Hirdetés

Héthüvelykes, kedvező árú tabletek a szorítóban

Hirdetés

Külső

Kimondottan korrekt dobozban érkeztek az olcsó tabletek, még a kis túlzással filléresnek mondható Ghoo Tab 7000S csomagolása is nagyon rendben van. Látszik rajta, hogy a magyar piacra szánták, mert a készülék specifikációját csak és kizárólag a mi nyelvünkön tüntették fel. Magyar írást találni a MyAudio és a két Prestigiók dobozán is, csak a WayteQ-nél kell beérnünk az angollal. Jónak nevezhető a dobozok tartalma is, ami minden esetben töltőt, USB adatkábelt és rövid, USB OTG átalakítót, illetve némi papíranyagot jelent, sőt a MyAudióhoz alapszintű fülhalgató, a Prestigiók mellé pedig kívül műbőr, belül tetszetős, piros szövettok is jár.

Nagyot néztünk, amikor kézbe kaptuk a Prestigio MultiPad 7.0 Prime Duo, rövidebb nevén PMP5770D tabletet. Ugyanis a vékony, kevesebb mint 9 milliméteres, fém hátlapos tabletet kiválóan jól összerakták, egyáltalán nem hajlott, recsegett, amikor nyomorgattuk, illesztési hézagot sem fedeztünk fel sehol, a képernyőt pedig csak különösen erős fizikai odahatással sikerült némi hullámzásra bírni. Márkajelzés nélkül simán rámondtuk volna, hogy az Asus vagy a Samsung termékpalettájába tartozik. Öt, tabletek világában kevéssé jártas ismerősünkből három úgy vélte, hogy a PMP5770D külsőre igényesebb a méretosztály etalonjának számító, Asus által készített, nagyjából hetvenezer forintos Google Nexus 7-nél. Egyetlen részlet, ami nem jött be nekünk, a hátlapi kamera körüli műanyag betét, amit le kell feszegetni (lásd a videó), ha a microSD kártyahelyhez szeretnénk hozzáférni.

A másik Prestigio, a MultiPad 7.0 Pro Duo, vagyis PMP5570C és a MyAudio Tablet Series7 708AG szintén rendesen összerakott gépek. Valamivel vastagabbak a PMP5770D-nél – ez nem feltétlenül rossz –, a MyAudio hátlapja fém, de a PMP5570C műanyagjához hasonlóan kopogós; olyan érzetet kelt, mintha a burkolat és a mögötte lévő hátlap között vékony üres tér lenne. Ettől a részlettől eltekintve a két készülék masszivitása rendben van; szögbeverésre nem ajánljuk őket, de egy-egy véletlen leesést biztosan probléma nélkül túlélnek majd, a napi használat közben jellemző nyomorgatást pedig nyekergés, ropogás nélkül bírták.

Ugyanezt nem lehet elmondani a WayteQ xTAB-70dci-ről, amit az imént említett öt avatatlan véleményezőnk egyöntetűen az olcsó, 20 000 forint alatti modellnek jelölt meg. Hétköznapi nyomogatás közben is nyöszörgött a háza, kicsit erősebben megfogva olyan érzésünk volt, hogy a kijelzőt és peremét takaró fényes betét elválik a többi résztől. Ennek ellenére vékony házát nagyon erősen kellett megnyomni ahhoz, hogy a kijelzőn mindenféle foltok jelenjenek meg, vagyis a látszat és a hanghatások ellenére igenis egyben van a masina. Fordítva értékelnénk az olcsó Ghoo Tab 7000S-t: fogásra rendben volt, csak egy kicsit recsegett, amikor erősen markoltuk, viszont a kijelzője egy-kettőre hullámosodni kezdett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés