebb házban, két év garanciával és tokkal kiegészítve, amiért hatezer forintos felárat (vagyis 41 000 forintot) kérnek, tehát egy tetszett címet megszavazhatunk neki, bár márkatársa, a PMP5570D ha nem is szebb, szerintünk jobb vétel.

Ghoo Tab 7000S (ha csak az ár számít)
Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo PMP5570C
MyAudio Tablet Series7 708AG
(ha kell a 3G modem és Bluetooth)
Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo PMP5770D
WayteQ xTAB-70dci

rudi

A Ghoo Tab 7000s és WayteQ xTAB-70dci tabletet a Speedshop.hu, a Prestigio tableteket az ASBIS Magyarország Kft., a MyAudio Series7 708AG tabletet a MyAudio bocsátotta rendelkezésünkre.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés